Skocz do zawartości

Trening

Nsp

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no, nigdy nie cwiczylem. W radiu o nim slyszalem bo jak kabanis zauważył wcześniej z silka nie mam nic wspólnego. Yo

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

Musiało nieźle wtedy zaboleć jak po roku dlaej piecze odbyt xD

No już sronero, wyglądałes zaje.biscie, nigdy sie do ciebie nie zbliżyłem nawet i sie pewnie nie zbliże, wyglądałeś jak żywy pomnik amatorskiej kulturystyki i kurczaka z ryżem. <składa pokłony>

Już dowartosciowałes sie czy jeszcze bedziesz sie w kazdym poscie tego dopominał jak zakompleksiony dzieciak?

Edytowane przez kanabis

Jakiś czas temu otworzyli niedaleko mojego miejsca zamieszkania obiekt uczelni, wielką hale sportową, a w  niej ładny basen. Postanowiłem uderzyć tam. Planuję chodzić 10x w miesiącu, każdorazowo po 1h, w godzinach porannych.

Próbuję znaleźć informacje o tym, jak basen działa na plecy, jedni piszą, że jedynie pływanie "zawodowe" ma szanse rozwinąć sylwetkę, kraulem i delfinkiem, inni piszą, że trzeba bardzo długo chodzić, by były jakieś zmiany widoczne. 

Jak to jest w Waszym przypadku? czy tyle godzin ,ile sobie założylem, jest za mało, by odczuć i zobaczyć jakieś efekty? ;]

Niestety, nie pływam za dobrze, więc pewnie zapisze się też na jakieś zajęcia hehe :P

Jestem ratownikiem juz kilka lat i pracuje na basenie gdzie trenuja potencjalni olimpijczycy. Oni plywaja okolo 3-6 godzin dziennie i u nich sylwetki sa idealne. Ultra odtluszczone i tak samo flexi. Z tym ze nie tylko basen maja oczywiscie. SIlownia, interwaly itp tez sa w planach. To wszystko plus suplementacja i sa efekty. Szerokie bary i plecy, kostka na brzuchu itd.

Dla zwyklego smiertelnika plywanie z pewnoscia bedzie mialo dobry wplyw na cialo, pluca. Nie bedzie tak spektakularne jak dla zawodowcow, to oczywiste. Niemniej  jest dobre przy korektowaniu wad postawy, swietne na stawy, przyspiesza regeneracje po wysilku itd itd. Idealne przy problemach z grzbietem.

Jednym slowem, warto.

Edytowane przez El Loco Chocko
  • Plusik 1