Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Miałem na myśli zarysowanie mięśni, a nie schudnięcie...

dieta

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 326,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• TheAceOfSpades
    TheAceOfSpades

Poszło 200 kg w martwym ciągu (sumo + klasyk), plan na ten rok wykonany   

• Mimo wczorajszej ciężkiej klaty i tricka zdecydowałem się zrobić dzisiaj martwy(na nowej siłce nie ma odpowiedniego miejsca na martwy),poszło nieźle jak na tak krótką regenerację :)Waga 84 kg.  

• Daję ten filmik z cyców,niestety nie jest do końca bo tam zszedłem na goły gryf i się zeszmaciłem  

Opublikowano

Dietax2 - to ona kształtuje brzuch. Ale ludzie nie mający pojęcia o bodybuildingu, słysząc DIETA mają na myśli tylko jedno. To co szaden. A samo określenie "dieta" to nie tylko redukcja.

Opublikowano

siema dziki! sluchajcie - chce wycisnac 100% z biegania wzgledem spalania tluszczyku. biegam codziennie po 10 km na czczo. wiem, wiem - masa spada. czasem biore przed bcaa, ale rzadko.

potrzebuje opinii wymiataczy - jak wycisnac 100% z biegania? maja byc 2 warunki - 10 km dziennie i jak najwiecej fatu ma leciec. na reszte sie dostosuje. ofc cwicze na pakerni 3xtyg.

Opublikowano

Jeśli zrzucasz fat to musisz dostosować jak najwolniejsze tempo. A dlaczego uparłeś się na te 10 km? Dla spalania i zachowania masy mięśniowej lepsze są treningi sprinterskie.

Opublikowano

...

Edytowane przez fazzeer

Opublikowano

kwestia psychiki. wczesniej kombinowalem hiitami, etc. potem raz sie odechcialo i koniec. a tak ma byc 1 warunek spelniony - 10 km dziennie chocby sie walilo i palilo. pod to musze sie podporzadkowac.

ponadto biegac przede wszystkim dla satysfakcji - tak, lubie biegac i lubie sie dobrze czuc po biegu.

Opublikowano

Nabijasz sobie gdzieś kilometry, czy takie masz postanowienie, że tylko 10 km Cię interesuje ? :P

Opublikowano

Nabijasz sobie gdzieś kilometry, czy takie masz postanowienie, że tylko 10 km Cię interesuje ? :P

nabijam  :banana:

chce poleciec polmaraton za miesiac

Opublikowano

Jak ma lecieć najwięcej fatu, to nie biegaj na czczo i rób interwały.

Ja poleciłbym takie coś:

http://www.youtube.com/watch?v=jl0bn0G5ibM&feature=c4-overview-vl&list=PLATydd-cwJUWIlMJcZOFOF2P5ns0aa3Lx

No, tylko żeby to powtórzyć to trzeba naprawdę przez długi czas pobawić się ketlami-trening raczej dla zaawansowach w machaniu czajnikiem.

Opublikowano

...

Edytowane przez fazzeer

Opublikowano

Kupilem wczoraj paski do sztangi i hantli. Zwykle z Treca za 2 dychy. 100% lepszy chwyt. Kto nie ma, niech sprawdzi. Super sprawa.

Opublikowano

Ale interwały nie oznaczają zaraz wysiłku dla zawodowców. Można przecież dostosować intensywność do naszych możliwości. 

Rambo, jaki masz czas na te 10 km ?

najlepszy na biezni: 51 min

najlepszy w terenie: 54 min

przecietny czas: 57 min

Opublikowano

...

Edytowane przez fazzeer

Opublikowano

Dokladnie, jak bedziesz ciagle biegal 10 km to sie zablokujesz na pewnym etapie, o ile juz tego nie zrobiles.

Opublikowano

Nie e, w koncu przebiegniesz w 10 minut, true story.

Opublikowano

...

Edytowane przez fazzeer

Opublikowano

Uff, myślałem, że znów kontuzja barku, ale to tylko mnie przewiało. Poszedłem dziś zrobić mały FBW na wzmocnienie najsłabszych partii, czyli plecy, tric i barki. I tak też będę robił. Po dwa lub jedno ćwiczenie na 3-4 serie z mniejszym obciążeniem na korzyść kompletnie prawidłowej techniki aby wydobyć z tych partii więcej niż tylko wtedy kiedy są ćwiczone w planie w tygodniu. Tzw. podganianie mankamentów. 

Opublikowano

Jak to mogło być FBW jeśli nie ćwiczyłeś całego ciała? xD

Opublikowano

Zrobiłem sobie wczoraj po klatce i brzuchu 5 minutową tabatę.

7 seri po 30 przysiadów z wymachami rąk do przodu, 15 sekund przerwy między seriami.

Dzis czuję taką pożogę i pompe w udach, że chyba mi dżinsy rozerwie.

Opublikowano

wczoraj zniszczyłem klate z barkami w taki oto sposób

1. ciężkie rozpiętki 4 x 5 - 7

2. wyciskanie hantli na skosie 4 x 10

3. military press sztangą 4 x 8

4. podciąganie sztangi do mostka stojąc bardzo szerokim nachwytem 4 x 12 

5. to ćwiczenie na filmiku 3 podwójne serie (większy ciężar i mniejszy) z przytrzymaniem do upadku

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

wczoraj zniszczyłem klate z barkami w taki oto sposób

1. ciężkie rozpiętki 4 x 5 - 7

2. wyciskanie hantli na skosie 4 x 10

3. military press sztangą 4 x 8

4. podciąganie sztangi do mostka stojąc bardzo szerokim nachwytem 4 x 12 

5. to ćwiczenie na filmiku 3 podwójne serie (większy ciężar i mniejszy) z przytrzymaniem do upadku

A nie mozna tego robić ze sztangą w wąskim uchwycie?