Shen 9 636 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 no nie przygladalem sie, mam godzine na trening zeby sie do roboty wyrobic i raczej nie obcinam facetow. 1 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 to nie tak jak myslisz. teraz cos mi swita ze byl jakis starszy facet w bialej koszulce, to ty Liti? Jop biała na długi rękaw undera. a byl krasnalem? Niestety ale miałem krótkie spodenki,nie legginsy Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 na zywo wygladasz na wiekszego niz na filmach, no i duzo starzej. Nie wygodnie do tigera ci chodzic? 1 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 na zywo wygladasz na wiekszego niz na filmach, no i duzo starzej. Nie wygodnie do tigera ci chodzic? Tiger ma słaby sprzęt,w energy podobają mi się hummery.Nie czytam dalej że staro wyglądam by się nie obrazić Chciałem zagadać bo miałem białko o smaku masła orzechowego ale to następnym razem albo w sklepie. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 Czy teraz zostaniecie najlepszymi przyjaciolmi Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 14 grudnia 2016 Opublikowano 14 grudnia 2016 Czy teraz zostaniecie najlepszymi przyjaciolmi Nikt nie jest w moim sercu pewniejszy swego miejsca niż ty kabi :* Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 15 grudnia 2016 Opublikowano 15 grudnia 2016 SlOdZiAkI !i!i!i!i!i!i!i!i!!!! Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 21 grudnia 2016 Opublikowano 21 grudnia 2016 (edytowane) Awyciskanie na skosie dodatnim hantli- 4 seriemartwy ciąg-4 serieuginanie nóg na maszynie- 4 seriewznosy nóg do góry na drążku-4 seriepompki na podporze tyłem-4 serieprzenoszenie hantli za głową-4 seriewznosy hantli bokiem-4 serie DNT- rowerek stacjonarny Bwyciskanie na skosie dodatnim hantli-4 serieprzysiad ze sztangą-4 seriepodciąganie na drążku-4 seriewznosy nóg do góry na drążku-4 serieOHP-4 seriewznosy hantli bokiem-4 seriepompki na podporze tyłem-4 serie Niedziela-A, Pon-DNT, Wto-B, Środa-A, Czw-DNT, Piątek-B, Sobota-DNT Może być? Edytowane 21 grudnia 2016 przez WiekszyZiemniak Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 22 grudnia 2016 Opublikowano 22 grudnia 2016 Ktoś ci tak wymyślił czy sam sobie ulozylesw? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 ja dzis bicka z Litim spompowalem 1 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 23 grudnia 2016 Opublikowano 23 grudnia 2016 A wyciskanie na skosie dodatnim hantli- 4 serie martwy ciąg-4 serie uginanie nóg na maszynie- 4 serie wznosy nóg do góry na drążku-4 serie pompki na podporze tyłem-4 serie przenoszenie hantli za głową-4 serie wznosy hantli bokiem-4 serie DNT- rowerek stacjonarny B wyciskanie na skosie dodatnim hantli-4 serie przysiad ze sztangą-4 serie podciąganie na drążku-4 serie wznosy nóg do góry na drążku-4 serie OHP-4 serie wznosy hantli bokiem-4 serie pompki na podporze tyłem-4 serie Niedziela-A, Pon-DNT, Wto-B, Środa-A, Czw-DNT, Piątek-B, Sobota-DNT Może być? Czemu powtarzasz te same ćwiczenia (klata, pompki tyłem) ? Robienia FBW dzień po dniu w ogóle bym raczej unikał. Na mniejsze partie można by zrobić mniej serii (czasowo będzie ciężko z takim treningiem, jak rozpisałeś). Gdzie biceps ? Jakieś wolne ciężary na trica by się przydały. Przy FBW, przynajmniej kiedyś, polecało się zacząć od największych partii i z każdym kolejnym ćwiczeniem robić mniejsze/mniej niszczące fizycznie (czyli nogi-plecy-klata/bary-tric-bic), ale tu już bym sobie zostawił wolną rękę, bo zayebać się na początku (przysiad) też nie jest wesoło. Ja jak już robię tego typu trening co drugi dzień, to wolę opcję A, B, C, podstawowych ćwiczeń jest na tyle dużo, że zawsze można zrobić coś innego, niż na poprzednich dwóch treningach. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 24 grudnia 2016 Opublikowano 24 grudnia 2016 Plan przekombinowany, po co wydziwiać jak w internecie są sprawdzone plany FBW, nawet tu na forume, w tym temacie: http://www.psxextreme.info/topic/104037-zbiór-treningów-ktore-warto-sprawdzic/ Jak chcesz trenować 4dni w tygodniu to polecam plan Kachasa z forum animalpak (forum nie działa, więc nie moge podlinkować do tematu autora z wytłumaczeniem co i jak) Poniedziałek żołnierskie 5x5 martwy 5x5 drążek wąsko z obciążeniem 5x5 lub 5x10 podciąganie sztangi do brody 5x10 uginanie ze sztangą na biceps 5x10 Opcjonalnie rower-bieg-marszobieg 30-40 min wtorek płaska 5x5 dipsy na klatę 5x10 francuz do czoła na tric 5x10 siady 5x5 fronty 5x5 lub 5x10 opcjonalnie rower-bieg-marszobieg-marsz 30-40 min. środa OFF Czwartek Żołnierskie lub clean and press 5x5 Wiosło sztangą 5x5 lub 5x10 drążek szeroko z obciążeniem 5x5 lub 5x10 high pull lub power clean 5x5 młotki 5x10 opcjonalnie rower-marsz etc. 30 min. Piątek płaska 5x5 dipsy wersja na klatę lub coś innego na klatę 5x10 wycisk wąsko na tric 5x10 siady 5x5 box siady 3x3 fronty 5x10 opcjonalnie rower - bieg 30-40 min 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 24 grudnia 2016 Opublikowano 24 grudnia 2016 Plan Pana Sakera. :obemi: Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Ok, rzuciłem okiem na plan Sakera i po lekkim przemodelowaniu, postanowiłem go zastosować. Dlaczego nie skorzystam z gotowego planu, tylko sam świruję? Miałem problemy z kręgosłupem i muszę to uwzględnić w planie, dlatego zwykły mc zastępuje mc sumo, przysiady chyba będę robił póki co bez obciążenia albo z bardzo powolną progresją, ew. wypychanie nóg na suwnicy wrzucę. Priorytetem jest dla mnie klata i łapy, szczególnie tric, dlatego też w planie, który wrzuciłem, biceps chciałem robić raz w tygodniu, na koniec któregoś z treningów, bo i tak dostaje po (pipi)e przy innych ćwiczeniach. No ale mniejsza, uznałem, że macie rację, plan rzeczywiście wymagał korekt, w związku z czym zdecydowałem się na taką oto wariację planu Pana Sakera, ćwiczyć będę w systemie Niedziela-Wtorek-Czwartek. Poniedziałek, środa, sobota to będzie cardio+rozciąganie. TRENING A Przysiady 5x5 Wyciskanie Leżąc 5x5 Podciąganie 5x5 Wznosy bokiem 3x8 Biceps+Triceps 3x8 (uginanie sztangi stojąc i linki) Wznosy nóg 3x8 Łydki 3x8 TRENING B Martwy Ciąg Sumo 5x5 Wyciskanie Leżąc skos dodatni 5x5 Wyciskanie Żołnierskie 5x5 Pompki na podporze tyłem 3x8 Biceps 3x8 Deska x3 Łydki 3x8 Zastanawiam się, czy pompek na podporze nie zastąpić dipsami, bądź na stałe, bądź po prostu mieszać- w jednym tygodniu to, w drugim tamto. Nie będę robił płaskiej sztangą- no może raz na 2 tygodnie, żeby sprawdzić siłę, ale na mnie płaska w ogóle nie działa i klata po tym ćwiczeniu nic mi nie rosła, za to po hantlach na ławeczce widzę postęp. Lepiej już? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 malo powtorzen na łydki imo, je trzeba katować do palenia jak przedramie. 1 Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Ok, to będę robił coś na łydki do zajechania. A nie lepiej byłoby olać ciężar w OHP kosztem robienia po +20 powtórzeń? Podobnie zresztą przy wznosach bokiem? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Ktos tu pisal ostatnio ze lepiej barki katowac wieksza iloscia powtorzen, to moze sie wypowie 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Całkiem możliwe, bo bark łatwo przeciążyć dużym ciężarem i go załatwić. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 To zalezy od cwiczenia, wiele cwiczen na barki to nienaturalne ruchy i latwo wlasnie cos zje.bac. Ale np wyciskanie zolnierskie tylko siedzac robie jak najwiekszym ciezarem. W lydkach wazne jest jak z brzuchem , aby robic krotkie przerwy miedzy seriami. Ja robie max 30 sekund. Jak robilem minute nic nie czulem nastepnego dnia, gdy zmiejszylem do pol minuty lydeczki ladnie piekly. No i nie 8 powtorzen tylko raczej max albo przynajmniej te 16 Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Jesli chodzi o tric to wcale go nie robilem ale to byl blad, teraz uwazam ze to jedna z najlepszych partii u mnie. Wiadomo jechalem splitem ale moze cos dobierzesz robilem 1) uginanie nad glowa ze sztanga, w sensie trzymasz wyprostowane rece do gory nad sztanga i uginasz za glowe. Tric po tym puchnie niemilosiernie 2) na lawce lezysz, trzymasz sztange jak do wyciskania klaty ale zginasz rece w lokciach tak zeby pracowal tric i przyciagal sztange do glowy tez niesamowite na trica ale tutaj maly ciezar bo kontuzjogenne 3)kladziesz sie na lawce sztange trzymasz za glowa jak najnizej z ugietymi w lokciach ramionami i po prostu te ramiona prostujesz tak zeby sztanga byla na wysokosci poziomo glowy Jak za slabo wytlumaczylem to ci wrzuce filmiki bo po prostu noe chcialo mi sie szukac nazw tych cwiczen 1 Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Spoko, kojarzę większość ćwiczeń z siłki, ja trica niesamowicie zaniedbałem i teraz chcę zadedykować mu dużo miłości i opieki. W sumie to 2/3 łapska, zatem jest o co walczyć. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Barki,łydki te same rodzaje włókien,nawet do 5o powtórzeń w serii. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Dobra, to powiedz Litwin- w takim wypadku jest sens robić OHP stosunkowo dużym ciężarem? Czy władować sobie 25 kg na sztangę i robić 30 powtórzeń? Podobnie wznosy hantli bokiem- w ostatniej serii brać 12 kg hantle i robić 6-8 powtórzeń, czy na 2 kg lecieć po 20 powtórzeń? Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 25 grudnia 2016 Opublikowano 25 grudnia 2016 Barki,łydki te same rodzaje włókien,nawet do 5o powtórzeń w serii. Ale to dalej miesnie ktore potrzebuja do wzrostu ciezaru Ja bym blazej robil wyciskania na barki duzymi ciezarami po 4-8 powtorzen, ale wlasnie czy wznosy w bok, czy do brody czy przed siebie mniejszymi i duzo powtorzen. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi