michal 558 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) 200 kilo na plecy i jazda z bułgarskim przysiadem. Poza tym przy wykroku niech dorzucą coś na plecy bo inaczej to oszukiwanie samego siebie. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez _M_ Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Poza tym przy wykroku niech dorzucą coś na plecy bo inaczej to oszukiwanie samego siebie. Tzn.? Małe obciążenie czy o co ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Haha, moj ziomek Owca, cwiczylismy razem rok Yebany, ale sie skoksowal M: WTF? Co ma do rzeczy to czy robia z hantlami czy ze sztanga? Jak wygodniej. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez Dave Czezky Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Poza tym przy wykroku niech dorzucą coś na plecy bo inaczej to oszukiwanie samego siebie. Tzn.? Małe obciążenie czy o co ci chodzi? oczywiście, że za małe. Żeby był efekt to i obciążenie powinno być konkretne. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Jak robisz wykroki jako piąte ćwiczenie na nogi, to z małym obciążeniem masz wrażenie, że zaraz ci nogi popękają. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Mnie bardziej wzruszają bułgarskie przysiady. Choć na drugi dzień poprawia mi się szybkość i mam uczucie lekkości Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) wykroki można robić ze sztangą na plecach jak i z chantlami, to są dwa warianty tego samego ćwiczenia. różnią się troche, bo inaczej się rozkłada środek ciężkości. przy sztandze można powiedzieć że jest trudniej, jest większy nacisk na czworogłowy uda i trudniej jest utrzymać równowagę. bardziej popularny i częściej stosowany jest wariant z hantlami (przynajmniej w kulturystyce). prócz tego, wykroki można robić w miejscu, czyli seria na jedną nogę i po tym seria na drógą, albo w formie spaceru (jak oni na filmiku). spacer jest generalnie cięższy, zaangażowane jest więcej mięśni stabilizatorów, większą pracę wykonują zarówno czwórka jak i dwójka (która dodatkowo jest mocniej rozciągana), wymaga też lepszej kondycji. wykroki raczej nie są ćwiczeniem, gdzie szpanuje się ciężarem. ten dobieramy w zależności od celu treningu, kolejności w jakiej wykroki są wykonywane, naszej sprawności i techniki - im lepsza tym łatwiej jest wykonać to ćwiczenie płynnie, nie gubiąc równowagi. Jak robisz wykroki jako piąte ćwiczenie na nogi, to z małym obciążeniem masz wrażenie, że zaraz ci nogi popękają. jako piąte ? spacer można wtedy robić z dyszkami a nawet bez ciężaru Edytowane 14 Stycznia 2013 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Ja robię 5 ćwiczeń na nogi i na plecy, klatka, barki 4, biceps, triceps 3, przedramię i łydki 2. Przez dłuży czas wykroki robiłem jako ostatnie i zazwyczaj zaczynałem od 18kg, a ostatnia seria bez obciążenie. Teraz jak robię wykroki to jest to 3 ćwiczenie, zazwyczaj jakieś 25kg, 22kg, robię w miejscu, bo siłka za mała aby spacerować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) http://youtu.be/B0oVeDXzpdo Te cyrki na drążku to zawsze będzie dla mnie abstrakcja. PS: Ale ona musi mieć dobre cyce. Edytowane 21 Stycznia 2013 przez Q-Jot 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 sztuczne cyce Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 też macie takie uczucie, że wasze ciało po intensywnym treningu wysysa każdy milimetr wody a z ust wydobywa się ogień?? gdy ćwiczę mogę łoić dziesiątki litrów wody a i tak to wszystko psu na budę bo mam piec zamiast organów wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) http://youtu.be/B0oVeDXzpdo Te cyrki na drążku to zawsze będzie dla mnie abstrakcja. PS: Ale ona musi mieć dobre cyce. Ciekawe, jak musi wygaldac seks tej dwojki. Zayebista dziewczyna z niej ;d i ma prawdziwe. a ten typ to vegan, o ile pamietam. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) też macie takie uczucie, że wasze ciało po intensywnym treningu wysysa każdy milimetr wody a z ust wydobywa się ogień?? gdy ćwiczę mogę łoić dziesiątki litrów wody a i tak to wszystko psu na budę bo mam piec zamiast organów wewnętrznych. No moze tak byc jak sie robi wykroki z ciezarem jakiego uzywal ronnie coleman. U mnie od marca rusza crossfit, nie moge sie doczekac, bede jak: Nie to co ge.je-kulturysty Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Dave Czezky Cytuj Odnośnik do komentarza
humanno 201 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 crossfit to placebo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) do crossfita trzeba mieć żelazną kondycje i determinacje o ile chce się podejść do tematu bardziej na serio a nie jakieś pitupitu koleżanka jest instruktorką crossa w golds gymie i mówi że sporo ludzi się napala po obejrzeniu filmików na yt ale szybko gasną i odpadają, zostają nieliczni. specjalnie zaniża poziom początkującym żeby chcieli zostawać zostawiając złotówki Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 a jak to wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Obczaj sobie na Youtube, dużo filmików jest, choćby reklamówka Reebok. Generalnie, to do Crossfit'a trzeba już być trochę kozakiem. Oczywiście, jeśli myśli się o ostrym treningu, bo łatwiejsze wersje też są, ale to moim zdaniem wtedy nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Yaczez wez coś popisz o tym crossficie bo na YT same skrawki i opowieści ludzi jak ten trening zmienił ich życie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=T0jq46CZMEY http://en.m.wikipedi...g/wiki/CrossFit Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 a to cóż za wynalzek? Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 ^to się nazywa wyciąganie kasy od naiwnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 60 dni Cytuj Odnośnik do komentarza
jarken 33 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=1W-aNTrq_a4 a to cóż za wynalzek? W zeszłe wakacje z ciekawości zrobiłem starszy program tego typu, P90X. Na rzeźbę bardzo dobry (P90X trwa 90 dni, waga zleciała z 89kg na 76kg, zabezpieczałem się BCAA przed każdym ćwiczeniem), ale nie każdemu będzie odpowiadał trening 6 dni w tygodniu. Insanity jest jeszcze trudniejszy do ukończenia, ćwiczenia mają króciutkie przerwy, a tętno ciągle jest powyżej 70% HR max. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 13 kilo w 3 miesiące można zrzucić na diecie z obniżonym procentem węglowodanów i treningiem opartym o podstawowe zasady treningu redukcyjnego przy wsparciu aerobów. nie potrzeba do tego kombinacji alpejskich i pasów wyszczuplających Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 jest tu jakiś spec od bułgarskiego przysiadu? Pod koniec jednej sesji ledwo łapie równowagę i nie wiem czy nie jest to przypadkiem wina błędnika czy tylko moja licha kondycja Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi