Opublikowano 27 stycznia 20196 l Na karate chodziłem 2-3 razy w tygodniu i wystarczało to spokojnie, żeby ogarnąć szpagat i go utrzymać Tylko dobrze się rozgrzać trzeba przed. Może po bieganiu się rozciągaj czy cos.
Opublikowano 31 stycznia 20196 l Panowie @krupek @kanabis czy "zakwasy" na początku drogi z siłownią to normalna sprawa? Czasem nawet przez 2 dni po treningu czuję dosłownie wszystko (biceps,triceps, grzbiet, klate, plecy). Czasami trudno się jest ruszyć następnego dnia ;X
Opublikowano 31 stycznia 20196 l To bie zakwasy a za(pipi)any mięsień tak ma byc. Ja w sumie lata trenowalem i zawsze mialem na nogach. Zawsze. Czy obketosc byla duza czy mala. zakwasy to zaden wyznacznik.
Opublikowano 31 stycznia 20196 l Zakwasy to sa po pierwszych treningach. Pozniej bol miesni jest po prostu spowodowany uszkodzeniami mikrowlokien i ich naprawa z nawiazka, Przewaznie napier.dala nie na drugi dzian a na trzeci najmocniej. Normalna rzecz jakby mnie nie napier.dalalo to bym byl smutny bo by znaczylo ze trening byl slaby. No niestety ziomek pogodz sie z tym. Taka cena lepszego wygladu ze ciagle cos tam pobolewa po treningu. Edytowane 31 stycznia 20196 l przez kanabis
Opublikowano 31 stycznia 20196 l Ja nie mam zakwasow, chyba za słabo cwicze tylko jak jakas przerwe zrobie powyzej tygodnia to wystepuja
Opublikowano 31 stycznia 20196 l Może nowego bodźca potrzebujesz, bo mięśnie się przyzwyczaiły do intensywności.
Opublikowano 1 lutego 20196 l "Zakwasy" nie są równoważne z przyrostami,lubię jak rwie klata ale bez sensu zdychać 2-3 dni.
Opublikowano 1 lutego 20196 l 17 godzin temu, Starh napisał: Panowie @krupek @kanabis czy "zakwasy" na początku drogi z siłownią to normalna sprawa? Czasem nawet przez 2 dni po treningu czuję dosłownie wszystko (biceps,triceps, grzbiet, klate, plecy). Czasami trudno się jest ruszyć następnego dnia ;X Pokopałbyś rowy 2 dni łopatą albo pojeździł konno killa godzin to byś zakwasy rano zobaczył. Anyway - bóle są normalne po wysiłku.
Opublikowano 2 lutego 20196 l Pewnie uznacie to pytanie za głupie. Czy na siłownię chodźcie z kimś czy sami? Ja w październiku 2018 przez miesiąc intensywnie chodziłem z kumplem i uczyłem się podstaw. Teraz ciężko mi się z nim zgadać i chciałbym chodzić samemu ale lęk przed urazami i brak pewności siebie mnie blokuje. A muszę powiedzieć, że siłownia wprawiała mnie w dobry nastrój i chcę wrócić.
Opublikowano 2 lutego 20196 l Czaje ze chodzi o to zeby ktos pilnowal techniki? Masz na silce lustra sam mozesz tego pilnowac albo w ostatecznosci jakis TRENER PERSONALNY
Opublikowano 2 lutego 20196 l Chodziłem sam, potem z kumplem, teraz znowu sam. Nie robi mi różnicy. Tak jak pisze Kabi, są lustra, możesz się też nagrywać telefonem.
Opublikowano 2 lutego 20196 l Tak właśnie chodzi mi o naukę techniki, żeby nie nauczyć się złych nawyków.
Opublikowano 2 lutego 20196 l Ja chodzę sam, jak chodzę z kimś to za dużo czasu schodzi na gadanie o pierdołach i nie można się skupić
Opublikowano 3 lutego 20196 l 22 godziny temu, MaZZeo napisał: Ja chodzę sam, jak chodzę z kimś to za dużo czasu schodzi na gadanie o pierdołach i nie można się skupić Mam takie samo zdanie co Mazz. Chodząc samemu jakoś tak szybciej schodzi i bardziej skupiam się na ćwiczeniach.
Opublikowano 3 lutego 20196 l Ja nie lubie czy biegac czy silowni z kims. Trening to ma byc trening a nie jakies 5 minutowe przerwy na pier.dolenie.
Opublikowano 3 lutego 20196 l Ja chodzę z dziewczyną,jest to pewne poświecenie bo nie ćwiczy tak szybko jak ja,do tego oprócz czekania muszę ją asekurować.Ale to przeżyje,na resztę mam słuchawki,bo to skandal co nie raz ludzie gadają.
Opublikowano 3 lutego 20196 l 41 minut temu, Shen napisał: dobra już nie bede podchodzic ;/ Dobrze wiesz że to o innych.
Opublikowano 3 lutego 20196 l Ogranij sobie kogoś kto ci wytłumaczy co i jak albo atakuj gości na siłowni , czasem aż głowa boli co teraz małolaci wyprawiają ale sam kieruje się zasadą że dopóki mnie nikt nie zapyta to nic nie tłumacze i się nie wtrącam. Ale przeważnie preferuje ćwiczyć samemu z słuchawkami na uszach bo pozwala mi to kompletnie się wyłączyć , z kimś to zawsze cięższe ćwiczenia . Z dziewczyną ćwiczyć to dla mnie już kompletnie jakaś abstrakcja i zdecydowanie bym wolał aby chodziła sama na jakieś fitnesy czy inne zajęcia. No i jak chopy piszą zwracaj uwagę na lustra podczas ćwiczeń bo nie ma w tym nic narcystycznego a podczas patrzenia w lustro dobrze widać czy poprawnie wykonujesz ćwiczenie.
Opublikowano 3 lutego 20196 l Ona robi to samo co ja,bez sensu żeby chodziła na fitness bo zmarnuje swój potencjał.Ona w siadzie ma rekord 120 kg
Opublikowano 3 lutego 20196 l W twoim przypadku jest inna sytuacja ale 90% dziewczyn na siłowni robi 2-4 ćwiczenia w ciągu godziny a reszte czasu okupuje sprzęt z telefonem w ręku albo gada.
Opublikowano 3 lutego 20196 l 5 minut temu, SpacierShark123 napisał: Ogranij sobie kogoś kto ci wytłumaczy co i jak albo atakuj gości na siłowni , czasem aż głowa boli co teraz małolaci wyprawiają ale sam kieruje się zasadą że dopóki mnie nikt nie zapyta to nic nie tłumacze i się nie wtrącam. Ale przeważnie preferuje ćwiczyć samemu z słuchawkami na uszach bo pozwala mi to kompletnie się wyłączyć , z kimś to zawsze cięższe ćwiczenia . Z dziewczyną ćwiczyć to dla mnie już kompletnie jakaś abstrakcja i zdecydowanie bym wolał aby chodziła sama na jakieś fitnesy czy inne zajęcia. No i jak chopy piszą zwracaj uwagę na lustra podczas ćwiczeń bo nie ma w tym nic narcystycznego a podczas patrzenia w lustro dobrze widać czy poprawnie wykonujesz ćwiczenie. Litiego panna robi w siadzie wiecej niz niektorzy faceci u nas na siłce
Opublikowano 4 lutego 20196 l 12 godzin temu, SpacierShark123 napisał: W twoim przypadku jest inna sytuacja ale 90% dziewczyn na siłowni robi 2-4 ćwiczenia w ciągu godziny a reszte czasu okupuje sprzęt z telefonem w ręku albo gada. Bo nie ma ich kto opier.do.lić I mówię to jako trener,który głównie laski trenował.Jak ci dziewczyna zawierzy i będą rezultaty to będzie ciężej od kolesi trenowała.