wronerro 257 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 no dziwne bys negowal samego wendlera ;p mnie nie bawia pompujace bajerki, nie rosne od tego. Wieksze ciezary = wieksze miesnie, trening pozwala mi podnosic wiecej przez co jestem wiekszy. O to mi chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Ładnie u mnie klatka zdecydowanie najsłabsza partia ale mimo to rozwija się dość dobrze. Ogólnie dziwi mnie siła co niektórych na wyciskaniu hantlami , ja wyciskam 30kg dzisiaj widziałem Rodebert(ten od Karmowskiego) wyciskał 36kg a nie trzeba pisać nawet jaki to dzik ale zauważyłem że ludzie wyglądający jak kupa wyciskają nawet 50 kg hantlami gdzie mi to ręce by urwało.Skąd co niektórzy na tych hantlach taką siłę mają to nie mam pojęcia. pamiętam jak pisałeś, że wiosłujesz 120 na 8 ruchów, co jest dla mnie OGROMNYM ciężarem i generalnie myślałem, że jesteś w huy silny. 30 na hantel na klate to jest gó,vno obesrane, idealne na rozgrzewke Edytowane 14 Listopada 2014 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Dzis mam trening, a umówiłem się na parę piw w barze - lepiej przełożyć trening na jutro czy zrobic bez zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Dzis mam trening, a umówiłem się na parę piw w barze - lepiej przełożyć trening na jutro czy zrobic bez zmian? Ja tam robię treningi bez patrzenia czy coś potem piję. Na zawody nie idziemy, a jakoś nie czuję jakiś poważnych zmian z powodu alkoholu po siłce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ładnie u mnie klatka zdecydowanie najsłabsza partia ale mimo to rozwija się dość dobrze. Ogólnie dziwi mnie siła co niektórych na wyciskaniu hantlami , ja wyciskam 30kg dzisiaj widziałem Rodebert(ten od Karmowskiego) wyciskał 36kg a nie trzeba pisać nawet jaki to dzik ale zauważyłem że ludzie wyglądający jak kupa wyciskają nawet 50 kg hantlami gdzie mi to ręce by urwało.Skąd co niektórzy na tych hantlach taką siłę mają to nie mam pojęcia. pamiętam jak pisałeś, że wiosłujesz 120 na 8 ruchów, co jest dla mnie OGROMNYM ciężarem i generalnie myślałem, że jesteś w huy silny. 30 na hantel na klate to jest gó,vno obesrane, idealne na rozgrzewke No widzisz ale już bicepsa robię 28 kg hantlą ... Klata zdecydowanie moja najsłabsza partia jak narazie więcej niż 100kg na skosie nie pocisnąłem gdzie na triceps wąskim ciskam 110x6 . Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Każdy ma jakąś partię mocniejszą,mało jest takich by rozwijali się symetrycznie i równo siłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 trenuje fbw 3x w tyg, dieta na mase, ale troche mnie zaczyna podlewac na brzuch i uda, co robic z tym fantem? dodac jakies bieganie ( w jakie dni i kiedy) ? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 przyciąć węgle Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 trenuje fbw 3x w tyg, dieta na mase, ale troche mnie zaczyna podlewac na brzuch i uda, co robic z tym fantem? dodac jakies bieganie ( w jakie dni i kiedy) ? A masz bieżnie czy tylko bieganie wchodzi w rachubę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 litwin- nie mam biezni - wiec tylko bieganie na zewnatrz lub cos innego. kanabis - jak to, przyciac wegle na masie? to z czego urosne? Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Raczej już nic nie zrobisz. Możesz jeszcze spróbować uciąć minimalnie węgle albo te aeroby zacząć kręcić .Masa to masa niestety aby robić ją bardzo czystą trzeba chyba brać jakiś towar , obecnie jestem na masie i mimo treningów 6x w tygodniu plus do tego 3x aeroby 35 minut i tak mnie zalewa. Byle do lutego.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 litwin- nie mam biezni - wiec tylko bieganie na zewnatrz lub cos innego. kanabis - jak to, przyciac wegle na masie? to z czego urosne? Obetnij to co powoduje wyrzuty insuliny,czyli rozgotowany ryż i wszystkie wysoko przetworzone cukry.Jedyne momenty kiedy możesz je spożywać to śniadanie i czas zaraz po treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Raczej już nic nie zrobisz. Możesz jeszcze spróbować uciąć minimalnie węgle albo te aeroby zacząć kręcić .Masa to masa niestety aby robić ją bardzo czystą trzeba chyba brać jakiś towar , obecnie jestem na masie i mimo treningów 6x w tygodniu plus do tego 3x aeroby 35 minut i tak mnie zalewa. Byle do lutego.... Czyli moje truchty po 20 min x3 w tyg za wiele by nie daly.. dzieki rano omlet z bananem i dzemem, pozniej w ciagu dnia 4x wegle+piers+warzywa(musze wiecej ich ladowac) i na dobranoc serek wiejski/twarog. Po trenningu wegle+dzem+bialko. Wiec urozmaicona to ta dieta nie jest Czasem dochodzi do tego maslo orzechowe no i oczywiscie oliwa, kiedy moge to wrzucam lososia no i gulasz uwielbiam Przyznam, ze pare razy zdazyl sie fastfood/restuaracja. Edytowane 18 Listopada 2014 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 To moze inaczej, zmien te wegle tak jak ci radzilismy w innym temacie na "mniej podlewające" tzn o nizszym IG. Ryz biały ma dosyc wysokie IG wiec moze cie podlewać. Tak serio to nadaje sie tylko na potreningówe Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 @Banny ale lepiej robić nawet te 20 minut niż w ogóle. Dużo ludzi odstawia aeroby na masie co jest moim zdaniem spowodowane lenistwem. Jeżeli nawet zawodowcy z mojego otoczenia robią cardio na masie to jednak warto je robić. Po za tym rok temu zrobiłem masę bez aerobów i forma było dużo gorsza niż teraz gdzie mimo skoku wagi i tak żyły wywalone a barki dalej pocięte. Ja jadam 3 worki ryżu białego dziennie , pamiętam jak chyba Karmowski mówił żeby nie sugerować się IG gdy podczas posiłku mamy też tłuszcze i białko gdyż IG wtedy się dużo różni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Nie wierzę że Karmowski tak powiedział Przecież podnosząc insulinę ryżem organizm ten fat zmagazynuje a nie spali,wszystko kwestia z jakiego źródła jest ten tłuszcz i ile go jest,między innymi dlatego tak np. czekolada tuczy,dużo węgli prostych i tłuszcze trans. Edytowane 18 Listopada 2014 przez Litwin81 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) No ale co ty porównujesz piszemy o białym ryżu a ty o czekoladzie.Naprawdę uważasz że dodając do białego ryżu oliwe + kurczaka w pełni odkłada się w postaci tłuszczu? Bo z twojej wypowiedzi tyle wywnioskowałem.Napisałem że DODAJĄC PRODUKT BIAŁKOWY TUDZIEŻ TŁUSZCZ DO POSIŁKU ZMIENIA ON SWÓJ IG. Karmowski: Edytowane 18 Listopada 2014 przez szarku123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 boże nie, tylko nie karmowski @Banny ale lepiej robić nawet te 20 minut niż w ogóle. Dużo ludzi odstawia aeroby na masie co jest moim zdaniem spowodowane lenistwem albo tym, że są chudzi, chcą robić mase i niepotrzebnie podbijają sobie zapotrzebowanie Jeżeli nawet zawodowcy z mojego otoczenia robią cardio na masie to jednak warto je robić eeeeeeee....zawodowcy to zawodowcy Po za tym rok temu zrobiłem masę bez aerobów i forma było dużo gorsza niż teraz gdzie mimo skoku wagi i tak żyły wywalone a barki dalej pocięte może najzwyczajniej w świecie zmieniłeś bilans dodając wysiłek z biegania........ ogólnie wierze, że na masie racje bytu ma szybkie kardio, oddzielone od siłowego, 2x w tygodniu po 15 minut. ale to też dopiero od jakiegoś stopnia zaawansowania, kiedy trudniej jest wrzucać mase to, czego najbardziej nie lubie w niskim facie, to wywalone żyły, brrrrrrr Napisałem że DODAJĄC PRODUKT BIAŁKOWY TUDZIEŻ TŁUSZCZ DO POSIŁKU ZMIENIA ON SWÓJ IG. no ale co z tego ? wersja ze złożonymi węglami wciąż będzie miała niższe ig całościowo, niż wersja z prostymi węglami Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Tłuszcz i warzywa obnizają IG ale tak jak Kazub pisze , combo ze złożonymi weglami i tak bedzie miało nizsze IG zawsze niz z prostymi A z tego co pisze banny jak na mase nie jada jakoś jak prosie a skoro mu sie za duzo odkłada to moim zdaniem jednak to wina tego białego ryżu. U mnie wlasnie wystarczyla zmiana na wegle z niskim IG i fat sie tak nie odkłada jak bylo to wczesniej. A gdybym zamaist zmienic wegli na te z niskim IG uciął je to bym wogóle nie rósł. Tak to juz u nas jest, na poczatku trzeba probowac, zmieniac, szukac. Bo kazdy organizm jest inny, a kiedy juz poznasz swój organizm to juz jest wszystko z gorki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dzieki za opinie. Sprawdze kaufland, zrobie zapasy tam, jesli jednak wyjdzie taniej w sieci, to moze zamowie online : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Ja polecam zamowic kasze gryczaną niepaloną. Niskie ig, wrzucasz do niej kuraka, warzywa, na masie mozesz je.bnąć troche ketchupu i jest GOTY Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 No ale co ty porównujesz piszemy o białym ryżu a ty o czekoladzie.Naprawdę uważasz że dodając do białego ryżu oliwe + kurczaka w pełni odkłada się w postaci tłuszczu? Bo z twojej wypowiedzi tyle wywnioskowałem.Napisałem że DODAJĄC PRODUKT BIAŁKOWY TUDZIEŻ TŁUSZCZ DO POSIŁKU ZMIENIA ON SWÓJ IG. Karmowski: Napisałem o węglach które mają duże iq i mniejsza o to jak to się nazywa.Wiadomo że dodając oliwę mniej sie zalejesz niż nasycone tłuszcze trans,ale fat to fat.I źle wywnioskowałeś,nie napisałem że w pełni,napisałem ze zależy z jakiego źródła jest i ile go jest i nie musisz mi pisać z dużej litery,umiem czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dzisiaj masakra na skosie w górę-10*100 kg,waga 78 kg,jak będzie dalszy progres to chyba spróbuję rekord Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Ostatnio na siłce byłem w sobotę, klatę z ziomkiem robiliśmy. Od wczoraj boli mnie kręgosłup. Znaczy boli, jak się schylam to w dolnej partii czuję jakby kulkę. ;/ Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Przy zlej technice wyciskania na lawce plaskiej mozna sobie nadwerezyc dol plecow. Ale... kulka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi