Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Pamietam kiedys, kiedys typ mi powiedzial jak robic poprawnie skullcrushery na trica. W sumie dawno tego cwiczenia nie robilem, ale wczoraj na silowni widzialem kolesia, ktory tam pouczal innego. No i tak w sumie pomyslalem ze faktycznie, wiekszosc ludzi robi wlasnie je tak jak nie powinni. Wiec jako czwartkowa ciekawostka dropsa:

Ja robie i tak i tak i nie narzekam. W sumei to myslalem ze to oddzielne cwiczenia nie błedne wykonanie tego co wrzuciłes ;)

Panowie, powoli wracam do sił. Jakieś fajne zestawy ćwiczeniowe na brzuch ?? Zaczęłabym ćwiczyć z moją ukochaną Mel B, ale póki co uważam, że mogłabym sobie krzywdę zrobić. :P

Jak wracasz to takie ćwiczonka ci wystarczą :) 3 serie po 12 powtórzeń w każdym i będzie ogień ;) Wraz ze wzrostem wytrenowania możesz dodawać serii i powtórzeń:

• Plusik 1

Pamietam kiedys, kiedys typ mi powiedzial jak robic poprawnie skullcrushery na trica. W sumie dawno tego cwiczenia nie robilem, ale wczoraj na silowni widzialem kolesia, ktory tam pouczal innego. No i tak w sumie pomyslalem ze faktycznie, wiekszosc ludzi robi wlasnie je tak jak nie powinni. Wiec jako czwartkowa ciekawostka dropsa:

Ja robie i tak i tak i nie narzekam. W sumei to myslalem ze to oddzielne cwiczenia nie błedne wykonanie tego co wrzuciłes ;)

Dokładnie , przy robieniu go bardziej za głowy mając cały czas łokcie pod kątem bardziej po (pipi)e dostaje głowa długa . Sam tak wykonuje na zmianę ze zwykłymi.

Mi powien kolega, ktory sobie startuje w klasyku pokazal jeszcze jeden wariancik tego tylko tutaj nie zaszalejemy z ciezarem.

Chwytamy lamana wasko, jakbysmy chcieli wyciskac wasko (na trica) no i wyciskamy wasko w gore (jestesmy w w poczatkowej fazie skullcrushera)

teraz robimy normalnie skulla do czola, po czym z czola przenosimy sztange znowy do klaty 

Panowie, powoli wracam do sił. Jakieś fajne zestawy ćwiczeniowe na brzuch ?? Zaczęłabym ćwiczyć z moją ukochaną Mel B, ale póki co uważam, że mogłabym sobie krzywdę zrobić. :P

Jak wracasz to takie ćwiczonka ci wystarczą :) 3 serie po 12 powtórzeń w każdym i będzie ogień ;) Wraz ze wzrostem wytrenowania możesz dodawać serii i powtórzeń:

Dzięki wielkie! :) Zaraz będziemy działać..

• 2 tygodnie później...

aktualnie mam 2tyg przerwe od trenningow (tatuaz), zatem pytanie.

Po mierzeniu wyszlo, ze barki nie rosną. Robie 3x w tyg FBW, gdzie na każdym trenningu oprocz cw wielostawowych mam:

3serie wyciskanie siedzac 10-12 (wiekszy ciezar)

3serie wznosy bokiem 15 (mniejszy)

3serie wznosy w opadzie tulowia (mniejszy)

dodac po 1 serii, cos zmienic innego? wiecej kcal?
Edytowane przez Banny
  • 2 tygodnie później...

Stosuje ktoś trening HST? Bo czegoś nie rozumiem , w HST ćwiczymy FBW 3x tygodniowo i z tego co czytam :

1-2 tydzień : ciężar na 15 powtórzeń

3-4 : ciężar na 10 powtórzeń

5-6 ciężar na 5 powtórzeń

7-8 ciężar na 5 powtórzeń lub same negatywy.

No ale innym założeniem jest zwiększanie ciężaru z treningu na trening . Jak to jest możliwe bym przez okres 2 tygodni zwiększając ciężar 3 razy w tygodniu był w stanie trzymać się tego samego zakresu ruchu?