Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Lata treningu? A wynik Litwina dla mnie science fiction, ja 84 kg potrafię się 2 razy podciągnąć. Nigdy nie umiałem tego robić, na kuzyna co za małolata trzaskał na drążku serie po 10 patrzyłem jak na wariata. To kwestia predyspozycji czy zwyczajnie taki słaby jestem? Z pompkami też słabo - 10 i miękki jestem. Jak zwiększać wytrzymałość? Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez 2razyjot Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Nie mam patentów,po prostu katuję plecy,ale odkąd zacząłem bardziej przykładać się do czworobocznych i najszerszych to i wynik w podciąganiu poszedł w górę.Co do stałego napięcia mięśniowego to stosuję go ciągle,tak samo jak ruchy negatywne czy izometryczne,ale przy rekordach unikam tego,bo to kosztuje dużo energii. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Podciągaj się regularnie i rób te pompki. Ok dwa tygodnie nie trenowałem z powodu chorego gardła i oskrzeli, ale sobie jakieś drobne aktywności fizyczne w domu uskuteczniam - właśnie sprawdziłem pompki i weszły mi 62 sztuki w serii, dopóki nie padłem. W podciąganiu jednak maks 12 powolnych ruchów zrobię (bez obciążenia). W zasadzie mam teraz cel taki jak Litwin, zbić wagę i przynajmniej utrzymać siłę (dziś rano było 79kg na czczo przy 181cm, jest niesamowicie większa zręczność i łatwość podciągania się niż na facie 92kg - błech, człowiek chomik wtedy był). Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 No mnie akurat nie interesują moje rekordy za bardzo a zawsze ciężar biorę by robić całą serie aż z czasem robią się porządne liczby . Nawet nie zauważyłem kiedy wskoczyłem na 27kg młotkowym hantlami albo też te podciąganie , jak pierwszy raz byłem na siłowni ani razu nie byłem w stanie się podciągnąć teraz na serie +30kg idzie te 12 ruchów bo bez ciężaru nie odczuwam w ogóle już oporu a na plecy po 50 ruchów robić raczej bez sensu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 27 w młotkowym? No to konkret, ja robie 18kg hantlą. W ogóle wasze wyniki są jakieś z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 To chyba dla mnie pora zmienić siłownię, bo u mnie max hantel to 20kg i młotki (rozumiem, że mówimy o ćwiczeniu bicepsów?) to tak zazwyczaj idą seriami 14kg-16kg-18kg na rękę, by było dobrze technicznie i w miarę wolnym ruchem (jednocześnie przy uczuciu sporego oporu). Jak się używa ciągle tego samego ciężaru, to nie ma progresu :C Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ręce to zdecydowanie moja najsilniejsza partia . Ale tak jak młotek robie 27 kg kontrolowanym ruchem w zakresie 10-12 na rękę tak już z skrętem używam tylko 22kg. Warto dodać że jednak już te prawie 5 lat ćwiczę więc siła też coś tam poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Co to za ćwiczenie RDI zapewnie na nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dzięki chłopaki - po prostu trzeba nakurwiać, nie ma to tamto. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 No mnie akurat nie interesują moje rekordy za bardzo a zawsze ciężar biorę by robić całą serie aż z czasem robią się porządne liczby . Nawet nie zauważyłem kiedy wskoczyłem na 27kg młotkowym hantlami albo też te podciąganie , jak pierwszy raz byłem na siłowni ani razu nie byłem w stanie się podciągnąć teraz na serie +30kg idzie te 12 ruchów bo bez ciężaru nie odczuwam w ogóle już oporu a na plecy po 50 ruchów robić raczej bez sensu. mam podobnie, ostatnio mnie kusi popsprawdzac swój max ciężar ale zaraz sobie mysle ze przez to nie zrobie domyślnego treningu i pier.dole taką robote, moze dlatego teraz zamierzam robic trening typowo siłowy z mniejsza iloscia powtorzen i max ciezarami zeby jako tako sprawdzic jak tam z siłą Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Dzięki chłopaki - po prostu trzeba nakurwiać, nie ma to tamto. Zacznij się regularnie podciągać, a zobaczysz bardzo szybko postępy - znam to z własnego przykładu, a podciąganie to w sumie najważniejszy punkt moich treningów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 No mnie akurat nie interesują moje rekordy za bardzo a zawsze ciężar biorę by robić całą serie aż z czasem robią się porządne liczby . Nawet nie zauważyłem kiedy wskoczyłem na 27kg młotkowym hantlami albo też te podciąganie , jak pierwszy raz byłem na siłowni ani razu nie byłem w stanie się podciągnąć teraz na serie +30kg idzie te 12 ruchów bo bez ciężaru nie odczuwam w ogóle już oporu a na plecy po 50 ruchów robić raczej bez sensu. mam podobnie, ostatnio mnie kusi popsprawdzac swój max ciężar ale zaraz sobie mysle ze przez to nie zrobie domyślnego treningu i pier.dole taką robote, moze dlatego teraz zamierzam robic trening typowo siłowy z mniejsza iloscia powtorzen i max ciezarami zeby jako tako sprawdzic jak tam z siłą Jeżeli trening to 30% sukcesu a reszta to dieta,to co zepsułem 1 treningiem by sprawdzić ilość podciągnięć?Nie było stałego napięcia,była za to duża ilość powtórzeń,która też daje impuls do wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 No mnie akurat nie interesują moje rekordy za bardzo a zawsze ciężar biorę by robić całą serie aż z czasem robią się porządne liczby . Nawet nie zauważyłem kiedy wskoczyłem na 27kg młotkowym hantlami albo też te podciąganie , jak pierwszy raz byłem na siłowni ani razu nie byłem w stanie się podciągnąć teraz na serie +30kg idzie te 12 ruchów bo bez ciężaru nie odczuwam w ogóle już oporu a na plecy po 50 ruchów robić raczej bez sensu. mam podobnie, ostatnio mnie kusi popsprawdzac swój max ciężar ale zaraz sobie mysle ze przez to nie zrobie domyślnego treningu i pier.dole taką robote, moze dlatego teraz zamierzam robic trening typowo siłowy z mniejsza iloscia powtorzen i max ciezarami zeby jako tako sprawdzic jak tam z siłą To rampuj i skoncz na maxie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Wtedy byłbym zmeczony i max bylby nieobiektywny. Mialem bardzo intensywny do tej pory trening. Teraz jak mowilem pojade 2 miechy na mniej intensywnym za to z max ciezarem. Wtedy sobie przy okazji sprawdze ile dam rade pocisnąć Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Daję ten filmik z cyców,niestety nie jest do końca bo tam zszedłem na goły gryf i się zeszmaciłem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 konkret jest moc a na raz ile pojdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 130 na raz,ale to ponad miech temu przy 12 razach 100 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 co robicie na brzuch? ja 4 serie spiec, 4 serie unoszenia nog i na skosy unoszenie tulowia w oparciu na lokciu. Cos innego bym sobie zarzucil. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 co robicie na brzuch? ja 4 serie spiec, 4 serie unoszenia nog i na skosy unoszenie tulowia w oparciu na lokciu. Cos innego bym sobie zarzucil. Planki, podciągnie nóg na drążku, przenoszenie ciężaru z lewej na prawą przy spieciu, Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Litwin robisz jakies cwiczenia stricte na redukcje dodatkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Jakie macie najdłuższe przerwy w roku od trenowania? Ja jutro wracam po prawie dwóch tygodniach obijania się xD. Czasem się to przydaje, żeby od nowa nabrać zapału i motywacji - sami przyznajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Godzina bieżni po każdym treningu,lub 45 min elipsy a tak to tylko trening do upadłego i węgle jedynie w posiłku poprzedzających trening i w po treningowym.W tygodniu ok. 200 km rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 co robicie na brzuch? ja 4 serie spiec, 4 serie unoszenia nog i na skosy unoszenie tulowia w oparciu na lokciu. Cos innego bym sobie zarzucil. 3-4 serie brzuszków na skosnej z obciążeniem 20-15-12-10 powtórzeń i po każdej serii dobitka bez obciążenia. Unoszenie wyprostowanych nóg z lekkim obciążeniem, unoszenie kolan do klatki w zwisie, skręcanie tułowia trzymając przed sobą krążek 10 lub 5 kg. To przykładowe ćwiczenia czasem sobie coś wymyślam innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 co robicie na brzuch? ja 4 serie spiec, 4 serie unoszenia nog i na skosy unoszenie tulowia w oparciu na lokciu. Cos innego bym sobie zarzucil. 3-4 serie brzuszków na skosnej z obciążeniem 20-15-12-10 powtórzeń i po każdej serii dobitka bez obciążenia. Unoszenie wyprostowanych nóg z lekkim obciążeniem, unoszenie kolan do klatki w zwisie, skręcanie tułowia trzymając przed sobą krążek 10 lub 5 kg. To przykładowe ćwiczenia czasem sobie coś wymyślam innego. Allahy, podciasganie nog wiszac na drazku, mc i przysiady. styknie Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jakie macie najdłuższe przerwy w roku od trenowania? Ja jutro wracam po prawie dwóch tygodniach obijania się xD. Czasem się to przydaje, żeby od nowa nabrać zapału i motywacji - sami przyznajcie. Czas wrócić, kilka miesięcy przerwy mi wpadło, to co zyskałem, zaprzepaściłem i wszystko od nowa trzeba robić... Brak motywacji przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi