Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

no to nie jest przysiad.

Uznaja to, zeby targali duze ciezary, a nie dwa razy mniejsze.

To dokladnie tak samo jakby wyciskali do polowy ruchu.

edit: chociaz nawet tam mostkuja cyrkowcy. No smieszne to jest.

Edytowane przez Dave Czezky

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 332,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• TheAceOfSpades
    TheAceOfSpades

Poszło 200 kg w martwym ciągu (sumo + klasyk), plan na ten rok wykonany   

• Mimo wczorajszej ciężkiej klaty i tricka zdecydowałem się zrobić dzisiaj martwy(na nowej siłce nie ma odpowiedniego miejsca na martwy),poszło nieźle jak na tak krótką regenerację :)Waga 84 kg.  

• Daję ten filmik z cyców,niestety nie jest do końca bo tam zszedłem na goły gryf i się zeszmaciłem  

Opublikowano

Trójbój jest fajny jak sobie z ziomeczkami ćwiczysz i sprawdzacie sobie kto ile zrobi w danym ćwiczeniu z odpowiednią techniką. A ten cały trójbój na "poważnie" to karykatura sportu jest imo.

Kładzie się taki typek na ławce, robi mostek taki, że między plecami a ławką jest pół metra wolnej przestrzeni, założoną ma obcisłą koszulkę ze szwami ułożonymi tak, że automatycznie wypycha mu ramiona do góry, na łokciach gumy, które wyprostowują mu łokcie i jeszcze brakuje zeby sobie na środku klaty położył sprężynkę, która wybiłaby mu sztangę do góry. Paranoja. I jeszcze te cwiercruchy xd

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

Z klatą się zgadzam ale w siadzie,kto by miał stwierdzić czy siad jest głęboki czy jeszcze nie?Jedni schodzili by niżej niż inni,mieli by przez to ciężej i wynik byłby wypaczony,dlatego kat 90 w siadzie to taki uniwersalny kat do bicia rekordów.

Opublikowano

zrobic na wysokosci dupy stojak z przyciskiem, musza tak nisko zejsc az nacisna przycisk

Opublikowano

Tak też można,tylko gdzie miałby stopy stawiać niski i wysoki,bo to też ma wpływ na głębokość siadu?W każdym razie musi to być zunifikowane a na razie tak działa kąt 90 stopni.

Opublikowano

Wchodzę na siłówkę,wczoraj pierwszy trening,całkiem zacnie,do końca roku plan to 200 kg w przysiadzie,mój rekord to 180,obecnie maks 160 kg.

Opublikowano

martwy dzis 110kg 5x12powt, musze sprawdzic ile na raz dam rade, na redukcji 135kg tylko bylo

Opublikowano

Ostatnio wlasnie mialem cykl malo powt duzy ciezar i pytanie, co robicie zeby nie puszczaly zaciski dloni? Od 150kg po prostu nie da rady bo wypada z lapy, ledwo zdaze zrobic powtorzenie bo mi sztanga wypadnie z lap. Chwyt mieszany? Jakies nie wiem rekawice specjalne czy cu?

Opublikowano

Nie rób mieszanego, bo łatwo zerwać biceps. Popatrz na paski na nadgarstki, owijasz wokół gryfu i idzie lepiej.

Opublikowano

No wlasnie ten mieszany jakos mi srednio by pasowal , chodzilo mi wlasnie o cos takiego jak te paski, dzieks sprawdze

Opublikowano

Widziałem kiedyś na youtube kompilacje pękających bicków przy mieszanym chwycie i teraz jak widzę na siłce jak ktoś to stosuje to szybciutko odwracam wzrok xd

Są jeszcze rękawice treningowe ze specjalnymi hakami, do kupienia pewnie w każdym sklepie z suplami i sprzętem.

Opublikowano

Ja kupowałem te z treca i jestem zadowolony, ale wydaje mi się, że te paski ciężko zje.bać, więc każdy wybór będzie dobry. Za swoje dawałem chyba coś koło trzech dyszek, ale było to z 2-3 lata temu.

Opublikowano

przy jakich obciazeniach te bicki sie zrywaly? bo chyba nie przy 100-150kg.

ja sobie tanie paski kupilem.

Opublikowano

A co za roznica skoro to zalezy od bicepsa.

Opublikowano

nie wiem, w glowie mi sie nie miesci, kaleki jakies chyba tak maja.

Opublikowano

Ostatnio wlasnie mialem cykl malo powt duzy ciezar i pytanie, co robicie zeby nie puszczaly zaciski dloni? Od 150kg po prostu nie da rady bo wypada z lapy, ledwo zdaze zrobic powtorzenie bo mi sztanga wypadnie z lap. Chwyt mieszany? Jakies nie wiem rekawice specjalne czy cu?

chwyt na przemian jest mocniejszy. jak nie wystarcza to paski, ale moim zdaniem najlepsze są haki (takie śmiszne rękawiczki bez palców z przymocowanymi hakami)

Nie rób mieszanego, bo łatwo zerwać biceps. Popatrz na paski na nadgarstki, owijasz wokół gryfu i idzie lepiej.

nie, bicepsa nie jest "łatwo zerwać". w ogóle trenując bez towaru, nawet bardzo ciężko, trudno jest zerwać mięsień. to są ekstremalne przypadki

Opublikowano

Miałem haki ale one na martwy sie nie nadają bo powyżej 150 kg sie prostuja

Opublikowano

ja miałem (pożyczone) takie, że przy 180 sie jeszcze nie prostowały

one mają pomagać utrzymać chwyt, nie zostawiasz na nich całego cięzaru 

Opublikowano

Nie zostawiałem,ale i tak poprostowały się.Jednak paski najlepsze i to takie swoje,wąskie,lepiej trzymają.

Opublikowano

Jako, że mam mała przerwę od siłki (kiedy świeci tak słonce żal nie być na powietrzu) to czy takie combo jest ok - > 30-45 min grania w kosza, później idę na drążki i robię podciągania, pompki zwykłe i na poręczach / inny dzień drążek na powietrzu + w domu barki itd. z hantalmi. 

Jest ok czy kosz a później ćwiczenia to zły pomysł?

Opublikowano

Wszędzie paliwem są węgle,ja bym po koszu wypił do 50 gram węgli przed siłką,by nie palić mięsa.

Opublikowano

Po koszu idealne będzie Dan Mleko prosto z lodówki :nyam2: