maciucha 11 650 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Przed treningiem zawsze 5min na bieżni, trochę wymachów i innej dynamicznej rozgrzewki a w ćwiczeniach z obciążeniem stopniowe dokladanie. Dipy robiłem jako 2 ćwiczenie po wyciskaniu hantli nad głowę, więc myślę że rozgrzanie było ok. Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 W dniu 20.03.2022 o 10:07, maciucha napisał: chłopaki bolesność mięsniowa w przednich aktonach barków to normalka przy dipach czy raczej robię je pod złym kątem? liczyłem na to że głównie w tric/klatę wejdzie, ale 2 dni po dipach wciąż najbardziej czuję przód barków. Jak już będziesz "wisiał" spróbuj lekko się opuścić z barków, tak jakby się zablokować (ciężko takie coś ująć opisowo :)), wtedy barki prawie w ogóle nie pracują, idzie tylko trik plus klatka (w zależności od pochyłu). Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 25 kwietnia 2022 Opublikowano 25 kwietnia 2022 Chyba jednak chuyowa technika bo wczoraj zrobiłem 5 serii dipów i dziś z bólu ledwo daje rade się podrapać lewą ręką za lewym uchem. Bol podobny do tego jak sto lat temu robiłem podciągania sztangi do brody nie wiedząc jaki to szit dla stawów. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 26 kwietnia 2022 Opublikowano 26 kwietnia 2022 Czy jeśli trzeba mieć buty z supinacja to do treningu siłowego wystarczy, że kupię wkładki do butów czy trzeba najlepiej całe obuwie wymienić? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 26 kwietnia 2022 Opublikowano 26 kwietnia 2022 A kto stwierdził Ci supinujący styl stopy? Mi kiedyś w sklepie Biegacza stwierdzili nadmierną pronację i dobrali wkładki, od tamtej pory mam problem z biodrem i nie wiem, czy to nie przez to. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 26 kwietnia 2022 Opublikowano 26 kwietnia 2022 37 minutes ago, krupek said: A kto stwierdził Ci supinujący styl stopy? Mi kiedyś w sklepie Biegacza stwierdzili nadmierną pronacją i dobrali wkładki, od tamtej pory mam problem z biodrem i nie wiem, czy to nie przez to. U ortopedy byłem. Kolana schodzą mi się do środka. Mam wziąć zastrzyk kwasu hialuronowego oraz właśnie buty/wkładki z supinacja. 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 26 kwietnia 2022 Opublikowano 26 kwietnia 2022 A ortopeda to pewnie kumaty. U mnie dziwna sytuacja, bo prawa stopa jakby pronująca, a lewa normalna xd Przez co wszelkie dolegliwości mam w prawej nodze. Do tego krzywy kręgosłup i bardziej obciąża prawą nogę. Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 Siemanko. Szukam fajnych ćwiczeń pod core/mięśnie głębokie. Jeśli macie jakieś polecajki na yt, to bardzo poproszę i odwdzięczę się plusikami Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 Sorry, nikt tu już nie ćwiczy na serio oprócz Szarka i Litwina, ale oni sa na bombie wiec wiesz. Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 Shen chyba na serio napierdala Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 Shen na sucho leci, jeżeli mowa o koksie. Odżywki i takie tam, owszem. Ale nie koks. Ja też jestem czysty Ale trenuj tam Macieju, wrzucisz na wiosnę po sezonie treningowym foty to ocenimy. Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 10 października 2022 Opublikowano 10 października 2022 W dniu 8.10.2022 o 19:56, maciucha napisał: Siemanko. Szukam fajnych ćwiczeń pod core/mięśnie głębokie. Jeśli macie jakieś polecajki na yt, to bardzo poproszę i odwdzięczę się plusikami "Kółko" na brzuch, najlepiej (po dojściu do wprawy i wzmocnieniu brzucha) z pozycji stojącej. 1 Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Jeśli chodzi o core, to deska, deadbug, powolny spacer z dużym obciążeniem w jednej ręce i spiętym brzuchem przez cały czas, angels of death. Popatrz sobie na filmiki athlean x i Philla Daru, oni dużo na ten temat wrzucali.w 1 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Z nudów i z racji tego że wracam do ciężarków, robię teraz trening 100 pompek. Ktoś to robił już? W sumie fajnie czuć moc jak się trochę popompuje i już system jest gotowy nie muszę wymyślać sam kombinacji. Robię z tego linka https://www.100pompek.pl/31-35-pompek Na teście wyszło mi 31 pompek na raz czyli średnio w sumie. No ale ja robię te pompki na podporkach bo trudniej. Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Na covidzie robiłem 100 tym systemem na koniec treningu na dobicie 4-8-12-16-20-16-12-8-4 Tylko nie pamietam jakie przerwy byly 1 Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Też dla urozmaicenia robię treningi "pompowane", zawsze na kettlach, gdzie trzeba dodatkowo usztywniać łapki, żeby się podpórki nie przechyliły. @Plugawy pokombinuj jeszcze z rozstawem ramion, jeżeli masz taką możliwość. Ponadto pompki diamentowe dobrze robią, ale to już ciężko na koniec treningu. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 Dobra pany, bo ja jestem totalnym laikiem w temacie siłowni. Mam tam jakiś swój trening siłowy który robię od jakiegoś czasu. Nie byłem do końca zadowolony z wyników, to trochę w nim pozmieniałem (zwiększyłem ilość serii, więc serii na max ciężarze) i o ile widzę jakiś tam progres to jest on dość niewielki. Na siłownię chodzę już trochę czasu i mam wrażenie ze robię zbyt mało/nie wiem co robię złe pod względem treningów. Macie jakieś strony z radami/zestawami treningów które mógłbym użyć? Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 @Crazy Horse z różnym rozstawem robiłem przed tymi 100 pompkami też jak Shen na zakończenie treningi. Przy 100 pompkach nie chce kombinować bo jeszcze nie dam rady hehe. Wystarczy że ma poręczach robię. Cytuj
gtfan 3 300 Opublikowano 28 czerwca 2023 Opublikowano 28 czerwca 2023 To jeszcze ja z pytaniem. Robię sobie FBW własnego pomysłu i trochę kombinuję z łączeniem kilku ćwiczeń w jedną długą serię, sorry nie pamiętam fachowej nazwy. Duże partie robię pojedynczo, ale już biceps triceps i barki łącze tak że wykonuję jedno po drugim bez odpoczynku, dopiero co serii na wszystkie partie odpoczynek. Albo plecy z czymś innym łącze. Co ciekawe przy takim trybie najczęściej wysiadają mi przedramiona które już nie są w stanie trzymać chwytu. Głównie chodzi mi o zaoszczędzenie czasu bo często jestem na styk do zamknięcia i jakbym miał to rozbijać to bym nie zdążył zrobić zaplanowanych serii. A pytanie to czy takie łączenie ma sens? Czy są jakieś badania mówiące o tym żeby tak nie robić czy coś? Cytuj
gtfan 3 300 Opublikowano 1 lipca 2023 Opublikowano 1 lipca 2023 2 godziny temu, Labtec napisał: paski sobie kup Nie dla mnie to, u mnie nie jest problemem to że ciężar za duży i uścisk nie wytrzymuje, ale po prostu przedramiona spuchnięte bo długo trwa seria kilku ćwiczeń bez przerwy. Jakbym miał przepinać paski po każdym ćwiczeniu to by mi wyszło na jedno z robieniem przerw. Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 3 lipca 2023 Opublikowano 3 lipca 2023 Ma sens pod kątem budowania wytrzymałości i poprawy ogolnej sprawności, szybsza akcja serca, trochę cardio o wysokiej intensywności może się zrobić z takiego ćwiczenia w super-seriach. Czy ma to sens pod kątem budowania masy mięśniowej? Mniejszy, bo nie tu miejsca na zjawisko hipertrofii, nie jesteś w stanie w ten sposób raczej zwiększać sukcesywnie obciążenia, a więc mięśnie nie mają takiego bodźca do wzrostu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi