Litwin81 1 155 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Tak sobie pomyślałem ze Kazub powinien iść w trenerkę,gadkę motywacyjną już ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Chłopaki te podciągania mogą sprawiać bóle pleców? Coś jak zakwasy? Czasami jak się źle zegnę po takim treningu to aż mnie ból paraliżuje. Zwykle na następny dzień jest jeszcze kiepskich a na drugi ok. Miewacie takie coś? To normalne? nie nadajesz sie. daj se siana. dla ciebie polecam nordic walking albo joge Joga wygląda ciekawie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 pierwszy raz robilem hack przysiady ze sztanga za dupa, nogi mam jak z waty. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Chłopaki te podciągania mogą sprawiać bóle pleców? Coś jak zakwasy? Czasami jak się źle zegnę po takim treningu to aż mnie ból paraliżuje. Zwykle na następny dzień jest jeszcze kiepskich a na drugi ok. Miewacie takie coś? To normalne? Nie. Wróciłem do treningów po 3 tygodniach rehabilitacji barku po solidnym stłuczeniu na rowerze. 5-kilogramowymi hantelkami robiłem rozpiętki i inne ćwiczenia głównie ramion, barków (jak jakaś pipa ). Ale najważniejsze, że nie ma jakiegoś mocnego bólu przy ruchach treningowych - za to gorzej jak próbuję się prawą ręką podrapać po lewej łopatce, to wtedy szpila przechodzi mi przez obojczyk taka, że katastrofa. Za to drążek nowy postawili na siłce to wskoczyłem i podciąganko idzie jak po maśle na szczęście. Z ZEPSUTYM BARKIEM CZAISZ WUJEK? Także nie, zdrowy chłop nie powinien mieć bólu pleców. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 trenerzy personalni i inni mam pytanie. Jak ćwiczyć przy sporej intensywności treningów biegowych? Wygląd tych typowych biegaczy to tragedia, nie chciałbym tak wyglądać. Póki co daleko mi do nich, ale wole zapobiegać i chciałbym dorzucać mięsa chociaż wiem, że to nie idzie w parze. Chodzi mi bardziej o ilość powtórzeń, teraz ćwiczę ok. 6-15 powtórzeń i nie wiem czy nie lepiej zejść z powtórzeniami i dorzucić ciężar. Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) ćwicz tak samo po prostu musisz więcej jeść nie każdy biegacz to chudy szczur, spójrz na niektórych zawodników startujących w triathlonie, dobre sylwetki a zapierdalają za 10 tylko żebyś się nie zajechał, ostre bieganie + siłka wymaga dobrej regeneracji i jedzonka Edytowane 16 Września 2015 przez sosnaa Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Pod bieganie lepiej sprawdza się większa ilość powtórzeń małym ciężarem, bo w bieganiu ważna jest wytrzymałość i zdolność tlenowa mięśni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 to fantastycznie ale on nie chce ćwiczyć pod bieganie tylko wyglądanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 trenerzy personalni i inni mam pytanie. Jak ćwiczyć przy sporej intensywności treningów biegowych? Wygląd tych typowych biegaczy to tragedia, nie chciałbym tak wyglądać. Póki co daleko mi do nich, ale wole zapobiegać i chciałbym dorzucać mięsa chociaż wiem, że to nie idzie w parze. Chodzi mi bardziej o ilość powtórzeń, teraz ćwiczę ok. 6-15 powtórzeń i nie wiem czy nie lepiej zejść z powtórzeniami i dorzucić ciężar. Ta ilość powtórzeń jest umowna,mięśnie możesz niszczy w odcinku czasu np. robią po 25 powt w 40 sek pracy lub dużym obciążeniem z mniejszą ilością ruchów,ale u ciebie bardziej chodzi o coś innego.Dawal węgli przed i po bieganiu,ćwiczenia wielostawowe rób na sporych ciężarach w 6-10 powtórzeniach,mniejsze partie możesz robić w większym zakresie ruchów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Tyle, że większymi obciążeniami i mniejsza ilość może się zamulić, nabieranie kg też negatywnie wpłynie na kondycję. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Wiadomo czym więcej mięśni tym więcej potrzeba tlenu , niestety nie można mieć wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Nie bez powodu najlepsi biegacze wyglądają jak zapałki. Chociaż z drugiej strony, często trathloniści dobrze wyglądają, ale też mają duży wysiłek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 D.B chce byc po prostu fit a nie patyczak biegacz, sam musisz znależć złoty środek i obserwowac siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) dokładnie, Wojtas i Kazub mówią jak jest. W treningu na siłowni chodzi mi tylko o sylwetkę, nie interesują mnie ćwiczenia pod bieganie. Pod bieganie robię bieganie, o. Czaisz Krupek czy mam pięściami wytłumaczyć?! ;/ dzięki Litwin, póki co zdecyduję się na opcje obcięcia powtórzeń i zwiększenia ciężaru na duże partie. No i do michy trzeba dorzucić. Póki co waga stoi ciągle w granicach 78 kg. Edytowane 17 Września 2015 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Tylko, że mi się właśnie cały czas o to rozchodzi właśnie, wiem, że zależy Ci na sylwetce. Spróbuj tak jak mówi Litwin, ale na mnie takie coś źle działało, zamuliło mnie i straciłem na wydolności i wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Ale on tyle biega że to"rozbiega",to nie będzie masa"omkowicza" tylko jak coś zyska to sucha masa,która pomoże mu zwiększyć siłę i szybkość.Wiadomo ze liczy się umiar ale ze 2-3 kg ewentualnego mięsa go nie upośledzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Tylko, że mi się właśnie cały czas o to rozchodzi właśnie, wiem, że zależy Ci na sylwetce. Spróbuj tak jak mówi Litwin, ale na mnie takie coś źle działało, zamuliło mnie i straciłem na wydolności i wytrzymałości.Na mnie tak samo to działało a byłem młody kocur. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Tak wczoraj rozkminiałem cooper i chyba lepszy dla ciebie będzie intensywny trening obwodowy,też masz wolne ciężary,też trochę się"zagęścisz" ale zdobędziesz więcej wytrzymałości mięśniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 z tym treningiem jest tylko jeden problem, musiałbym być chyba sam na siłce żeby nikt mi się w ćwiczenia nie wpie.rdolił. Wiadomo o co chodzi, sam się wku.rwiam jak ktoś pozajmuję maszyny, poustawia sobie hantelki, sztangi i lata w kółko po siłowni. Chyba, że tych stacji nie byłoby tak dużo, albo rozdzielić je na dwie partie. Pasowałby mi taki trening bo i tak ćwiczę szybko, trening trwa zazwyczaj około 45 min do godziny max. jak to teraz rozpisać żeby miało to ręce i nogi, kolejność, ilość powtórzeń itp. Priorytet biceps, brzuch też musi się znaleźć, na nogi już mniejsza intensywność. Masz Liti coś gotowego? Chyba, że chcę ci się coś skrobnąć Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Czemu biceps jako priorytet? W bieganiu dalekodystansowym mało potrzebny jest. Chyba, że to dla wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 biceps na dupeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Zrób obieg nie w ciągu tylko co stację,czyli np. przysiady i 3 serie z przerwą pomiędzy 40 sek,kończysz przysiady idziesz na martwy,tak unikniesz blokowania sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 rozumiem, że przy tak krótkich przerwach nacisk idzie na liczbę powtórzeń, nie ciężar? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Możesz na ciężar,robić po 6-8 powtórzeń,ale będzie rzeźnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 na seriach w ilosci 5x5/6 potrzebuje z 3-5 min odpoczynku bo inaczej trening skonczylby sie tregdia ;x Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi