Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie skonczylem 1 mikro cykl w treningu HST.
Trenuje jego pierwotna wersja czyli w FBW.

Jstem pod ogromnym wrazeniem jak sila idzie do przodu.

Dzisiaj robilem maxy dla 15 powt, pamietam jak je robilem, i silowo odpadalem a dzisiaj te powtorzenia szly, powolutku, technicznie i bez problemu.

Nie wiem co sie stanie po zakonczonym calym treningu ;x

Szwagier sprawdzal dzisiaj maxy to i ja na szybko zobaczylem jak wyglada plaska i bylem w szoku.

Plaskiej w ogole nie robilem od ohohoh a 110kg poszlo na 4,5 raza po dosc ciezkim treningu gdzie wyprulem sie na wyciskaniu na skosie, dipsach, francuzie.

W kazdym badz razie polecam trening, wart 2 miesiecy zycia

Chciałbym miec miejsce na takie wygibasy, bo rzeczywście fajnie to wygląda :(.

Do tego nie trzeba miejsca wiele. Zazwyczaj w zestawie jest taki bloczek do drzwi. Przepuszczasz to przez nie, gora. Zamykasz i gotowe. Mozesz zrobic wtedy na metrze kwadratowym, czy dwoch ple cy, klate, biceps, triceps, brzuch nogi itd. Wszystko generalnie.

w ogole, slowo "kulturysta" mnie rozperdala. Was tez?

W życiu nie chciałbym się bawić w coś takiego na poważnie. Ćwiczę głównie po to, żeby zbudować siłę a nie być powycinany i wpjerdalać koksy - dla mnie to takie trochę pójście na łatwiznę. Wiadomo, w tym sporcie bez tego się nie obejdzie. Do tego Chelios podsumował to tak jakby nie branie koksu było czymś nie właściwym dla osób trenujących sobie amatorsko. Chyba, że ja to źle odebrałem. 

Edytowane przez Nemesis

no chyba coś źle odebrałeś, bo ćwiczenie na siłę to nie kulturystyka, ktora polega głównie na robieniu sylwetki, czyli wyglądanie jest celem a nie podnoszenie jak najwięcej. większość amatorów chce to łączyć, czyli wyglądać i dużo podnosić

być powycinany i wpjerdalać koksy - dla mnie to takie trochę pójście na łatwiznę. 

ale co jest pójściem na łatwizne ? bycie powycinanym, wpjerdalanie koksów, czy bycie powycinanym poprzez wpjerdalanie koksów ?

Edytowane przez Kazub

przeskocz kilka tych wątków i poszukaj różnych rozpisek, barków nie rób po klacie, plecy zrób same, klatę połącz z tricepsem (to akurat dla mnie jest bardzo dobry pomysł), barki z bicepsem, dorzuć ze dwa razy na tydzień brzuch i wystarczy.

A tak właściwie przejedź sobie swój program i sprawdź, czy tobie to pasuje, zasada 2 dni treningu, 1 przerwy jest ok.

Panowie, za kilka dni chcę ruszyć z treningiem 4 dni/tydzień. Czy taki podział jest ok? A może zaproponujecie coś lepszego (w teorii).

1. klatka, bic

2. barki

3. wolne

4. plecy, tric

5. nogi

6. wolne

7. wolne

Plecy zamień z barkami, poza tym możesz mieszać ten biceps z tricepsem (raz z plecami raz z klatką), wrzuć jeszcze łydki i przedramię.

Plecy zamień z barkami, poza tym możesz mieszać ten biceps z tricepsem (raz z plecami raz z klatką), wrzuć jeszcze łydki i przedramię.

też bym tak zrobił. tylko uwaga - w tym układzie trzebaby dać triceps do klaty w poniedziałek, bo robienie następnego dnia pleców z zajechanym bicepsem będzie mało efektywne zarówno dla pleców, jak i bicepsa.  ustawiając biceps i triceps, trzeba pamiętać, że biceps synergizuje w ćwiczeniach z plecami, triceps z klatką oraz barkami. dla każdego indywidualną sprawą jest, czy bardziej rozwojowe w danym czasie lub wogóle, będzie dla niego robienie dla niego małej partii na wstępnym zmęczeniu zaraz po dużej w obrębie jednego treningu (np. biceps po plecach), lub robienie małej partii na "świeżo" z większymi siłami (np. biceps po klacie). kwestie genetyki, prób i obserwowanie swojego ciała. 

co do mięśni przedramion, to nie każdy musi je robić osobno. poza tym, że jest to kwestia priorytetów, to niektórym przedramie rozwija się wystarczająco przy plecach (ciągi, podciągania, wiosłowania) .

kobik słabo coś, wrzuć coś jeszcze na sobote i bądź jak ronnie coleman

Edytowane przez Kazub