Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętaj o pamięci mięśniowej,szybko wróci.A tak odnośnie jej,to teraz czytam książkę"Drugi kod".Jest ona o epigenetyce i mniej więcej sprowadza się do tego że kod DNA to hardware a epigeny to software,który steruje naszymi funkcjami,można go przeprogramowywać wysiłkiem i rodzajem spożywanego jedzenia,to właśnie te epigeny to ta tzw. "pamięć mięśniowa"

To samo tyczy się białka. Gdzie nie wejdę to czytam 2.5g to max jak dam więcej to popsuje nerki . Ja jadam obecnie w granicach 4g i od kilku miesięcy jedyne co widzę że tłuszcz mnie nie zalewa a czuję się fenomenalnie i efekty też dużo lepsze. Każdy ma inny organizm to samo tyczy się treningu.

To samo tyczy się białka. Gdzie nie wejdę to czytam 2.5g to max jak dam więcej to popsuje nerki . Ja jadam obecnie w granicach 4g i od kilku miesięcy jedyne co widzę że tłuszcz mnie nie zalewa a czuję się fenomenalnie i efekty też dużo lepsze. Każdy ma inny organizm to samo tyczy się treningu.

A mógłbyś nieco napisać o swojej diecie? Ciekawi mnie, co jesz, żeby przyswoić tyle białka.

Znaczy z wliczonym białkiem z ryży i wszystkiego co jem. Liczyłem kalkulatorem w sieci , no ostatnią masę robiłem na takich samych kcal tyle że większość z tłuszczy i węgli no i po 3-4 miesiącach wstyd mi koszulkę było ściągać.Teraz trzymam wysoko białko jakoś 300g węgli 400 g i tłuszczy z 50g. Tak nie dość że czuje się dużo lepiej to i forma lepsza dużo niż rok temu na masie. Ogólnie dieta wygląda teraz tak:

Śniadanie : 150g płatków owsianych , 4 jajka całe

2 posiłek : 185g tuńczyka , 50 g wafli ryżowych

Przed treningiem : 170g kuraka już po ugotowaniu więc przed to jakieś 250g , 100g ryżu

Po treningu : Białko 40g, Carbo 80g

Posiłek po treningu : 170g kuraka tak samo jak wcześniej i 100g ryżu

Przed snem : 250 g twarogu chudego

Nie mam pojęcia czy naprawdę tu jest aż 300g białka ale tak wyliczyłem na tabelach kalorii .Mimo że tak jak piszecie białka dużo za dużo to czuję się świetnie , do tego nie wpisałem warzyw bo to zależy na co mam ochotę i jeszcze by się nie zakwasić wrzuciłem proszek zasadowy , który bądź co bądź pewnie coś pomaga. I dodam że w tym roku jestem dużo bardziej zadowolony bo wyżyłowanie i nawet prążki na niektórych partiach lepsze niż na redukcji rok temu.

• Plusik 2

Waga obecnie jak pisałem rano wacha się 70-71 ale wtedy wydaję się strasznie zflaczały jakiś dopiero po 1-2 pierwszych posiłkach waga 73-74 i mięśnie nabite a pod koniec dnia z 76 kg. Wszyscy się zawsze dziwią gdy mówię wagę gdyż wyglądam na ciut więcej ale wydaje mi się że to przez moje malutkie stawy i miejscami niski poziom wody/tłuszczu w ciele. Plan zarzucę wieczorem bo to więcej pisania a czas ruszać na triceps. Pozdro byki

W piątek poszło 10 razy 110 kg na cyce,to wg. mojego przelicznika daje jakieś 135 kg,wg. przeliczników netowych 145 kg na raz,czuję że jak cisnę 12 razy 110 kg to chyba podejdę do 140 na raz,mimo iż jest to nie wskazane na redukcji.Aha wczoraj waga 76,5 kg,cały tydzień jedzenia warzyw z cycami daje efekt,obwody bez zmian.