yaczes 14 464 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Ja koncze robote i ide na trejna ;/ Kierwa nie chce mi sie ;f Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Nie opyerdalam się ani trochę, ale nie załapałem o co ci chodziło z tym wykluczaniem się Po prostu o to że barki to nie biceps czy triceps Mi robienie barków zajmuje praktycznie całą sesję treningową, plecy to najcięższy trening, nie wiem po prostu jak ty mógłbyś je połączyć , nie wyobrażam sobie po prostu tego Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 No właśnie o to mi chodziło, ale nie byłem pewien czy mi sie coś nie po(pipi)ło w moich trenignach z intensywnością . Do najcięższej partii zaliczyłbym u siebie nogi, bo nie raz chce mi sie wymiotowac po skończeniu treningu (ale to pewnie dlatego że z nimi mam największe tyły ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Plecy i barki w jednym treningu się nie wykluczają? nic się nie wyklucza w obrębie jednego treningu. plecy z barkami fajnie synergizują, zwłaszcza kaptur i tylni akton barku. tylko planując ćwiczenia tych dwóch grup, uwzględniasz to, że robisz je na jednym treningu, czyli inaczej, gdybyś robił je osobno Cwicz tak żeby sie wykluczały, to znaczy tak ćwicz plecy żebyś nie był w stanie zrobić po nich barków i na odwrót. no jak chce zrobić te dwie partie, to za twoją radą nie dokończy treningu jak chcesz zrobić przerwę, to w twoim przypadku polecam full of, bez treningu regeracyjnego. jak chcesz to możesz zrobić eksperyment, że przez ostatnie 2-3 dni przerwy ładujesz węglowodany opór ponad zwyczajową norme. nazywa się to........ładowanie węglowodanów Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Plecy i barki w jednym treningu się nie wykluczają? nic się nie wyklucza w obrębie jednego treningu. plecy z barkami fajnie synergizują, zwłaszcza kaptur i tylni akton barku. tylko planując ćwiczenia tych dwóch grup, uwzględniasz to, że robisz je na jednym treningu, czyli inaczej, gdybyś robił je osobno Cwicz tak żeby sie wykluczały, to znaczy tak ćwicz plecy żebyś nie był w stanie zrobić po nich barków i na odwrót. no jak chce zrobić te dwie partie, to za twoją radą nie dokończy treningu Bo sugerowałem zrobienie ich na oddzielnych treningach Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) plecy to najcięższy trening, nie wiem po prostu jak ty mógłbyś je połączyć , nie wyobrażam sobie po prostu tego absolutnie da się. potrzebne są 1. wyobraźnia 2. ustalenie priorytetów 3. podstawowa wiedza z anatomii 4. dobranie planu tygodniowego, żeby było git Bo sugerowałem zrobienie ich na oddzielnych treningach wiem przecież, drocze sie co nie ? (pipi)a.... Edytowane 26 Listopada 2013 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 @kazub te partie wyglądają u mnie tak: barki: - wyciskanie żołnierskie 3x8 - unoszenie ramion w przód ze sztangielkami 3x10 (na każdy bark) - podciąganie sztangi wzdług tułowia 3x8 - unoszenie w opadzie tułowia 3x12 plecy: - MC 3x8 - drążek za kark 3x5 - drążek w różnych uchwytach 3x8 - wisosłowanie 3x10 - szrugsy 3x12 jak powinienem twoim zdaniem je połączyc żeby wyjsc cało z treningu? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 barki: - wyciskanie żołnierskie 4x12 -wyciskanie zza głowy 4x12 - unoszenie ramion w przód ze sztangielkami 3x12 (na każdy bark) - podciąganie sztangi wzdług tułowia 3x12 plecy: - MC 5x6 - wiosłowanie nachwytem do klatki 5x12 - wiosłowanie podchwytem do tułowia 5x12 U mnie ten trening który teraz kończe wyglądał jw Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 ano tak, że nie zrobisz ich na full, tak jak osobno, ale za to zadziała synergia mięśniowa i ograniczysz treningi w czasie. chcesz żebym ci dał jakiś konkretny przykład na ich ustawienie ? to by zmieniło cały plan tygodniowy Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 obecnie cwicze klatka, brzuch plecy, triceps nogi, brzuch barki, biceps, przedramiona ale z chęcią spojrzę na coś nowego, więc dawaj śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) maciek - przyjrzałem się twoim barkom i plecom plecy będą okej, ale zależy jak wygląda to podciąganie różnymi chwytami i jakie wiosłowanie robisz. bo najszrszy ruszasz, a czworoboczny ? barki - nie widzę zaangażowania bocznych aktonów, jeżeli robisz podciąganie sztangi wąskim chwytem. możesz je uruchomić, jeżeli będziesz podciągał bardzo szerokim nachwytem, krótki ruch od miednicy do mostka z odwodzeniem łokci do tyłu co do planu - muszę wiedzieć jakie masz priorytety, ile razy w tygodniu chcesz trenować i jak długie sesje. z ułożeniem tego roboty jest więcej jak na 10 min kanabis w barkach nie ruszasz bocznego i tylnego aktonu, a pleców wcale specjalnie nie zajeżdżasz i nie atakujesz prostowników (jedynie statycznie przy wiosłach). edit - a nie sory, mc -prostowniki git wszystkie moje rozkminy z założeniem, że każda partia tylko raz w tygodniu Edytowane 26 Listopada 2013 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) różnymi uchwytami to znaczy - podchwytem, nachwytem wąsko, nachwytem szeroko czworoboczny czuje przy wiosłowaniu dołącze ten szeroki uchwyt przy podciąganiu sztangi, bo dotychczas robiłem tylko wąskim cwicze 4 razy w tygodniu, średnio po godzinkę na trening priorytety? szerokie barki i plecy, dobra klatka, dobre ręce, przyzwoite nogi, 6tka na brzuchu na lato. przypominam że cwicze w domu i mam do dyspozycji ławke ze stojakami, sztangę, hantle i drążek Edytowane 26 Listopada 2013 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 kanabis w barkach nie ruszasz bocznego i tylnego aktonu, a pleców wcale specjalnie nie zajeżdżasz i nie atakujesz prostowników (jedynie statycznie przy wiosłach). edit - a nie sory, mc -prostowniki git wiem, przód barków to mój priorytet. Tak samo jak triceps, zaniedbałem to wszystko kiedy próbowałem ćwiczyć z przerwami na chlanie i wyszły dysproporcje. Teraz kombinuje i próbuje to załatać jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 cwicze 4 razy w tygodniu, średnio po godzinkę na trening jakie to dni/przerwy ? na razie mi sie nie chce, przeczesuje forum, skleje coś na jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 klatka, brzuch - piątekbarki, biceps, przedramiona - sobota plecy, triceps - wtoreknogi, brzuch - środa tak cwiczyłem przez ostatnie kilka miesięcy, z tym że teraz wypada mi ten wtorek i na cwiczenia mam czas w środe, piątek, sobotę i niedzielę (w niedziele ustawilbym sobie najlżejszy z ustawionych treningów, bo nie jestem pierwszej świeżości po całym dniu zajęc, a nogi musze koniecznie robic w środę, bo tylko w ten dzień ma mi kto pomóc przy przysiadach) dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 wszystkie moje rozkminy z założeniem, że każda partia tylko raz w tygodniu Przy okazji czy ćwiczenie danej partii np 2x w tyg nie jest korzystniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Nie, bo mięśnie rosną podczas regeneracji nie podczas treningu Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 No ale Jaczes... - im czesciej cwiczysz obszerne grupy miesniowe, tym wiekszy poziom testosteronu we krwi /jesli np. nogi cwiczymy raz w tygodniu, to wyrzut bedzie jednorazowy i poziom hormonu szybko opadnie. Cwiczac 3 razy w tygodniu poziom jest stale wysoki/ czy już mi się jébie i źle to rozumiem :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) Wszystko sie zgadza, robisz mniej serii np.: na trica (4 raz na 2 dni, zamiast 12 raz w tygodniu), wiec szybciej sie zregeneruje. Dodatkowy bonus - stale wysoki poziom tescia przy HST co sygnalizuje ciagle stojaca pala :potter: Cwiczac raz w tygodniu nie wiem co bys musial robic z tym tricepsem, zeby nie zregenerowal sie w ciagu 72 godzin. Duze grupy moga sie regenerowac do 5 dni. Ogolnie jak sie nie koksujesz to lepiej FBW jechac. Edytowane 27 Listopada 2013 przez Jaczes Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Nie, bo mięśnie rosną podczas regeneracji nie podczas treningu Mięśnie rosną podczas trawienia posiłku potreningowego głównie. Podczas snu, są konserowowane Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Wszystko sie zgadza, robisz mniej serii np.: na trica (4 raz na 2 dni, zamiast 12 raz w tygodniu), wiec szybciej sie zregeneruje. Dodatkowy bonus - stale wysoki poziom tescia przy HST co sygnalizuje ciagle stojaca pala :potter: Cwiczac raz w tygodniu nie wiem co bys musial robic z tym tricepsem, zeby nie zregenerowal sie w ciagu 72 godzin. Duze grupy moga sie regenerowac do 5 dni. Ogolnie jak sie nie koksujesz to lepiej FBW jechac. Nie koksuję, zero jakiś białek w proszku itp. Czasen magnez w tabsach.Jadę własnym systemem 5x w tyg na zmianę dwa treningi po 50 min (bic, bark, ramię, nogi, przedramie Albo klata, plecy tric) +codziennie brzuch. Wszystko ok, progres jest znaczny i powoli dochodzę do tego, co chcę osiągnąć, ale zastanawiam się czy nie "przepalam" mięśni. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 5 dni w tygodniu? Szybko ci sie znudzi i sie zajedziesz. Zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 5 dni w tygodniu? Szybko ci sie znudzi i sie zajedziesz. Zobaczysz. Jade tym już ponad pół roku i na razie jest narzekam, chociaż w lato był kryzys przez temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) jaczes, 5 dni na regen dużych partii to max. u mnie czasem trwa to tak długo przy nogach i klacie. zwykle ludziom wystarcza 3 dni. co do trenowania 5 dni w tygodniu, to nic nadzwyczajnego. dużo ludzi tak trenuje i się nie zajeżdża, zwłaszcza mezomorficy, oni regenerują się szybciej od "zwykłych"ludzi". jak zaczynałem, to leciałem non stop po 5, a czasem 6 dni w tygodniu, długie treningi, przesadzałem, ale bylem młody, było mi mało, miałem mnóstwo energii. w niecały rok zrobiłem z 75 do 92 kilo bez diety (jadłem wszystko normalnie, ale bardzo dużo). teraz zwykle 4 w tygodniu, ale bywa i pięć, zależy. co do split vs fbw, to nie powiedziałbym, że któreś lepsze. obie metody mają swoje zastosowanie. maciek, dziwne masz te dni. jak musisz robić te nogi w środe, to nie upchne ci tam plecow z barkami, nie ma za bardzo sensu. ale wymyśliłem coś takiego. śrd - nogi i brzuch pią - plecy sob - klata z barkami nie - bic tric w superseriach i brzuch chcesz przykład na to ? Edytowane 28 Listopada 2013 przez Kazub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 no dziwne są te dni, ale mam strasznie zawalony grafik i nic na to nie poradzę. za przykład będę wdzięczny i jak znajde troche czasu na zlot w następnym roku to stawiam ci piwo (albo szejka proteinowego, co tam wolisz ). pamietaj tylko że cwicze w domu i mam ławeczke ze stojakami, sztange, hantle i drążek . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi