Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecicie jakieś ćwiczenia na łydki poza wspięciami na palce?

Wyciskanie łydkami (nie wiem, jak to inaczej ująć, w każdym razie ruch jak wspięcia, tylko na odwrót xd) na suwnicy (dotykasz sprzętu praktycznie samymi palcami). Można też dorzucić skakankę.

• Plusik 1
Opublikowano

Za to duzego ku.tasa. Matki spytaj.

No byłem u twojej wczoraj z kolegami. Zlewalismy się aż jej po nogach cieklo ale zapytać się zapomniałem   

Ale będziesz mógł sobie zrobić fotkę z Panem Litwinem w obcisłych rajtuzach!

Ponoć mówią na to leginsy i ponoć ludzie którzy dużo siadają,mają prawo je nosić.
Siadają ale na wuju
Opublikowano

Liti szkoda strzepic ryja , to wiesniak spod Chorzowa z zapadnieta klata po zawodowce, pewnie jeszcze pare lat temu s.ral za stodola bo kanalizacji nie mieli. Stereitypowy zawistny nieudacznik daj sobie spokoj z nim ;)

W internecie cwaniaczy a na zywo by stal jak ten gimbus od karmowskiego przy nas xD

Opublikowano

podciąganie - ilość, czy jakość? (szeroko nachwy wolne powtórzenia, kontrolowany ruch, "czucie miesnia" VS szeroki nachwyt, z nienaganną technika, bez bujania się, ale przede wszystkim ilość powtórzeń)

3x w tygodniu po kilka serii (3-4), hipertrofia.

Jak robicie?

Opublikowano

Praktycznie na każdym treningu, w miarę szeroko nachwytem, pierwsza seria 10 powtórzeń, potem 4 serie zwykle po 5 powtórzeń z dokładniem ciężaru, póki co maksymalnie 20 kg obciążenia, ale nie umiem podpiąć ciężaru, dlatego więcej nie próbowałem xd

Opublikowano

Dziś mnie prawie znowu odcięło przy przedostatniej serii obwodu, musiałem usiąść na chwilę. Choć i tak jak robię to mam haluny i widzę Kabiego i Kobika, którzy się ze mnie śmieją, że damskim ciężarem robię.

Opublikowano

Moze wegli za malo? Kiedy jesz i kiedy trening?

Mocno obciąłem węgle, ale dobrze się czuję, nie mam zjazdów ani nic. Po prostu, chyba zbyt intensywny trening i małe przerwy, ale chyba tak ma być.

Opublikowano

Robicie jakiekolwiek ćwiczenia na mobilność? Jak je wkomponować w plan treningowy? Przed treningiem siłowym robić? Włączyć do rozciągania i cardio w dni nietreningowe? Jakieś ćwiczenia na mobilność stawu biodrowego i kolanowego polecacie w szczególności?