kanabis 22 419 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Ja jade na turbo doje.bany dzik splicie. Dzisiajdałem po piź.dzie że chciało mi sie rzygac po treningu <ok> Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Kanał Johna Meadowsy, koleś o ogromne wiedzy, wiele ciekawych ćwiczeń i metod pobudzenia mięśni. http://www.youtube.com/user/mountaindog1?feature=watch Tu np. ćwiczenie z Tomem Platzem, koleś nie oszczędza się. Edytowane 24 Listopada 2013 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Jade obecnie na 4 dniowym splicie, ale powaznie rozważam przerzucenie się na jakiś 3 dniowy program, bo z czasem słabiutko . Dużo tracę przy takiej zmianie? Ktoś używał jakiegoś 3 dniowego planu i jest w stanie polecic? Ewentualnie w grę jeszcze wchodzi, że w tygodniu miałbym jeden trening a 3 pod rząd w piątek, sobote i niedziele (najbardziej mnie w(pipi)ia ta niedziela bo mam zajęcia od 9 do 17 i jak wracam to jestem zmulony na maksa). (obecnie cwicze wtorek, środa, piątek, sobota) Edytowane 25 Listopada 2013 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 nie możesz ćwiczyć przed zajęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Wstaje o 7, o 8 mam wyjazd wiec musiałbym wstac o 5 rano To już wole spiąć du.pe po powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Jak ktoś wstaje o 5 rano żeby trenować to jest ultra spartakusem, podziwiam takich ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Ja wstaje o 6. Wole z rana niz popołudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 nic.hói nie dałbym rady z rana ćwiczyć o_O Maciek, może Pushi&Pull w jakiejś odmianie? One akurat mają to do siebie, że można jechać dzień po dniu(jak Ci sie nie układają terminy) bo treningi na zmiane wykorzystują inne zupełnie partie mięśni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) One akurat mają to do siebie, że można jechać dzień po dniu dni wolne między treningami nie służą tylko do regeneracji poszczególnych partii. regenureje sie też układ nerwowy. dla większości ludzi 4 dni treningu siłowego z rzędu, to jest dużo. Jak ktoś wstaje o 5 rano żeby trenować to jest ultra spartakusem, podziwiam takich ludzi. tu nie ma co podziwiać. różni ludzie mają różny cykl dnia i trenują o różnych porach. jedni wolą o 6 rano, inni o 12 w nocy. ważne żeby kombinować tak, żeby nie odmawiać sobie snu. dla ludzi z najlepszym z biologicznego punktu widzenia cyklem dnia i nocy, czyli 22 lulu 6-7 pobudka, jest najczęściej trening w godzinach 14 - 17, kiedy organizm jest rozkręcony. maciek - przy splicie 3 dniowym będziesz po prostu robił więcej ćwiczeń na każdym treningu i będzie on dłuższy. taka zmiana może nawet pozytywnie wpłynąć na wyniki (choć nie musi) Edytowane 26 Listopada 2013 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Spróbuje póki co z tym treningiem w niedzielę wieczorem, bo na dłuższe treningi w tygodniu też mnie czasowo nie stac. Czasami mam tak, że powiedzmy w piątek mam okazje zrobic rano o 8 trening (powiedzmy klatka + brzuch) i chciałbym sobie zrobic wieczorem 17/18 barki i biceps. Jak powinienem sobie w taki dzień rozłożyc jedzenie, żeby miec na obu trenignach jak najwięcej sił? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 po pierwsze to nie rób rano klata a po południu barki Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Spróbuje póki co z tym treningiem w niedzielę wieczorem, bo na dłuższe treningi w tygodniu też mnie czasowo nie stac. Czasami mam tak, że powiedzmy w piątek mam okazje zrobic rano o 8 trening (powiedzmy klatka + brzuch) i chciałbym sobie zrobic wieczorem 17/18 barki i biceps. Jak powinienem sobie w taki dzień rozłożyc jedzenie, żeby miec na obu trenignach jak najwięcej sił? Widzę, że jest sporo zapału. Na amatorkę to aż nadto chcesz wszystko ogarnąć. Przypominam, że przy takim trybie życia bez soku jest to ciężka walka. Wiem jak jest. Ja to już traktuję jako hobby, niż priorytet. Widać po Twoich postach, że przyszedł ciężki moment, organizm nie wydala. Proponuję zrobić przerwę i wrócisz z większą mocą. Wiem co gadam. Terminatorem nie jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 I na jaki czas miałbym sobie niby zrobic tą przerwe? Jak się za coś biore, to nie uznaje porażek, jakkolwiek dużo by to ode mnie wymagało, zawsze zepne poślady i dopne swego . Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Poczytaj o treningu regeneracyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Tez nie moglem zaakceptowac przerw na poczatku, a okazalo sie ze jazda bez przerwy hamuje rozwoj :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Z tym, że nie mam żadnych spadków siły, a z treningu na trening wyciskam więcej, podciągam się więcej razy za kark i generalnie forma z tygodnia na tydzień lepsza. W takiej sytuacji warto robic przerwe? A to że reszta dnia jest dosc wyczerpująca (pod względem psychicznym) to już inna bajka. Tym treningiem regenerującym pobawie się może za miesiąc w okolicach świąt/sylwestra. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 IMO chuyowo trenujesz. Ja po 2 tygodniach ciezkich trejnow mam mega spadki sily. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 No to czekam na rady Jaczes . Wiadomo, ze jestem noobem i bardzo chętnie naucze się czegoś nowego od spartakusów. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Polecam supersayian trejning by daveczezky forum star. Ale to dla cyborgow. NIE BIORE ODPOWIEDZIALNOSCI ZA TWOJA EWENTUALNA SMIERC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Z tym, że nie mam żadnych spadków siły, a z treningu na trening wyciskam więcej, podciągam się więcej razy za kark i generalnie forma z tygodnia na tydzień lepsza. W takiej sytuacji warto robic przerwe? A to że reszta dnia jest dosc wyczerpująca (pod względem psychicznym) to już inna bajka. Tym treningiem regenerującym pobawie się może za miesiąc w okolicach świąt/sylwestra. Jak chcesz możesz zrobić teraz, możesz w święta. Twój wybór, tylko wazne żebyś takie roztrenowanie zrobił. To nie ma nic wspólnego z brakiem ambicji czy nie dawaniem rady. Po prostu jak powiedział Czez to jest potrzebne do prawidłowego rozwoju mięśni. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Dobra, to jeszcze miesiąc poszaleje na obecnym planie, potem zrobie sobie ten tydzień/dwa roztrenowania, w styczniu podejmę się tego Super Sayana od Yaczesa, a od lutego planuje redukcje, bo mieszcze sie już w 2 pary spodni tylko . Swoją drogą lekko zupgradeowałem ostatnio trening klatki - dołączyłem supinacje przy skosie hantlami i szerszy uchwyt przy płaskiej ze sztangą i jak w piątek zrobiłem trening, tak do teraz czuje go w klacie. Coś pięknego . Dotychczas robiłem plecy z tricepsem, a biceps z barkami. Chciałbym to sobie połączyc w superserie (triceps i biceps). Plecy i barki w jednym treningu się nie wykluczają? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 To co jaki czas robicie taką regeneracje? Czytałem gdzieś, że w tym okresie jakieś lekkie ćwiczenia. Jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) Ja po prostu robie przerwe na 5-10 dni po min 6, a max 12 tygodniach. Edytowane 26 Listopada 2013 przez Jaczes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Dobra, to jeszcze miesiąc poszaleje na obecnym planie, potem zrobie sobie ten tydzień/dwa roztrenowania, w styczniu podejmę się tego Super Sayana od Yaczesa, a od lutego planuje redukcje, bo mieszcze sie już w 2 pary spodni tylko . Swoją drogą lekko zupgradeowałem ostatnio trening klatki - dołączyłem supinacje przy skosie hantlami i szerszy uchwyt przy płaskiej ze sztangą i jak w piątek zrobiłem trening, tak do teraz czuje go w klacie. Coś pięknego . Dotychczas robiłem plecy z tricepsem, a biceps z barkami. Chciałbym to sobie połączyc w superserie (triceps i biceps). Plecy i barki w jednym treningu się nie wykluczają? Cwicz tak żeby sie wykluczały, to znaczy tak ćwicz plecy żebyś nie był w stanie zrobić po nich barków i na odwrót. Maciucha bez urazy, ale czy ty czasami troche sie nie opyerdalasz na treningach Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Nie opyerdalam się ani trochę, ale nie załapałem o co ci chodziło z tym wykluczaniem się Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi