Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

200 kilo na plecy i jazda z bułgarskim przysiadem.

Poza tym przy wykroku niech dorzucą coś na plecy bo inaczej to oszukiwanie samego siebie.

Edytowane przez _M_
Opublikowano

Poza tym przy wykroku niech dorzucą coś na plecy bo inaczej to oszukiwanie samego siebie.

Tzn.? Małe obciążenie czy o co ci chodzi?

oczywiście, że za małe. Żeby był efekt to i obciążenie powinno być konkretne.

Opublikowano (edytowane)

wykroki można robić ze sztangą na plecach jak i z chantlami, to są dwa warianty tego samego ćwiczenia. różnią się troche, bo inaczej się rozkłada środek ciężkości. przy sztandze można powiedzieć że jest trudniej, jest większy nacisk na czworogłowy uda i trudniej jest utrzymać równowagę. bardziej popularny i częściej stosowany jest wariant z hantlami (przynajmniej w kulturystyce).

prócz tego, wykroki można robić w miejscu, czyli seria na jedną nogę i po tym seria na drógą, albo w formie spaceru (jak oni na filmiku). spacer jest generalnie cięższy, zaangażowane jest więcej mięśni stabilizatorów, większą pracę wykonują zarówno czwórka jak i dwójka (która dodatkowo jest mocniej rozciągana), wymaga też lepszej kondycji.

wykroki raczej nie są ćwiczeniem, gdzie szpanuje się ciężarem. ten dobieramy w zależności od celu treningu, kolejności w jakiej wykroki są wykonywane, naszej sprawności i techniki - im lepsza tym łatwiej jest wykonać to ćwiczenie płynnie, nie gubiąc równowagi.

Jak robisz wykroki jako piąte ćwiczenie na nogi, to z małym obciążeniem masz wrażenie, że zaraz ci nogi popękają.

jako piąte ? spacer można wtedy robić z dyszkami a nawet bez ciężaru

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

Ja robię 5 ćwiczeń na nogi i na plecy, klatka, barki 4, biceps, triceps 3, przedramię i łydki 2. Przez dłuży czas wykroki robiłem jako ostatnie i zazwyczaj zaczynałem od 18kg, a ostatnia seria bez obciążenie. Teraz jak robię wykroki to jest to 3 ćwiczenie, zazwyczaj jakieś 25kg, 22kg, robię w miejscu, bo siłka za mała aby spacerować.

Opublikowano

też macie takie uczucie, że wasze ciało po intensywnym treningu wysysa każdy milimetr wody a z ust wydobywa się ogień??

gdy ćwiczę mogę łoić dziesiątki litrów wody a i tak to wszystko psu na budę bo mam piec zamiast organów wewnętrznych.

Opublikowano (edytowane)

http://youtu.be/B0oVeDXzpdo

Te cyrki na drążku to zawsze będzie dla mnie abstrakcja.

PS: Ale ona musi mieć dobre cyce.

Ciekawe, jak musi wygaldac seks tej dwojki. Zayebista dziewczyna z niej ;d i ma prawdziwe. a ten typ to vegan, o ile pamietam.

Edytowane przez Andżej
Opublikowano (edytowane)

też macie takie uczucie, że wasze ciało po intensywnym treningu wysysa każdy milimetr wody a z ust wydobywa się ogień??

gdy ćwiczę mogę łoić dziesiątki litrów wody a i tak to wszystko psu na budę bo mam piec zamiast organów wewnętrznych.

No moze tak byc jak sie robi wykroki z ciezarem jakiego uzywal ronnie coleman.

U mnie od marca rusza crossfit, nie moge sie doczekac, bede jak:

tong-po.jpg

Nie to co ge.je-kulturysty

Edytowane przez Dave Czezky
Opublikowano (edytowane)

do crossfita trzeba mieć żelazną kondycje i determinacje o ile chce się podejść do tematu bardziej na serio a nie jakieś pitupitu

koleżanka jest instruktorką crossa w golds gymie i mówi że sporo ludzi się napala po obejrzeniu filmików na yt ale szybko gasną i odpadają, zostają nieliczni. specjalnie zaniża poziom początkującym żeby chcieli zostawać zostawiając złotówki

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

Obczaj sobie na Youtube, dużo filmików jest, choćby reklamówka Reebok. Generalnie, to do Crossfit'a trzeba już być trochę kozakiem. Oczywiście, jeśli myśli się o ostrym treningu, bo łatwiejsze wersje też są, ale to moim zdaniem wtedy nie ma sensu.

Opublikowano

W zeszłe wakacje z ciekawości zrobiłem starszy program tego typu, P90X. Na rzeźbę bardzo dobry (P90X trwa 90 dni, waga zleciała z 89kg na 76kg, zabezpieczałem się BCAA przed każdym ćwiczeniem), ale nie każdemu będzie odpowiadał trening 6 dni w tygodniu. Insanity jest jeszcze trudniejszy do ukończenia, ćwiczenia mają króciutkie przerwy, a tętno ciągle jest powyżej 70% HR max.

Opublikowano

13 kilo w 3 miesiące można zrzucić na diecie z obniżonym procentem węglowodanów i treningiem opartym o podstawowe zasady treningu redukcyjnego przy wsparciu aerobów. nie potrzeba do tego kombinacji alpejskich i pasów wyszczuplających

• 3 tygodnie później...