El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Zależy jak się podciągasz, ja to wiosłowanie w opadzie sztangą imituję na drążku tak ci się tylko wydaje Wydaje mi się, że mi się nie do końca wydaje, kwestia odpowiedniego rozłożenia ciała, nie mam na myśli zwykłego podciągania z odchyleniem tułowia, a to co na rysunku poglądowym Chyba, że o zupełnie innych ćwiczeniach mówimy. nie jestem taki maczo, żeby ćwiczenie to z prostymi nogami robić, stąd podgięcie. no to mówimy o normalnym podciąganiu na drążku, a ty mi pokazujesz coś takiego nie trzeba być żadnym maczo, żeby robić to z wyprostowanymi nogami. w takiej konfiguracji to jest ćwiczenie dla bab, coś jak damskie pompki qvstra - masz jakieś swoje założenia, nie znam za bardzo twojej dyspozycji, chcesz robić ten swój trening kalitenistyczny i uzupełnić to ciężarami, nie wiem ile dni w tygodniu chcesz trenować, trudno mi się do tego odnieść. No moja kobieta to takie coś sama robi Czy ja dobrze rozumiem? Pozycja cwiczenia z 4:19 czyli podciagniecie, wyciagniete nogi i zamiast ruchu nogami podciagaja sie wasze dziewczyny do drażka? Hehe, oczywiscie Ja jestem calkiem okej w tym cwiczeniu wyrobiony i potrafie zrobic kolo 13-15 takich powtorzen. Mam na mysli z pozycji vertykalnej ciala do horyzontalne, utrzymujac cale cialo w lini prostej. Ale utrzymanie sie w pozycji horyzontalnej wymaga w chuuuuj sily, i to nawet nie miesni, a tzw core. A wy jeszcze mowicie o podciaganiu sie, no bez jaj. Wiec albo ja czegos nie zrozumialem, albo ktos tu klamie ;> Chyba ze to cwiczenie na rysunku robi sie zwyczajnie na podlodze z obnizonym gryfem np maszyny smitha. http://www.youtube.com/watch?v=YgEpz5biGSI Edytowane 19 Czerwca 2013 przez El Loco Chocko Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 To co na rysunku jestem w stanie zrobić do 8 razy (wyjaśniając, chodzi o podciągnięcie do drążka w tej pozycji ciała, nie to co na filmie), może moja pozycja nie jest idealnie odwzorowana jak na nim, ale ze chvja nie zrobiłbym tego z linią ciała równoległą do sufitu. ok, wykonanie ćwiczenia przeze mnie też może nie jest idealne, ale zawsze to jakieś urozmaicenie dla osoby nie posiadającej gryfu. No i bym mimo wszystko zobaczył jak Kazub robi te babskie pompki. Aha, dla tych co nie zrozumieli - to jest drążek i jest przykręcony do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Nie zrzozumiałem za pierwszym postem, bo byłem pewien, że tam nogi mają być oparte o ziemię. Anyway - as u know, byłem przed chwilą w piwnicy i to ćwiczenie jest znacznie trudniejsze, kiedy ręce trzyma się wąsko (złączone razem). Przy szerokim rozstawie ramion jest łatwiej. Jak wykonuję to ćwiczenie, to najbardziej czuję, że pracują tylne barki (expert nie jestem, mogę się mylić) i moim zdaniem to lepsze niż sztanga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 No i zawsze możne nachwytem lub podchwytem, dłonie mam ustawione na szerokość barków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 dobra już kumam o co chodzi. robiąc to ćwiczenie dokładnie, podciągając klatke do samego drążka, trzymając stabilny tułów i nie machając nogami, to jest to bardzo trudne ćwiczenie, raczej dla ludzi zaprawionych w boju z drążkiem. silny core to podstawa, żeby trzymać stabilnie pozycje, a jeszcze trzeba wyizolować plecy i nie huśtać się. el loco - źle zrozumiałem ten rysunek, ale nie wiem jak mogłeś wpaść na to, że chodzi tu o front lever z podciąganiem. przecież to kosmos to ćwiczenie jest znacznie trudniejsze, kiedy ręce trzyma się wąsko no (pipi)a nie dziwne. zwężając chwyt, duża część oporu przechodzi z pleców na ramiona, głównie biceps Jak wykonuję to ćwiczenie, to najbardziej czuję, że pracują tylne barki (expert nie jestem, mogę się mylić) rzeczywiście mylisz się, to kompletnie nie ten ruch moim zdaniem to lepsze niż sztanga tak, a gruszki są lepsze niż jabłka Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Nie to żebym coś do was miał, ale chyba nie sądzicie, że w ten sposób narysowałbym drążek na ziemi? Edytowane 21 Czerwca 2013 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 el loco - źle zrozumiałem ten rysunek, ale nie wiem jak mogłeś wpaść na to, że chodzi tu o front lever z podciąganiem. przecież to kosmos Zakładam że w ten sam sposób w jaki i ty wpadłeś uznając że to pompki dla dziewczyn co nie. Ot zwykłe nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) to ćwiczenie jest znacznie trudniejsze, kiedy ręce trzyma się wąsko no (pipi)a nie dziwne. zwężając chwyt, duża część oporu przechodzi z pleców na ramiona, głównie biceps Napisałem to dlatego, że wcześniej robiłem to ćwiczenie tylko na wąskim chwycie. Jak wykonuję to ćwiczenie, to najbardziej czuję, że pracują tylne barki (expert nie jestem, mogę się mylić) rzeczywiście mylisz się, to kompletnie nie ten ruch Ok. Jakie mięśnie wtedy pracują? moim zdaniem to lepsze niż sztanga tak, a gruszki są lepsze niż jabłka Rozumiem, że są równoważne, tak? Edytowane 21 Czerwca 2013 przez kultywator Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Ok. Jakie mięśnie wtedy pracują? największą pracę w ruchu wykonują najszersze grzbietu i czworoboczne grzbietu, oraz bicesy, ale ich praca zależy od szerokości chwytu i od tego, czy łapiesz nachwytem, czy podchwytem. przy podchwycie, biceps pracuje bardziej, przy szerokim nachwycie dużo mniej. dużą pracę statyczną wykonują proste brzucha i prostowniki grzbietu. Rozumiem, że są równoważne, tak? nie. jeżeli chodzi o ćwiczenie stricte na placy, to normalny drążek i wiosłownia będą lepsze. przy ćwiczeniu, o którym mowa, trzeba być kotem, żeby robić to jak należy w seriach. o powodzeniu tego ćwiczenia zdecydują prostowniki, brzuch, i siła chwytu, a przede wszystkim nasza waga. przy stu kilogramach może być trudno. no ale zacznijmy od tego, żeby nie porównywać tego z wiosłowaniem, te ćwiczenia łączy tyle, że są głównie na plecy Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Niech będzie, dla mnie jednak skojarzyło się to najbliżej z wiosłowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Przy trenungu A(klata,plecy,triceps) i B(biceps, nogi, ramiona) na zmianę warto robić codziennie zwyczajne pompki, czy tylko w dni na klatę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Na rozbudzenie z rana jak znalazł, nic nie stoi na przeszkodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 jak zależy ci na masie to nie rób tych pompek w inne dni jak ustawiłeś dni treningowe/nietreningowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Poki co walę Codziennie na przemian treningi na A i B. Nie mam pojęcia jak to logicznie rozłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 waląc treningi dzień po dniu bez przerwy daleko nie zajedziesz. spróbuj - dwa dni treningu, dzień przerwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Przerzucilem sie z P&P na split niestandardowy 4 dniowy. Dzis same nogi. Jutro klata i bic, w czwartek plecy tric i piatek barki, lyda brzuch na max. Mam w zanadrzu jeszcze jeden system ale nim polece na jesien. Teraz tylko pompa i ladowanie miesa. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 612 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Push (Pon/Czw): - Przysiad - 5x5 - Wyciskanie na ławce płaskiej sztangą - 5x5 - Wyciskanie na barki hantlami - 5x5 - Dipsy na triceps - 4x6 - Wspięcia na palce - 3x8 Pull (Wt/Piąt): - MC - 3x5 - Podciąganie na drążku - 5x5 - Wiosłowanie sztangą - 5x5 - Uginanie ramion - 4x6 - Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia - 3x8 cel masa - +2kg w niecałe 2 miesiące 6 tydzień mi mija na tym sytemie i narazie +1,5cm w łapach, czuje że przybyło w barach i plecach (jakos bardziej opięty plecak mi się zrobił ), nogi też jako tako idą, ale klata została prawie w punkcie wyjścia. nie wiem teraz czy mam jechac tym systemem jeszcze te 2 tygodnie o których mówiłeś, czy już moge wprowadzic jakieś zmiany? do dyspozycji mam: ławeczke, sztange, hantle, drążek Edytowane 8 Lipca 2013 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Pociągnij jeszcze a później zmień na splita, podobnego do mojego. Siła ładnie poszła po P&P i teraz ładnie wszystko mi wchodzi na treningach pompujących. Daję mniejsze obciążenie niż na P&P z wiadomych przyczyn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 612 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Dziękówa za rady, za te 2 tygodnie poskładam sobie tego splita i spytam o ewentualne poprawki . Też zauważyłem skok siły we wszystkich partiach w porównaniu z początkiem, dobra sprawa (jak się jest początkującym to takie rzeczy potrafią czlowieka ucieszyc) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 P&P to świetny system zarówno dla początkujących jak i dla zaawansowanych. Mimo, że nie wygląda to ma spory potencjał. Tylko trzeba go dobrze wykorzystać. Dla mnie zadziałał tylko na korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Może komuś się przyda. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Polecam - kopalnia wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 No Michok sie zna, nie to co Warszawski Szajs. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Tamtego wieśniaka to nawet nie ma sensu słuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Mam do Was pytanie Spartakusy. Chciałbym zrzucić jeszcze trochę brzucha. Dzięki bieganiu i odpowiedniej diecie częściowo się to udało. Jednak jeszcze dosłownie kilku kilogramów brakuje do niezłej jak dla mnie sylwetki. Niestety z biegania muszę chwilowo zrezygnować bo zaczęło mnie mocno boleć kolano, w którym kiedyś zwichnąłem rzepkę. Jakie domowe ćwiczenia polecacie na zgubienie tłuszczu (o ile takie istnieją) na razie robię sobie ćwiczenia na klatę i mięśnie brzucha. Jak już pobiegam to następnego ranka prawie nie mogę chodzić...a do ortopedów mam uraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi