Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Moje problemy z gardłem nie pozwalają zbytnio na bieganie, bo od razu łapię infekcję gardła.... To przed i po przepłucz wodą utleniona,powinna wybić bakterie. Ok, a jakąś konkretną firmę polecasz? Nadtlenek wodoru to wszystko to samo.Dzisiaj 700 kcal na orbitreku,idę na mistrza jak Legia
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Firma wody utlenionej? xD przecie idz do apteki po H202 za dwa zeta. Nie miałem z tym styczności od ponad 20 lat w ŻADNEJ formie (ani ja, ani nikt z rodziny czy znajomych nie potrzebował, więc stąd pytanie)
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Swoją drogą, jestem ciekaw jak skuteczne jest "gaszenie" mikrobów w gardle, celem uniknięcia ogólnej infekcji dróg oddechowych. Akurat wody utlenionej w domu nie miałem, ale mam płyn bakteriobójczy do płukania jamy ustnej (Eludril) - niestety nie jest tak różowo. Zaczęło gardło drapać, więc płukałem je po kilka razy dziennie, ale tak czy siak w kolejne dni dochodziły następne symptomy (kaszel, katar, ból głowy).
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l Mnie brzuch się mocno wzmocnił, gdy zacząłem na drążku ćwiczyć. Nogi do drążka, albo do kąta prostego z przytrzymaniem. Na drążku jeszcze fajna na brzuch jest "wycieraczka". Naprawdę fajnie wchodzi to ćwiczenie. Możemy wykonywać lżejszą wersję. Leżąc na plecach na materacu/podłodze unosimy proste nogi do góry tak, aby tworzyły kąt prosty do nas/podłogi i naprzemiennie opuszczamy je na boki. Im bliżej ziemi będą tym trudniej. No i fajnie, jak nie dotkniemy podłogi, tylko cały czas będziemy utrzymywać kulosy nad ziemią. Dzięki, to też ostatnio u kogoś podpatrzyłem i próbuję robić, na razie ledwie po 3-4 razy na stronę i trzymając się podchwytem, bo nie utrzymałbym się jak na filmie Edytowane 8 sierpnia 201410 l przez Pesior
Opublikowano 10 sierpnia 201410 l Dzisiaj poszalałem na nogach,obecna waga 78 kg i wziąłem 3 razy 150 kg,ale płytko,później próbowałem jeszcze raz ale siły starczyło tylko na coś takiego:
Opublikowano 11 sierpnia 201410 l Usiadłeś prawie z 2x większą wagą, więc nogi masz już chyba odpowiednio silne.
Opublikowano 12 sierpnia 201410 l Skubany, ale bez asekuracji? idąc do tyłu. Miszcz. Nie ośmieliłbym się.
Opublikowano 12 sierpnia 201410 l Widziałem w lustrze jak mam się cofać W niedzielę spróbuję 160 kg i to niżej,tak by było ponad 2 razy moja waga W środę chciałem pomachać 100 kg na cyce na 15 razy ale nie wiem czy uda mi się to nagrać.
Opublikowano 12 sierpnia 201410 l Kurde właśnie klatka to moja najsłabsza partia. Płaskiej nie ćwiczę siłowo a skos idzie w ostatniej serii 2-4 razy 100kg . Ale 15 razy paczką to już konkret siła . A jak z podciąganiem ? Zauważyłem że dość spora liczba osób ma ogromne problemy z podciąganiem gdzie ja z obciążeniem uwielbiam wykonywać te ćwiczenie.
Opublikowano 12 sierpnia 201410 l Wczoraj siłowo(zatrzymanie u góry na 2 sek i na dole spięcie na najszerszym bez całkowitego rozciągnięcia) 2 razy po 12 podciągnięć w super sesji ze ściąganiem drążka(60 i 70 kg)
Opublikowano 13 sierpnia 201410 l Kiedyś spróbuje z ciężarem,na razie walczę siłowo na stałym napięciu mięśniowym.
Opublikowano 14 sierpnia 201410 l Kurde właśnie klatka to moja najsłabsza partia. Płaskiej nie ćwiczę siłowo a skos idzie w ostatniej serii 2-4 razy 100kg . Ale 15 razy paczką to już konkret siła . A jak z podciąganiem ? Zauważyłem że dość spora liczba osób ma ogromne problemy z podciąganiem gdzie ja z obciążeniem uwielbiam wykonywać te ćwiczenie. Jak chcesz sobie wzmocnić klatę to polecam pompki na poręczach. Zauważyłem to po pewnym czasie na wyciskaniu. To działa, serio.
Opublikowano 14 sierpnia 201410 l U mnie klata to samo, bieda fhói ;< na masie maksymalnie dawałem rade w płaskiej 95 machnąć z 5 razy... smutek. Inna sprawa, że z perspektywy czasu patrząc to słabą technike miałem. W nowym cyklu bedzie ponad 100, musi być. Nogi litwin ciśnij, w tym cie roku dogonie - po 10 miesiącach siłki wbiłem 5x140 w ostatniej serii, to teraz będzie milion kg Sobie redukcje wymyśliłem i teraz płacze za żarciem i progresem ;]]]
Opublikowano 14 sierpnia 201410 l Panowie, zaproponujecie jakiś dobry split albo hst na 4 dni/tydzień? Przeglądalem stare posty i wronero trochę narzekales na hst, aż tak źle wpłynął na kręgosłup, jaj pisales?
Opublikowano 15 sierpnia 201410 l Nie tyle HST co przysiady i MC w jednym treningu robia z ledzwi galaretke :F Szczegolnie w ostatniej fazie 5 powtorzen zaczyna robic sie smiesznie... Poszukaj sobie na necie PHAT lub FST7, fajnie idzie sie pobawic, trening sprawia przyjemnosc
Opublikowano 18 sierpnia 201410 l Dzisiaj mały rekordzik w podciąganiu-24 razy,wiem że nie wiele ale jestem na redukcji,ważę 77 kg a siła do przodu.Straciłem 4 kg w 4 miechy.
Opublikowano 18 sierpnia 201410 l A opuszczasz się do pełnego wyprostu rąk? Jaka mniej więcej szerokość chwytu?
Opublikowano 18 sierpnia 201410 l Szerokość barków i zawsze do pełnego wyprostu,kiedyś to nagram jak akurat będę miał jak.
Opublikowano 18 sierpnia 201410 l Ja za to nigdy nie opuszczam do pełnego wyprostu. Zjeżdżam jak najniżej ale utrzymując stałe napięcie mięśnia. Zresztą większość jak nie nawet wszystkie ćwiczenia wykonuje na stałym napięciu . Od samego patrzenia na ludzi którzy opuszczają się do prostych rąk to aż czuje ból w stawach.
Opublikowano 18 sierpnia 201410 l Szerokość barków i zawsze do pełnego wyprostu,kiedyś to nagram jak akurat będę miał jak. Jeśli tak to szacun. Sam się tak podciągam i jest mega-ciężko. Przy moich 87 kg podciągnięcie się w ten sposób 10 razy z mojej strony jest chyba nie najgorszym wynikiem.
Opublikowano 18 sierpnia 201410 l Dzisiaj mały rekordzik w podciąganiu-24 razy,wiem że nie wiele ale jestem na redukcji,ważę 77 kg a siła do przodu.Straciłem 4 kg w 4 miechy. Genialny jak dla mnie wynik, masz jakiś specjalny sposób/trening na zwiększanie liczby podciągnięć?