Opublikowano 8 września 20159 l Tak sobie pomyślałem ze Kazub powinien iść w trenerkę,gadkę motywacyjną już ma
Opublikowano 8 września 20159 l Chłopaki te podciągania mogą sprawiać bóle pleców? Coś jak zakwasy? Czasami jak się źle zegnę po takim treningu to aż mnie ból paraliżuje. Zwykle na następny dzień jest jeszcze kiepskich a na drugi ok. Miewacie takie coś? To normalne? nie nadajesz sie. daj se siana. dla ciebie polecam nordic walking albo joge Joga wygląda ciekawie. Dzięki.
Opublikowano 9 września 20159 l pierwszy raz robilem hack przysiady ze sztanga za dupa, nogi mam jak z waty.
Opublikowano 16 września 20159 l Chłopaki te podciągania mogą sprawiać bóle pleców? Coś jak zakwasy? Czasami jak się źle zegnę po takim treningu to aż mnie ból paraliżuje. Zwykle na następny dzień jest jeszcze kiepskich a na drugi ok. Miewacie takie coś? To normalne? Nie. Wróciłem do treningów po 3 tygodniach rehabilitacji barku po solidnym stłuczeniu na rowerze. 5-kilogramowymi hantelkami robiłem rozpiętki i inne ćwiczenia głównie ramion, barków (jak jakaś pipa ). Ale najważniejsze, że nie ma jakiegoś mocnego bólu przy ruchach treningowych - za to gorzej jak próbuję się prawą ręką podrapać po lewej łopatce, to wtedy szpila przechodzi mi przez obojczyk taka, że katastrofa. Za to drążek nowy postawili na siłce to wskoczyłem i podciąganko idzie jak po maśle na szczęście. Z ZEPSUTYM BARKIEM CZAISZ WUJEK? Także nie, zdrowy chłop nie powinien mieć bólu pleców.
Opublikowano 16 września 20159 l trenerzy personalni i inni mam pytanie. Jak ćwiczyć przy sporej intensywności treningów biegowych? Wygląd tych typowych biegaczy to tragedia, nie chciałbym tak wyglądać. Póki co daleko mi do nich, ale wole zapobiegać i chciałbym dorzucać mięsa chociaż wiem, że to nie idzie w parze. Chodzi mi bardziej o ilość powtórzeń, teraz ćwiczę ok. 6-15 powtórzeń i nie wiem czy nie lepiej zejść z powtórzeniami i dorzucić ciężar.
Opublikowano 16 września 20159 l ćwicz tak samo po prostu musisz więcej jeść nie każdy biegacz to chudy szczur, spójrz na niektórych zawodników startujących w triathlonie, dobre sylwetki a zapierdalają za 10 tylko żebyś się nie zajechał, ostre bieganie + siłka wymaga dobrej regeneracji i jedzonka Edytowane 16 września 20159 l przez sosnaa
Opublikowano 16 września 20159 l Pod bieganie lepiej sprawdza się większa ilość powtórzeń małym ciężarem, bo w bieganiu ważna jest wytrzymałość i zdolność tlenowa mięśni.
Opublikowano 16 września 20159 l to fantastycznie ale on nie chce ćwiczyć pod bieganie tylko wyglądanie
Opublikowano 17 września 20159 l trenerzy personalni i inni mam pytanie. Jak ćwiczyć przy sporej intensywności treningów biegowych? Wygląd tych typowych biegaczy to tragedia, nie chciałbym tak wyglądać. Póki co daleko mi do nich, ale wole zapobiegać i chciałbym dorzucać mięsa chociaż wiem, że to nie idzie w parze. Chodzi mi bardziej o ilość powtórzeń, teraz ćwiczę ok. 6-15 powtórzeń i nie wiem czy nie lepiej zejść z powtórzeniami i dorzucić ciężar. Ta ilość powtórzeń jest umowna,mięśnie możesz niszczy w odcinku czasu np. robią po 25 powt w 40 sek pracy lub dużym obciążeniem z mniejszą ilością ruchów,ale u ciebie bardziej chodzi o coś innego.Dawal węgli przed i po bieganiu,ćwiczenia wielostawowe rób na sporych ciężarach w 6-10 powtórzeniach,mniejsze partie możesz robić w większym zakresie ruchów.
Opublikowano 17 września 20159 l Tyle, że większymi obciążeniami i mniejsza ilość może się zamulić, nabieranie kg też negatywnie wpłynie na kondycję.
Opublikowano 17 września 20159 l Wiadomo czym więcej mięśni tym więcej potrzeba tlenu , niestety nie można mieć wszystkiego.
Opublikowano 17 września 20159 l Nie bez powodu najlepsi biegacze wyglądają jak zapałki. Chociaż z drugiej strony, często trathloniści dobrze wyglądają, ale też mają duży wysiłek.
Opublikowano 17 września 20159 l D.B chce byc po prostu fit a nie patyczak biegacz, sam musisz znależć złoty środek i obserwowac siebie.
Opublikowano 17 września 20159 l dokładnie, Wojtas i Kazub mówią jak jest. W treningu na siłowni chodzi mi tylko o sylwetkę, nie interesują mnie ćwiczenia pod bieganie. Pod bieganie robię bieganie, o. Czaisz Krupek czy mam pięściami wytłumaczyć?! ;/ dzięki Litwin, póki co zdecyduję się na opcje obcięcia powtórzeń i zwiększenia ciężaru na duże partie. No i do michy trzeba dorzucić. Póki co waga stoi ciągle w granicach 78 kg. Edytowane 17 września 20159 l przez D.B. Cooper
Opublikowano 17 września 20159 l Tylko, że mi się właśnie cały czas o to rozchodzi właśnie, wiem, że zależy Ci na sylwetce. Spróbuj tak jak mówi Litwin, ale na mnie takie coś źle działało, zamuliło mnie i straciłem na wydolności i wytrzymałości.
Opublikowano 17 września 20159 l Ale on tyle biega że to"rozbiega",to nie będzie masa"omkowicza" tylko jak coś zyska to sucha masa,która pomoże mu zwiększyć siłę i szybkość.Wiadomo ze liczy się umiar ale ze 2-3 kg ewentualnego mięsa go nie upośledzi.
Opublikowano 17 września 20159 l Tylko, że mi się właśnie cały czas o to rozchodzi właśnie, wiem, że zależy Ci na sylwetce. Spróbuj tak jak mówi Litwin, ale na mnie takie coś źle działało, zamuliło mnie i straciłem na wydolności i wytrzymałości.Na mnie tak samo to działało a byłem młody kocur.
Opublikowano 18 września 20159 l Tak wczoraj rozkminiałem cooper i chyba lepszy dla ciebie będzie intensywny trening obwodowy,też masz wolne ciężary,też trochę się"zagęścisz" ale zdobędziesz więcej wytrzymałości mięśniowej.
Opublikowano 18 września 20159 l z tym treningiem jest tylko jeden problem, musiałbym być chyba sam na siłce żeby nikt mi się w ćwiczenia nie wpie.rdolił. Wiadomo o co chodzi, sam się wku.rwiam jak ktoś pozajmuję maszyny, poustawia sobie hantelki, sztangi i lata w kółko po siłowni. Chyba, że tych stacji nie byłoby tak dużo, albo rozdzielić je na dwie partie. Pasowałby mi taki trening bo i tak ćwiczę szybko, trening trwa zazwyczaj około 45 min do godziny max. jak to teraz rozpisać żeby miało to ręce i nogi, kolejność, ilość powtórzeń itp. Priorytet biceps, brzuch też musi się znaleźć, na nogi już mniejsza intensywność. Masz Liti coś gotowego? Chyba, że chcę ci się coś skrobnąć
Opublikowano 18 września 20159 l Czemu biceps jako priorytet? W bieganiu dalekodystansowym mało potrzebny jest. Chyba, że to dla wyglądu.
Opublikowano 18 września 20159 l Zrób obieg nie w ciągu tylko co stację,czyli np. przysiady i 3 serie z przerwą pomiędzy 40 sek,kończysz przysiady idziesz na martwy,tak unikniesz blokowania sprzętu.
Opublikowano 18 września 20159 l rozumiem, że przy tak krótkich przerwach nacisk idzie na liczbę powtórzeń, nie ciężar?
Opublikowano 18 września 20159 l na seriach w ilosci 5x5/6 potrzebuje z 3-5 min odpoczynku bo inaczej trening skonczylby sie tregdia ;x