Opublikowano 6 lutego 20169 l Dobra Spartakusy, plecy mnie bolą, potrzebuję wzmocnic mięśnie pleców. Napiszcie mi co i jak. Troche tez biodra bolą, lata siedzącej pracy zbierają żniowo. Dajcie jakies tipy na ćw...ale bezpieczne dla kręgosłupa
Opublikowano 6 lutego 20169 l Kiedys lekarz przepisał mi 10 spotkań z rehabilitantką i babka mówiła ze tak robic nie wolno (robiłem ze stołu). To jak z tym cw?
Opublikowano 6 lutego 20169 l Jak dla mnie za wysoko się podnosi,ale co ja tam wiem nie wiem, możliwe. Wrzuciłem pierwszy lepszy filmik po wpisaniu "prostowniki" żeby z wizualizować ćwiczenie, nad techniką niech ktoś inny się rozwodzi Croc to nie mogłeś się jej podpytać co wolno? Nie musiałbyś pytać na forum dla konsolomaniaków
Opublikowano 6 lutego 20169 l Ale ona zalecała takie pierdoły...które mam wrazenie były dla kobiet przeznaczone. I wg niej nic nie wolno, nawet brzuszków. Trenujecie z dobrymi efektami, myslalem ze ktos ogarnia
Opublikowano 6 lutego 20169 l brzuszki na kręgosłup rzeczywiście źle działają, wystarczy robić krótkie spięcia, nie trzeba pełnych. przy rehabilitacji kostki też na spotkaniach nasłuchałem się jakie to bieganie jest nie zdrowe dla stawów, a buty z amortyzacją to wielka ściema i chwyt marketingowy. O ile z tym pierwszym można się zgodzić tak przy drugim już nie bardzo. jak uprawia się sport to lepiej skonsultować się z lekarzem/rehabilitantem sportowym. Jak ktoś nic nie robi to może i takie pierdoły jak dla kobiet są dla niego przeznaczone. u mnie na siłowni jest dziadek z 65-70 lat, biega długie dystanse i zawsze właśnie od tych prostowników zaczyna ćwiczenia, później dokłada jakieś ćwiczenia na wyciągach.
Opublikowano 6 lutego 20169 l To ćwiczenie ok aby wzmocnić prostowniki,można później robić z ciężarkami,ale moim zdaniem do kata 90 stopni do podłoża a nie takie przeprosty.
Opublikowano 6 lutego 20169 l Jak ktos cos ma nie teges z kręgosłupem to polecam po prostu unosić nogi do klaty w zwisie na drążku. No i basen
Opublikowano 6 lutego 20169 l Croc, a Ty masz te bóle pleców w lędźwiach?yup No i biodra. Taka praca. Siedziało sie dlugie godziny przed pc w firmie Edytowane 6 lutego 20169 l przez Croc
Opublikowano 7 lutego 20169 l No to grzbiety też rób. A na rozluźnienie mięśni przyciąganie kolan w leżeniu na plecach. Jak siadasz to zawsze do samego końca siedziska, zachowując naturalną krzywiznę kręgosłupa. Unikając też zakładania nogi na nogę.
Opublikowano 7 lutego 20169 l No ale zeby utrzymac pozycje i brzuch i plecy beda tez mialy udzial. Zrob sobie planka, na rekach wyprostowanych i zobaczysz po 20-30 sek ze ci plecy u dolu zaczyna rozrywac. Wiec generalnie koledze proponuje tez planki wszelakie robic, bo silny core bedzie mial przelozenie na ogolna sprawnosc rowniez. Edytowane 7 lutego 20169 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 7 lutego 20169 l No raczej. Dipsy polubilem. 92kg na lapach fajnie pompuje klatunie. To samo, zaj.ebiste cwiczenie.Klata pęka na drugi dzien.
Opublikowano 7 lutego 20169 l No fajnie on wyglada oprocz ryja bo to taki Owca z geby tylko zeza nie ma. Poza tym koles jest nie tylko porobiony, ale w ogolnym pojeciu sprawny fizycznie. Zazdro. Edytowane 7 lutego 20169 l przez Plugawy
Opublikowano 7 lutego 20169 l Owca tez oks. Robia co lubia i hajs jeszcze plynie. Zazdro. Edytowane 7 lutego 20169 l przez KoBik