Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz, nie mam problemu z podciągnięciami (aktualnie robię z obciążeniem). Po prostu chcę zwiększyć efekty. Ćwiczę już od pewnego czasu (ze 2lata ale robiłem to źle: dieta leżała i codzienne praktyki co powodowało brak odpoczynku dla ćw), więc jakieś mięśnie tam mam :D

Pomyślałem, że w dni kiedy robię A(m.in. plecy klata triceps) zrobię drążek nadchwytem a w dni B (m.in.biceps nogi) "zwyczajnie", aby to miało sens.

Opublikowano

Panowie o co chodzi, nigdy nie mam zakwasów po treningu barków. Opier.dalam sie czy jak?

Aha , zawsze tez pod koniec dwumiesięcznego cyklu czuje brak checi do treningu i ogólnie nie chce mi sie, syndromy przetrenowania?

Opublikowano

zakwasy o niczym nie świadczą.

weźmy osobę która nie trenuje, niech zrobi 50 brzuszków, 10 ciężkich przysiadów i 10 martwych ciągów też ciężkich. na drugi dzień nie będzie mogła wstać z łóżka przez ból - trening był dobry? nie, po prostu jest w chvjowej formie.

Jeśli barki rosną to nie masz się czym przejmować.

Opublikowano

Zakwas nie jest wyznacznikiem dobrego treningu to raz. Dwa, jesli jest bol miesnia, ktory ostro cwiczyles, znaczy ze wlokna miesniowe zostaly zniszczone i regeneruja sie. Zakwasy mozna miec na poczatku zabawy z ostrzejszym zaatakowaniem danej partii, a nie po paru latach treningow.

Opublikowano

(...)

Aha , zawsze tez pod koniec dwumiesięcznego cyklu czuje brak checi do treningu i ogólnie nie chce mi sie, syndromy przetrenowania?

Rutyna, znudzenie, nazwij to jak chcesz, ale raczej nie przetrenowanie.

Skąd wiesz ile ma treningów?

A taki strzał na ślepo, może dlatego, że też tak mam (?)

Gość yaczes
Opublikowano

Jestem pierwszym trenerem Owcy :potter:

On sie naprawde nie koksuje, jak zaczynal cwiczyc wygladal jak po kilku latach treningow (mega genetyka, najlepsza jaka widzialem), po pol roku wygladal lepiej ode mnie.

Opublikowano

owca jest mistrzowsko wycięty. jeżeli robił to na sucho w dwa lata, to łał. ale genetyke lepszą ma saker, ma lepsze proporcje naturalnie, lepszą klatę, deltoid, nogi, łatwiej mu zrobić i utrzymać mase. jak się dobrze wytnie, to bedzie kozakiem.

Opublikowano

(...)

Rutyna, znudzenie, nazwij to jak chcesz, ale raczej nie przetrenowanie.

Raczej nie sądze bo przez pierwszy miesiąc cyklu zawsze czekam na trening i jestem mega nastawiony pozytywnie , w drugiej części cyklu to sie dzieje. 

Opublikowano

W sumie to oboje mają zupełnie inny typ budowy, Owca to typowy ekto a Saker pod endo podchodzi. Mój braciak tez ma taki gen i jest ekto jak owca, bez siłki wyglądał jak sportowiec a jak zaczął ćwiczyć to bez diety wyglądał naprawde kozacko. No cóż , jedni mają łatwiej drudzy ciężko. Natura i geny, cóż zrobić

Opublikowano

Saker pod endo podchodzi

nie wiem gdzie ty u niego endo widzisz

Obejżyj jescze raz Owce i Sakera może i ty zobaczysz któremu bliżej do ekto a któremu do endo

Opublikowano

Saker pod endo podchodzi

nie wiem gdzie ty u niego endo widzisz

Obejżyj jescze raz Owce i Sakera może i ty zobaczysz któremu bliżej do ekto a któremu do endo

widziałem ich już pare razy na różnych filmikach. obaj są ekto, zwłaszcza owca, obaj mają coś z mezo, zwłaszcza saker.