Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Mi organizm swirowal jak robilem jednego dnia przysiady (FBW), a mastepnego biegalem i tak w kolko.

Na razie nie robie przysiadow, nie wiem jak to sensownie polaczyc, jeszcze mi wtedy na dodatek kolano wysiada.

Edytowane przez Dave Czezky

Do tego kończę trzeci tydzień 6 Weidera i robię około 150~200 pompek

Skoro nie dajesz rady, to niepotrzebnie się tak zajeżdżasz. Przede wszystkim, wywal weidera, ten sam efekt osiągniesz innymi, bezpieczniejszymi ćwiczeniami, plecy Ci za to podziękują. Pi drugie, pompki możesz robić z podparciem nóg, ale za to na chwytach, żeby głębiej schodzić.

Edytowane przez krupek1

Heh miałem tak samo. Bieganie, rower i nogi w kółko, co dało tydzień przerwy w robieniu nóg.

Panowie macie jakiś dobry zestaw ćwiczeń na mięśnie ramiona? Ciężko ostatnio zmusić je do wzrostu, a ciężar jest, bo czasem jednak nie mogę dokończyć serii

odstaw unoszenia hantli, sztangi i maszyny. Skup się na wznosach, bokiem, tyłem, przodem i maszyny jeśli masz tego typu na siłce. Pójdzie.

• Plusik 1

Do tego kończę trzeci tydzień 6 Weidera i robię około 150~200 pompek

Skoro nie dajesz rady, to niepotrzebnie się tak zajeżdżasz. Przede wszystkim, wywal weidera, ten sam efekt osiągniesz innymi, bezpieczniejszymi ćwiczeniami, plecy Ci za to podziękują. Pi drugie, pompki możesz robić z podparciem nóg, ale za to na chwytach, żeby głębiej schodzić.

a możesz mi polecić jakiś zamiennik sensowny? pamiętaj, że ćwiczę tylko w domu więc wszelkie ławeczki skośne i inne podciągania nóg w pozycji wiszącej odpadają :(

EDIT

jak wzmocnić nogi pod kątem biegania? Myślę tutaj głównie o kolanach. Internet = milion teorii, macie coś sprawdzonego?

Edytowane przez waldusthecyc

No na tylną część barków :P można zrobić fajnie w dwojaki sposób. Siedząc i mocno się pochylając lub stojąc z lekko ugiętymi kolanami i tułowiem niemal równolegle do podłoża i machać hantlami do tyłu, za siebie. Nie wiem jak fachowo się to nazywa ale robił to Słodkiewicz i mocno mi pobudzało tylni akton.

Edytowane przez ChevChelios

Walduś, no więc, moje ulubione ćwiczenia to zawsze były 3:

1. Leżysz na plecach, unosisz nogi i zginasz pod kątem prostym w kolanach, unosisz klatkę. Po jakimś czasie dodajesz też skręty w bok.

2. To samo, ale wyprostowane nogi, też można dodać skręty.

3. Tutaj śmigam albo scyzoryki, albo opieram się na łokciach i unoszę nogi, żeby rozwijać dolne partie mięśni brzucha.

3 proste i efektywne ćwiczenia, ilość serii i powtórzeń dostosuj sobie do własnych możliwości i co jakiś czas zwiększaj. Na początku 3 razy w tygodniu wystarczy, po miesiącu rób 4 dni.

Teraz trening nóg do biegania. Najprostsze ćwiczenie do wykonania w domu to takie: stajesz na jednej nodze i robisz przysiad na niej, ale niezbyt głęboki, najlepoej, żeby kolano nie wychylało się dalej niż palce od stopy, patrząc z góry. Ewentualnie minimalnie może się wychylić. Wzmacniasz tak stae kolanowy i mięsień nad nim. Możesz tez robić przysiady, niezbyt głębokie, żeby nie zajechać kolan.Po bieganiu solidne rozciąganie i powinno być git.

Po jakimś czasie warto byłoby zakupić jakieś hantle i robić przysiady i wykroki z nimi.

Tak trochę po harpagańsku napisałem, ale z telefonu jechałem ;)

• Plusik 1

Tak trochę po harpagańsku napisałem, ale z telefonu jechałem ;)

okejosko napisałeś. mam komplet hantli w domu, więc będzie z czym walczyć.

Danke to ty zostaw w spokoju ;)

AAAA, ZE DANKE, HEHEHHEHE, DOBRE!

Edytowane przez Dave Czezky

Brzuch to tylko core i wariacje na drazkach, poreczach itp. Na lezaco brzucha nie robilem od lat chyba 3.

wiem wiem, sam chętnie bym tak powalczył, ale ni ch,uja nie ma miejsca w domu na drabinki. 

Generalnie o czym my mówimy - 6 Weidera powinienem robić co dziennie, ale tak co piąty dzień muszę zrobić przerwę, bo organizm jest tak zmęczony, że ćwiczenia stają nieefektywne. Walczę. 

Ja polecam brzuszki ale z obciążeniem. Dobre na mase mięśni brzucha.

oj masę to ja mam :D