El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Kup sobie TRXa. Swietna sprawa do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Chciałbym miec miejsce na takie wygibasy, bo rzeczywście fajnie to wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Aktualnie skonczylem 1 mikro cykl w treningu HST.Trenuje jego pierwotna wersja czyli w FBW. Jstem pod ogromnym wrazeniem jak sila idzie do przodu. Dzisiaj robilem maxy dla 15 powt, pamietam jak je robilem, i silowo odpadalem a dzisiaj te powtorzenia szly, powolutku, technicznie i bez problemu. Nie wiem co sie stanie po zakonczonym calym treningu ;x Szwagier sprawdzal dzisiaj maxy to i ja na szybko zobaczylem jak wyglada plaska i bylem w szoku. Plaskiej w ogole nie robilem od ohohoh a 110kg poszlo na 4,5 raza po dosc ciezkim treningu gdzie wyprulem sie na wyciskaniu na skosie, dipsach, francuzie. W kazdym badz razie polecam trening, wart 2 miesiecy zycia Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Ilu dniowy ten HST robisz? W moim przypadku jest sens się za to brac? Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 3x/tydz Jaki staz ?Teoretycznie HST nie jest polecane nowicjuszom. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Staż dobre pół roku, więc malutko . Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Zaawansowany to jest kulturysta z przynajmniej 10 letnim stazem i tytulami. Tu sami amatorzy sa, w dodatku bez koksu. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Idac Twoim genialnym tokiem myslenia, wszyscy tutaj powinni cwiczyc jakims ACT. Edytowane 5 Października 2013 przez wronerro Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 w ogole, slowo "kulturysta" mnie rozperdala. Was tez? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 coolturysta Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Chlodny turysta. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Chciałbym miec miejsce na takie wygibasy, bo rzeczywście fajnie to wygląda . Do tego nie trzeba miejsca wiele. Zazwyczaj w zestawie jest taki bloczek do drzwi. Przepuszczasz to przez nie, gora. Zamykasz i gotowe. Mozesz zrobic wtedy na metrze kwadratowym, czy dwoch ple cy, klate, biceps, triceps, brzuch nogi itd. Wszystko generalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 A Ty wroner zachowujesz sie jak conajmniej Mr.O. pozjadales rozumy. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ten pseudointelektualny styl pisania.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) w ogole, slowo "kulturysta" mnie rozperdala. Was tez? W życiu nie chciałbym się bawić w coś takiego na poważnie. Ćwiczę głównie po to, żeby zbudować siłę a nie być powycinany i wpjerdalać koksy - dla mnie to takie trochę pójście na łatwiznę. Wiadomo, w tym sporcie bez tego się nie obejdzie. Do tego Chelios podsumował to tak jakby nie branie koksu było czymś nie właściwym dla osób trenujących sobie amatorsko. Chyba, że ja to źle odebrałem. Edytowane 6 Października 2013 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) no chyba coś źle odebrałeś, bo ćwiczenie na siłę to nie kulturystyka, ktora polega głównie na robieniu sylwetki, czyli wyglądanie jest celem a nie podnoszenie jak najwięcej. większość amatorów chce to łączyć, czyli wyglądać i dużo podnosić być powycinany i wpjerdalać koksy - dla mnie to takie trochę pójście na łatwiznę. ale co jest pójściem na łatwizne ? bycie powycinanym, wpjerdalanie koksów, czy bycie powycinanym poprzez wpjerdalanie koksów ? Edytowane 9 Października 2013 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Kazdy ma inne priorytety, ja np wolałbym wyglądać przech.uj niż podnosić na tony Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Panowie, za kilka dni chcę ruszyć z treningiem 4 dni/tydzień. Czy taki podział jest ok? A może zaproponujecie coś lepszego (w teorii). 1. klatka, bic 2. barki 3. wolne 4. plecy, tric 5. nogi 6. wolne 7. wolne Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 przeskocz kilka tych wątków i poszukaj różnych rozpisek, barków nie rób po klacie, plecy zrób same, klatę połącz z tricepsem (to akurat dla mnie jest bardzo dobry pomysł), barki z bicepsem, dorzuć ze dwa razy na tydzień brzuch i wystarczy. A tak właściwie przejedź sobie swój program i sprawdź, czy tobie to pasuje, zasada 2 dni treningu, 1 przerwy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 P&P fajnie sie rozpisuje na 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Panowie, za kilka dni chcę ruszyć z treningiem 4 dni/tydzień. Czy taki podział jest ok? A może zaproponujecie coś lepszego (w teorii). 1. klatka, bic 2. barki 3. wolne 4. plecy, tric 5. nogi 6. wolne 7. wolne Plecy zamień z barkami, poza tym możesz mieszać ten biceps z tricepsem (raz z plecami raz z klatką), wrzuć jeszcze łydki i przedramię. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 U mnie git na 5 dni Pon klata Wt plecy Sr lapy Czt nogi Pt barki i lyda Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) Plecy zamień z barkami, poza tym możesz mieszać ten biceps z tricepsem (raz z plecami raz z klatką), wrzuć jeszcze łydki i przedramię. też bym tak zrobił. tylko uwaga - w tym układzie trzebaby dać triceps do klaty w poniedziałek, bo robienie następnego dnia pleców z zajechanym bicepsem będzie mało efektywne zarówno dla pleców, jak i bicepsa. ustawiając biceps i triceps, trzeba pamiętać, że biceps synergizuje w ćwiczeniach z plecami, triceps z klatką oraz barkami. dla każdego indywidualną sprawą jest, czy bardziej rozwojowe w danym czasie lub wogóle, będzie dla niego robienie dla niego małej partii na wstępnym zmęczeniu zaraz po dużej w obrębie jednego treningu (np. biceps po plecach), lub robienie małej partii na "świeżo" z większymi siłami (np. biceps po klacie). kwestie genetyki, prób i obserwowanie swojego ciała. co do mięśni przedramion, to nie każdy musi je robić osobno. poza tym, że jest to kwestia priorytetów, to niektórym przedramie rozwija się wystarczająco przy plecach (ciągi, podciągania, wiosłowania) . kobik słabo coś, wrzuć coś jeszcze na sobote i bądź jak ronnie coleman Edytowane 11 Października 2013 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Nie chcę, styka - robota mi wadzi, giereczki i inne bezsensowne życiowe tułaczki. Fit for fun. Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 1. klatka, tric 2. plecy 3. wolne 4. barki, bic 5. nogi, łydy 6. wolne czyli co, tak powinno być git? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi