Shen 9 636 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 (edytowane) Ja sie przekonalem do push press, barki mam slabe, nie moglem z nimi ruszyc, ale wrzucilem wlasnie push press i to No i widze efekty Edytowane 7 czerwca 2016 przez Shen 1 1 Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Mi bary ruszyly jak zaczalem robic je hantlami. Unoszenia rozne. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Mi bary ruszyly jak zaczalem robic je hantlami. Unoszenia rozne. a napisałbyś więcej? w sensie ile razy w tyg i serie/powt? Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Mordeczki właśnie pykło 260 pompusi i rozsadza mi klate , matkobosko. Cytuj
erykgx 151 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Ja barków swojego czasu w ogóle nie miałem, dodatkowo przy wyciskaniu na plaskiej je sobie nadwyrężyłem i szukając rozwiązania (w ogole nie moglem wyciskac wiekszych ciężarów na płaskiej) znalazłem ten filmik Nie dość, że super rozgrzewa barki przed płaską, to dzięki temu w końcu zaczeły mi one rosnąć. Szczerze polecam. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Raczej powinien powiedzieć że taki zakres ruchów i taka ich ilość przepracowuje barki w każdym kierunku,a wzmożony przepływ krwi rozgrzewa maź i mięśnie do pożądanej temp ,odżywa je i zwiększa się transport substancji przeciwzapalnych,przyśpieszając pracę CUN,ale kto by tam mistrza pouczał Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Tylko forumowi miszcze! Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 (edytowane) Raczej powinien powiedzieć że taki zakres ruchów i taka ich ilość przepracowuje barki w każdym kierunku,a wzmożony przepływ krwi rozgrzewa maź i mięśnie do pożądanej temp ,odżywa je i zwiększa się transport substancji przeciwzapalnych,przyśpieszając pracę CUN,ale kto by tam mistrza pouczał pan jan to jakoś dziwnie opowiedział, że nie wiem, czy chodzi o regenerację, czy rozgrzewkę. jak o rozgrzewkę, to oki, taka podstawa, którą zna każdy seba, bo i w ten sposób ćwiczy barki. może nie stosowałbym tych obrotów z obciążeniem i przy wznosach bokiem nie wynosiłbym hantli ponad linię obręczy barkowej. bo regeneracja może być zrozumiana jako rehabilitacja pourazowa, no a wtedy nie wypada proponować ogólnego zestawu ćwiczeń, bo urazy rotatorów, delikatna sprawa pan litwin przybliżył temat. uznał też, że każdy konsolomaniak machający ciężarki rozumie skrót CUN. albo szpanuje oczywiście w żaden sposób nie chciałem podważyć dorobku pana jana, jestem robakiem i wycisnąłby mnie razem z moją starą w serii jedną ręką. w sumie to niech lepiej moderacja usunie ten post Nie dość, że super rozgrzewa barki przed płaską, to dzięki temu w końcu zaczeły mi one rosnąć. Szczerze polecam. przed płaską nie płaską, stawy biorące udział w ćwiczeniach warto jest rozgrzać zawsze. nie zajmuje to długo. ja rozgrzewam wszystkie, przy czym mniej kolanowy i skokowy, jeśli nie robię nóg, wiosłowań, etcetera czy dzięki temu zaczęły ci barki rosnąć ? może pośrednio, podniesienie temperatury i poprawienie krwiobiegu wpłynęły na jakość i wydajność treningów Edytowane 8 czerwca 2016 przez Kazub Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 Tylko forumowi miszcze! Nie o to chodzi że się mądruje tylko jak ktoś kreci filmik z instruktażem,to fajnie by było wytłumaczyć czemu tak jest.Zresztą słuchać jak kolo próbuje mu podpowiedzieć czemu ludzie mają to robić,by później nie mieli z niego polewki. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 Mi bary ruszyly jak zaczalem robic je hantlami. Unoszenia rozne.a napisałbyś więcej? w sensie ile razy w tyg i serie/powt? Ofkors raz w tygodniu. 6 serii po max 16 powtorzen wyciskania zza glowy, wyciskania zolnierskiego, 6 serii wznosow do brody waskim chwytem sztanga No ale barki naprawde spuchly po dodaniupo 6 serii unoszenia sztangielek przed siebie i wznosow w bok. Szczegolnie to pierwsze. Tylko wazne zeby dobrac odpowiedni ciezar zebyc caly ruch czul napiety bark. Bo walenie duzego ciezaru ale oszukancze ruchy zarzucajace mija sie z celem. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 (edytowane) Tutaj Kabi niekoniecznie masz racje. Akurat czesto dobrze przeladowac barki wiekszym ciezarem. Np robic wznosy jedna reka, mac 5-6 powtorzen. 4-5 setow nawet jesli ostatnie powtorzenia sa troszke oszukane, ale kontrolowac ruch w dol. Po takim czyms zlapac maly ciezar i zrobic 1 1/2 powtorzenia czyli wznos w bok, opuscic 30-40 stopni w dol i jeszcze raz do gory. Dopiero wtedy opuszczasz ciezar do dolu i powtarzasz az spuchniesz. Tutaj trzeba sie skupic na poprawnej technice, ale ciezar nie bedzie duzy wiec przyjdzie to o wiele latwiej. Tutaj jest dobry filmik pokazujacy pierwsze cwiczenie i zasady: Jako bonus opcja na wznosy sprzed glowy: Mysle dosc dobra opcja zeby przynajmniej sprobowac i zobaczyc co sie stanie. Ja mam na przyklad duze problemy z rotatorem. Wznosy zza glowy w ogole nie wchodze w gre u mnie, ale juz tez powyzsze cwiczenie, robie bez zadnego bolu. Edytowane 8 czerwca 2016 przez El Loco Chocko 1 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 raz w tyg zrobić coś takiego? np. 4 serie po 6 powtorzen duzym ciezarem? czy moze np. poniedziałek porobic coś jak kabi, a w piątek tka jak na tym filmiku sprobowac? ogolnie jade cos w stylu 3x5 (teraz już trochę inaczej) przysiad, martwy, klata na plaskiej i przeplatam to podciaganiem/wioslowaniem/barkami (unoszenia hantelkow/wyciskanie stojac) Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 Miewacie tzw zakwasy? Teraz do mnie doszlo ze odkad trzymam miche i dorzucilem bcaa to nie mialem ani razu. 1 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 Miewacie tzw zakwasy? Teraz do mnie doszlo ze odkad trzymam miche i dorzucilem bcaa to nie mialem ani razu. Tylko jak wprowadzam jakieś nowe ćwiczenie,a tak to już nie pamiętam DOMS-ów Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 Ładnie spompowałem dzisiaj trica, szkoda, że klata nieco odstaje. Jak zmienie robotę to w końcu się przełamię i pójdę na siłownię, bo tylko tam porządnie zrobię klatę i nogi. Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 Ja zawsze robie tzw aktywacje przed glownymi bojami np. Klata - face pulle, cuban rotation Push pressy, military - external rotation Nogi - sitted calf raise i bodyweighted front foot elevated split squat MC to ogolnie krazania tulowia, ramion, troche na rollerze i duzo serii rozgrzewkowych sama sztanga + skoki co 10kg od 0 do ok 80kg. 1 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 raz w tyg zrobić coś takiego? np. 4 serie po 6 powtorzen duzym ciezarem? czy moze np. poniedziałek porobic coś jak kabi, a w piątek tka jak na tym filmiku sprobowac? ogolnie jade cos w stylu 3x5 (teraz już trochę inaczej) przysiad, martwy, klata na plaskiej i przeplatam to podciaganiem/wioslowaniem/barkami (unoszenia hantelkow/wyciskanie stojac) El loco? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 Ja robie to na jednej sesji. Najpierw 4 sety ciezkie, pozniej lapie 4kg robie 3x 1 1/2 az spuchne. Ale nic nie stoi na przeszkodzie bys to rozbil na dwa razy. 1 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 Okej, dzięki. Tylko co to oznacza "robie 3x 1 1/2 az spuchne" Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 Ja zawsze robie tzw aktywacje przed glownymi bojami np. Klata - face pulle, cuban rotation Push pressy, military - external rotation Nogi - sitted calf raise i bodyweighted front foot elevated split squat MC to ogolnie krazania tulowia, ramion, troche na rollerze i duzo serii rozgrzewkowych sama sztanga + skoki co 10kg od 0 do ok 80kg. Tak sie zastanawiam. Na hui te angielskie farmazony? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 (edytowane) Przy wznosach bokiem, unosisz ramiona do koncowej pozycji i opuszczasz nie wiecej nie do polowy ruchu w dol i zatrzymujesz. Unosisz jeszcze raz z tego miejsca i napinasz miesnie. Po tym opuszczasz do samego dolu i to jest jedno powtorzenie. Ewentualnie mozesz zrobic zwyczajne nieplene powtorzenia jak ponizej. Ta sama dokladnie idea. Edytowane 9 czerwca 2016 przez El Loco Chocko 1 Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 Ja zawsze robie tzw aktywacje przed glownymi bojami np. Klata - face pulle, cuban rotation Push pressy, military - external rotation Nogi - sitted calf raise i bodyweighted front foot elevated split squat MC to ogolnie krazania tulowia, Zmion, troche na rollerze i duzo serii rozgrzewkowych sama sztanga + skoki co 10kg od 0 do ok 80kg. Tak sie zastanawiam. Na hui te angielskie farmazony? zeby kazdy gamon mogl wpisac to na youtubie i wiedziec o co chodzi. Wez przetlumacz face pull, przyciagac twarz ? Ewentualnie taki bodyweighted front foot elevated split squat. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 Przysiad wykroczny z hantlem w łapie? No idzie to jakoś opisac aby każdy skumał o co biega. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 Robisz wykrok trzymając hantle wzdłuż ciała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi