Opublikowano 11 maja 20186 l przejechałem się na siłownie w Arkadii i pierwszy raz w życiu miałem kontakt z kółkami gimnastycznymi. wytrzymałem parę sekund trzymając kółka z wyprostowanymi ramionami trzęsąc się jak porażony xd muszę się nauczyć na tym dipy robić Edytowane 11 maja 20186 l przez sosnaa
Opublikowano 11 maja 20186 l Moj pierwszy kontakt z nimi byl podobny. Chwyt jest wazny i ulozenie nadgarstkow.
Opublikowano 16 maja 20186 l Bawie sie w kalistenike na przemian z treningiem na ciezarach. Myslalem, ze jestem w jako takiej formie, ale do flagi czy front levera dluga droga.
Opublikowano 16 maja 20186 l Kalistenika dobra sprawa do takich runmageddonow co biore udzial. Mix sily z dynamika. Sam zaczalem od pol roku duzo cwiczen na drazku robic i progres niesamowity w cwiczeniach kalistenicznych typu malpi gaj opartych na chwycie.
Opublikowano 16 maja 20186 l Ja dwa razy w tygodniu, tez nachwyt i podchwyt. Plus brzuch kolana do klaty i unoszenie nog
Opublikowano 16 maja 20186 l Pompek ostatmio robilem 80 Dipow 24 Ale gdybym sie spial zrobilbym wiecej szczegolnie dipow. Bo jednak gdy doszedlem do 16 powtorzen to robie dwie serie po 16 jako rozgrzewke a potem wole zrobic mniej powtorzen ale podwieszam 5kg potem 10kg i 15kg
Opublikowano 16 maja 20186 l Kiedyś jak robiłem dużo pompek to ok.80 na luzie,dipów ok.40,ostatnio 6 z 40 kg u pasa z dużym zapasem.
Opublikowano 16 maja 20186 l Ostatnio jestem bardziej padnięty po robocie niż treningu i forma spadła, ale pompek z 50 zrobię, dipsów 18 w pierwszej serii, drążek 16 nachwytem.
Opublikowano 16 maja 20186 l O cie (pipi), ja sie podciagam teraz jakies 4x10 max nachwytem po tym roz(pipi)anym barku. Mam nadzieje, ze jak dorzuce kalorie to siła pojdzie do gory.
Opublikowano 17 maja 20186 l No ja 50 pompek to maks, zazwyczaj po bieganiu robię 5 serii 30, 30, 30, 40, 50. Za to w podciąganiu dramat.
Opublikowano 17 maja 20186 l W sumie ja tez nie zrobie wiecej niz 10 podciagniec. Z tym ze robie je bardzo powoli i do pelnego opuszczenia bez jakichkolwiek czitow. Ladnie najszerszy dzieki temu poszedl. Wczesniej robilem jednak szybciej i nie do pelnego opuszczenia i efekt byl niemal zerowy. Takie oszukiwanie samego siebie bo w sumie bardziej to bica angazowalo.
Opublikowano 17 maja 20186 l Tez sie przestalem szarpac. Nogi wyprostowane, wyprost rak, ewentualnie pod koniec oszukane powtorzenia.
Opublikowano 17 maja 20186 l Ja robię szybko, ale z pełnym opuszczeniem. Słyszałem, że do lepszej dynamiki ciosu raczej powinno się robić niepełny wyprost. Pamiętajcie, że do zrobienia tych swoich podciągnięć mamy maksimum półtorej minuty. Nikt z Nas, amatorsko sobie ćwiczących, nie wytrzyma więcej na drążku, nawet wisząc w bezruchu. Chyba, że @wronerrorobiący kalistenikę Edytowane 17 maja 20186 l przez Plugawy
Opublikowano 14 czerwca 20186 l Postanowiłem się nauczyc muscle upa, miesiac robilem cwiczenia ktore mialy do tego przygotowac, plus muscle upy z guma. Dzis zrobilem 4 serie po 3 powtorzenia bez gum, no nie powiem, za(pipi)ista satysfakcje czuje. Teraz wezme na celownik flage albo front lever. Do tego mysle o ogarnieciu stania na rekach.
Opublikowano 14 czerwca 20186 l Do flagi przede wszystkim musisz złapać technikę , siły specjalnie jakoś nie angażuje .
Opublikowano 14 czerwca 20186 l Obserwuje jednego typa na youtube, ma fajne tutoriale. Miesnie core jednak trzeba miec mocne, zeby utrzymac.
Opublikowano 15 czerwca 20186 l Ja zawsze mialem mocny core. Pierwszy raz jak mi koles pokazal front lever, to mysle sprobuje. Nie weszedl, ale od razu ogarnalem gdzie trzeba sile skierowac i ktore miesnie spiac. Za drugim razem bez problemu. To bylo dosc dawno temu. Ale do dzis to cwiczenie ktore robie na kazdym treningu. Tyle ze teraz to z 5kg pilka lekarska miedzy stopami.
Opublikowano 16 czerwca 20186 l Tak jak ćwiczę to jeszcze nie widziałem by ktoś ćwiczący na wolnych w pełnych zakresach ruchu miał problem z CORE.
Opublikowano 24 czerwca 20186 l Dzis dwoch po(pipi)ow crossfitowcow takie cuda robilo u mnie na silce xd