Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nikomu nie pomagam. Jeżeli ktoś podejdzie i poprosi o rade/pomoc to oczywiście ale nie chce się narzucać . U Ciebie pojawiają się informatycy co robią po 30 ruchów u mnie ostatnio natłok pryszczatych grubasów co biorą hantle 50 kg na klate i robią 1/4 ruchu.

Dzisiaj nogi.

-przysiad ze sztangą z przodu:

60 kg na 5

70 kg na 5

80 kg na 4

-przysiad ze sztangą z tyłu:

90 kg na 5

100 kg na 5

110 kg na 4

-suwnica

4 serie po 18-30 powtórzeń

-wstawanie siłowe:

100 kg na 3

140 kg na 3

180 na 3(filmik później)

-martwy na dwugłowe

4 serie po 24 powt.

wykroki

40 kg na 16

Po treningu 5 gram mono,375 magnezu,15 gram izolatu i 100 gram wafli ryżowych z dżemem.

cześć,

jest pewna sprawa. Chciałbym nauczyć się poprawnie robic przysiady.

Problem w tym, że mam hiperlordoze ledzwiowa, a robienie tego ćwiczenia z niewlaściwą techniką może skonczyć się tragicznie.

tutaj jest jeden filmik

niby mówią o tym problemie, ale do końca nie jest pokazana własciwa technika dla osob z takim skrzywieniem.

Czy spytać się kogoś na silowni, czy lepiej zainwestować w godzine z trenerem personalnym, by fachowo wszystko wytlumaczył?

Koszt jednego trenningu to 150 zł, więc całkiem sporo. A czy te ćwiczenie na suwnicy zaangażuje tyle mieśni co przysiad? teraz mam fbw, no i takie ćwiczenia "złożone" są tam chyba mile widziane. No i też czy prawdą jest, że przy przysiadzie produkcja hormonów wzrasta? 

pas jest konieczny? głupio bym z nim wyglądał, taki chuderlaczek ;)

cześć,

jest pewna sprawa. Chciałbym nauczyć się poprawnie robic przysiady.

Problem w tym, że mam hiperlordoze ledzwiowa, a robienie tego ćwiczenia z niewlaściwą techniką może skonczyć się tragicznie.

tutaj jest jeden filmik

niby mówią o tym problemie, ale do końca nie jest pokazana własciwa technika dla osob z takim skrzywieniem.

Czy spytać się kogoś na silowni, czy lepiej zainwestować w godzine z trenerem personalnym, by fachowo wszystko wytlumaczył?

Nie wierze ze ten koles (?) sie tak ubral :|

Jako, że teraz chodze na siłownie i mam do dyspozycji wszystko o czym kiedys mogłem pomarzyć, to chciałbym z Wasza miłą pomocą ułożyć sobie nowy plan FBW. 

Ćwiczę 3x w tyg, używałbym na zmianę tego planu:

A

prostowanie nóg na maszynie 4s x12

ściąganie drążka wyciągu górnego do klatki piersiowej 4s x12

wyciskanie na ławce poziomej 4s x10

wyciskanie hantelek do góry 3s x10

wznosy hantelek bokiem 2s x14

uginanie ramion na modlitewniku ze sztangą 3s x12

francuskie wyciskanie w opadzie na ławce 2s x10

wznosy ze sztangą (na łydy) 3x12

prostowanie pleców na rzymskiej 4x12-14

B:

prostowanie nóg na maszynie 3s x12 / przysiady na maszynie

drążek 3s

przyciąganie drążka wyciągu do klatki piersiowej siedząc 4s x12

rozpiętki 3s x 12

wyciskanie na ławce skośnej 3s x10

barki ?????

uginanie ramion z hantelkami siedząc 3x12

tricpes na maszynie 3x12

wznosy ze sztangą (na łydy) 3x12

prostowanie pleców na rzymskiej 4x12-14

edit:

na martwy ciąg i przysiady póki co jestem za cienki, najpierw musze obczaic tehcnikę, więc nie będę tu tego wpisywał.

dalej masa, nie wiem jak z tą ilością powtórzeń - czy lepiej robić tyle, ile sobie założyliśmy, ale mniejszym ciężarem, czy robic mniej, a z większym? tak, aby jakis progres był, by za jakiś czas dorzucić te kilogramy.

priorytet dla mnie to plecy i raczej barki, moja najwieksza bolączka to szerokosc a raczej jej brak ;)

można zwiększyć ilośc cwiczen na te partie? niebardzo chyba? 

Edytowane przez Banny

Obstawiam, że mają zakwasy, ale przez dzień, może dwa. Wielu prosów próbowało naśladować Doriana, i zazwyczaj kończyło się to kontuzjami. Ogólnie on zapoczątkował mode na krótkie godzinne treningi, ale bardzo intesywne, gdzie wcześniej ludzie siedzili po 2,3 godziny. Ostatnio zrobiłem nogi w ten sposób, czyli na 110% procent, ostatnie powtórzenie z myślą, że zaraz puszcze pawia, wyglądałem jakbym wszedł w ciuchach do wanny. Trening był robiony w piątek, zakwasy okrągły tydzień. Wiem, że to niezbyt mądre, ale od czasu to do czasu lubię przekraczaj granice, których osoba ćwicząca na kreatynie nie powinna przekraczać.

PS. Taki partner trenigowy jakiego miał Dorian, to skarb.

PS2. 8:10, takie są skutki treningu z Dorianem :)

Edytowane przez YETI