Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No i ja bym tak zrobił. Też mi szkoda czasu na cardio siady czy klatę. Wolę iść na godzinę popływać i przypiec się w saunie. Rower na spokoju 40km jakoś w niecałe 3 godziny rekreacyjnie a dzisiaj ruszam z nowym zabojczym planem.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 328,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• TheAceOfSpades
    TheAceOfSpades

Poszło 200 kg w martwym ciągu (sumo + klasyk), plan na ten rok wykonany   

• Mimo wczorajszej ciężkiej klaty i tricka zdecydowałem się zrobić dzisiaj martwy(na nowej siłce nie ma odpowiedniego miejsca na martwy),poszło nieźle jak na tak krótką regenerację :)Waga 84 kg.  

• Daję ten filmik z cyców,niestety nie jest do końca bo tam zszedłem na goły gryf i się zeszmaciłem  

Opublikowano

Czy deload to roztrenowanie? Jesli tak to zawsze po dwumiesiecznym cyklu robie tydzien odpoczynku od ostatniego treningu.  Niby jest trening regeneracyjny z połową cięzaru ale nie chce mi sie z tym pier.dolić. Niech sie miesnie regeneruja na maxa.

Opublikowano

A

ćwiczenia główne:

Przysiady ze sztangą

Snatch high pull

ćwiczenia dodatkowe:

Ściąganie drążka wyciągu górnego do klatki piersiowej

Wyciskanie sztangielek na ławce poziomej

Face pull z rotacją

Wyciskanie francuskie sztangielki siedząc – oburącz

Uginanie ramion ze sztangą łamaną

B

ćwiczenia główne:

Wiosłowanie sztangą nachwytem

Wyciskanie sztangi na ławce skośnej

ćwiczenia dodatkowe:

Wypychanie ciężaru na suwnicy

Martwy ciąg na prostych nogach

Wspięcia na place ze sztangą

Scott Press

Uginanie nadgarstków ze sztangielką 

C

ćwiczenia główne:

Push Press

Martwy ciąg

ćwiczenia dodatkowe:

Wykroki ze sztangielkami

Pompki na poręczach

Gironda dumbbell swing

Prostowanie ramion w opadzie tułowia

Uginanie ramion na wyciągu górnym

Schemat serii dla głównych ćwiczeń:

Tydzień 1:

60% x5, 70% x5, 80% x5, 90% x5, 100% x5

Tydzień 2:

70% x5, 80% x5, 90% x5, 100% x5

Tydzień 3:

70%x5, 80% x5, 90% x5, 100% x5, 102,5% x3, 90% x8

Ćwiczenia dodatkowe:

Plecy, klata, nogi, barki – 4 serie po 12-8 powtórzeń

Biceps, triceps – 3 serie po 12-8 powtórzeń

4 tydzien od poczatku tylko te 102,5% jest nowym 100%

Edytowane przez Shen

Opublikowano

wycisnąć pięć razy sztangę leżąc na ławce ,ciężarem, którym zrobimy maksymalnie 5 powtórzeń

pozdrawiam

Opublikowano

a, taki system. planowanie z góry, jakim ciężarem mam trenować jutro, po jutrze i za miesiąc ? beznadziejne

Opublikowano

wycisnąć pięć razy sztangę leżąc na ławce ,ciężarem, którym zrobimy maksymalnie 5 powtórzeń

pozdrawiam

A ja zawsze myslalem ze 100% ciezaru maksymalnego wyciska sie raz. Czego to sie człowiek nie nauczy od ekspertów z forum.

Opublikowano

ktos cos tam pisal o jakims ciezarze maksymalnym? sosna wam wszystko ladnie wyjasnil. 

Opublikowano

A to przepraszam, zazwyczaj jak sa % przy ciezarach to dotycza CM jak u ciebie znaczyło ze po prostu "na maxa" to oki

Opublikowano

no myslalem ze sie chlopaki domyslicie, nastepnym razem dopisze dluzsza legende

jak juz tu jestes to mi powiedz czy w primalu moge oswajac kazde zwierze, czy tylko jakies specjalne w okreslonych lokacjach? taki niedzwiedz co biega to da rade?

Opublikowano

Każde. Biegnie jakis niedzwiedz, dojezdzasz typa, jest twój

Z tego co pamietam są tylko 3 specjalne zwierzeta które zeby ujarzmic musisz wykonac specjalną misje. 

Opublikowano

Polecam zaznajomić się z pojęciem rampa open i close. Otwarta świetnie można się zniszczyć i rozgrzać cun. W zamkniętej już musimy mieć pojęcie na jakich ciezarach operujemy

Opublikowano

co z tego, że tyram pompusie? czytałem że to była podstawa w treningu gladiatorów schaboszczaku. Czuję, że mam formę lepszą niż karol wojtyła po trzech sezonach wycieczek kajakowych w karpatach.

Opublikowano

Robię przysiady trzy razy w tygodniu od jakiegoś czasu i już powoli doskwiera mi ociężałość w plecach, więc planuję dorzucić front squaty i robić je na zmianę razem ze zwykłymi, bo ponoć tak nie obciążają kręgosłupa. Jakieś tipy macie jak robić żeby ok było?

Opublikowano

Dzisiaj fajny trening nóg.Siady ze 120 kg progresja-regresja,czyli 1-2-3-4-5-4-3-2-1,przerwy 1 min między seriami,duża czestotliwość,łacznie 25 ruchów.Pózniej na suwnicy 55 ruchów ze 120 kg,w systemie 1-10,to samo na uginaniu jednonóż na czwórki,pompa taka że nawet zrolować się nie mogłem.

Opublikowano

Niesamowite jak wolny ekscentryk rusza siłę. 2200 we frontach tak ruszyło mi siłę, że dzisiaj 120 poszło na 8x a nie 6. Polecam

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wolny ekscentryk to cos zwiazanego z oggozo?

Opublikowano

Dzisiaj fronty z 2sek zejściem i 2sek pauza na dole wraz z chin upem sprawiły, że prawie się porzygalem ale 4s5p zaczynając od 75 kg z progresja 10 kg poszło dobrze.

Edytowane przez wronerro

Opublikowano

Muszę szybko podpytać niedługo bowiem mnie mod ustrzeli. Trzeci punkt za nazwanie Blubera ciotą i upadkiem mężczyzny. Gruba przesada, ostrzeżenie w sensie :)

Jak jest z tym kardio na redukcji w założeniu, że chcę palić fat? Muszę być koniecznie na czczo? Lubię biegać, ale wstać przed robotą i zapierd.alać na tej zimnicy bez śniadania to już mi się nie uśmiecha.