Litwin81 1 155 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Nie pomagamy rączkami . No tam jest słabo gdzie umiejscowić ręce,ten hamulec co się cofa jest nie wygodny w położeniu do trzymania,zresztą 5 ruch na filmik zrobił lekko bez pomocy,więc dałbym radę Jakoś tak pewniej się czuję jak mam łapy przy kolanach. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Litwin81 Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Prąd jest, tego absolutnie nie można Ci odmówić, ale np. ja trzymając ręce na udach (kolanach) mega sobie pomagam na suwnicy. Naprawde, nie mając rąk na uchwytach tylko na girach dokładam nawet po 6-10 powtórzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Specjalnie dla ciebie nagram za tydzień z rękoma na hamulcach Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) też tak kłade ręce. czasem jak prąd siądzie albo chce wymęczyć serie to pomagam nie wiem ile to jest 400 na tej maszynie, te nowoczesne sprzęty chodzą jak masło. na mojej siłce same oldschoolowe graty pamiętające komune. na suwnicy miałem 280 najwięcej dobra już widze że inna bajka zupełnie, moja ma ciężar na górze przy oparciu stóp (klasyczna suwnica) Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ta jest inna,ruch to pół elipsa,bardzo wygodna,tylko problem że nie ma jak wygodnie rąk trzymać i nie ma regulowanego siedzenia,takimi kurduplom jak ja podrywa doope. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Kurcze nie powiedziałbym że ważysz 75kg przy tym wzroście , dałbym 65-70 max . Jak masz zamiar wystartować to waga pewnie będzie w granicach 62-65 kg po zbiciu wody. Ale siła dobra nie wiem czy jest różnica między twoją suwnicą a taką : http://www.sfd.pl/ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/887ffeb76f8b4a78828a671b57e33b38.JPG, ale ja tej ze zdjęcia max 300 brałem a i tak już technika zaczynała kuleć i wolę robić mniejszym ciężarem z większym zakresem ruchu. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez szarku123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 To jest inna suwnica,ja tutaj robiłem max zakres ruchu,bo kolana często uderzały w klatkę i w drugi hamulec,także niżej bym nie opuścił.No ja chcę zejść jeszcze ze 4 kg i wystartować do 75 kg,a czy się będę odwadniał to zależy do jakiego poziomu fatu zejdę,bo jak nisko nie będzie to bez sensu się odwadniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dzisiaj dzień luzu,wiec opiszę dietę.Na ogół wynosi ona 2300 kcal,czasami mniej,czasami wiecej(szczególnie w dni treningowe).Rotuję nią na bierząco. -śniadanie: *80 gr płatków Vitella i 30 gr białka o smaku kinder bueno ok.350 kcal -"podgryzka": *60 gr mieszanki orzechów brazylijskich z pestkami moreli,do nich 2 gramy omega 3,5 ml oleju lnianego,1 gram lecytyny,1 gram CLA i 10.000 jednostek wit d3 ok. 360 kcal -obiad: * 1 pomarańcz,250 gram brokuła na parze i 150 gram cycka duszonego w:kurkumie,miecie,pietruszcze,pieprzy i soli-ok.400 kcal -II obiad: *1 granat ok.600 gram,250 gram brokuła i cyc jak wyżej-ok. 400 kcal -III obiad: *250 gram mrożonej fasoli szparagowej i cyc jak wyżej-ok.250 kcal -kolacja(ok.20:00): *albo 3 jajka na twardo albo 150 gram cyca-ok.200 kcal Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Litwin a jak z pozowaniem? masz kogoś kto cie uczy czy posiłkujesz się youtubem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Wszystko sam,tzn. bez trenera Podstawy odwodnienia,ładowania węgli i pozowania(to dopiero będę ćwiczył jak się bardziej dotnę) zdobywam z neta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dzieki Kazub za opis. A wiec tak, duża partia w tyg. 12 serii a mniejsze po 9, z jak największym ciężarem, tak? Podręcic do 5 sprobuję za jakis czas, jak ten trenning mi wejdzie. Z tymi przerawmi to sprawa jasna. Nie mam ławki, niestety. Kiedys zamówiłem z allegro, to taki bubel przyszedł, że po dniu zwróciłem. Nie zamierzam też kupowac, bo od marca chciałem się zapisać normalnie na siłownię. nogi - przysiady z hantlami // ? plecy - drążek // wiosłowanie hantlem w opadzie // drążek klata - pompki // ? barki - hantle do przodu // wyciskanie siedząc // wznosy bokiem siedząc bic - uginanie podchwytem oburącz // uginanie przedramienia z jednym hantlem siedząc // uginanie podchwytem oburącz tric - prostowanie zza głowy // Prostowanie przedramion ze sztangielką w opadzie tułowia // pompki na krzesłach ? brzuch - skłony (podłoga albo na podwyższeniu) Jakbys mogl podpowiedziec jakieś cwiczenia na inne dni, to byłoby super. Kazub, no weź... Przypomniało mi się też, że miałeś kiedys powiedziec cos wiecej na temat szerokosci klaty, jakimi cwiczeniami ją robic? Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Specjalnie dla ciebie nagram za tydzień z rękoma na hamulcach Luzik, nie musisz nagrywać. No, to jeszcze troche i będziemy kibicować : ). Takie zawody to za(pipi)ista sprawa dla kogoś kto poświęcił tyle lat na ćwiczenia, już sam start to wg mnie ogromna satysfakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Znajomy w takich zawodach uczestniczyl, sporo wyrzeczen go to kosztowalo, ale mimo ze swiata nie zawojowal, byl szczesliwy ze brakl udzial. Choc po prawdzie odetchnal z ulga gdy mogl wrocic do zwyklej rutyny. Szczegolnie ostatnie dni przed samymi zawodami daly mocno w kosc. Tak czy owak duzo samozaparcia zycze kolego Litwin. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie żebym się tłumaczył zawczasu,ale dla mnie sukcesem będzie jak nie będę ostatni Tak jak pisze QBH sam start to już dla mnie mega przeżycie,dieta to katorga i mnóstwo wyrzeczeń,ale wiem że mi się to przyda w pracy instruktora(od lutego może już trenera ) i będzie procentować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Wszystko sam,tzn. bez trenera Podstawy odwodnienia,ładowania węgli i pozowania(to dopiero będę ćwiczył jak się bardziej dotnę) zdobywam z neta. może lepiej od razu zacznij ćwiczyć to pozowanie, przynajmniej 5 minut po każdym treningu ? z tego co wiem, to pozowanie jest osobną rzeczą do nauczenia, ja bym nie zwlekał z tym do efektu końcowego bany nie chce mi sie teraz, wytrzymaj do jutra Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jedziemy kibicowac litiemu na zawodach? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 613 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 ja na 90% bede Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mogę podawac wodę litinianke, ale oliwą nie będę smarować Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Mogę podawac wodę litinianke, ale oliwą nie będę smarować Litwinianke muszę odstawić przed zawodami a smarować oliwą będą mnie ci od brązera,ale dzięki za chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Litwin forumek trzyma kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dzisiaj klartka i triceps.Jednak zanim do niej doszło 3 km z buta bo mi bus uciekł -klatka: *skos w górę hantlami 34 kg na 12 razy w chwycie młotkowym *skos w górę hantlami 34 kg na 9 razy nachwytem *unoszenie talerzy ściśniętych od pasa do barków(trening na boki i środek klaty)5,10,20kg na 12 razy -atlas: *60kg na 8 razy *80 kg na 8 razy i dropset 60 kg na 6 i 40 kg na 6 -linki wyciągu: *10kg na 18 razy *12,5 kg na 15 razy Triceps: -francuskie hantlami jednorącz za głową: *12 kg na 12 razy -francuskie hantlami młotkowo na ławce 30 stopni: *12 kg na 12 razy -pompki na poręczach: *2 serie po 12 powt. *25 kg u pasa na 8 razy -ściąganie wyciągu: *40 kg na 8 razy *50 kg na 12 razy(filmik) Wiem że trochę słabo technicznie,bo łokcie na zewnątrz,ale zależało mi na impulsie siłowym. Na koniec na dobicie suwnica na nogi-8 krażków na stronę na 15 razy,bez rąk na kolanach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Wszystko sam,tzn. bez trenera Podstawy odwodnienia,ładowania węgli i pozowania(to dopiero będę ćwiczył jak się bardziej dotnę) zdobywam z neta. może lepiej od razu zacznij ćwiczyć to pozowanie, przynajmniej 5 minut po każdym treningu ? z tego co wiem, to pozowanie jest osobną rzeczą do nauczenia, ja bym nie zwlekał z tym do efektu końcowego bany nie chce mi sie teraz, wytrzymaj do jutra ok, no to dawaj ; p Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Czy słyszeliście o tym, że podobno żołnierskie należy wykonywać podchwytem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Wszystko sam,tzn. bez trenera Podstawy odwodnienia,ładowania węgli i pozowania(to dopiero będę ćwiczył jak się bardziej dotnę) zdobywam z neta. może lepiej od razu zacznij ćwiczyć to pozowanie, przynajmniej 5 minut po każdym treningu ? z tego co wiem, to pozowanie jest osobną rzeczą do nauczenia, ja bym nie zwlekał z tym do efektu końcowego bany nie chce mi sie teraz, wytrzymaj do jutra ok, no to dawaj ; p Tu masz moje sposoby: Zróżnicowane Głównie wolne ciężary na różnych chwytach(podchwyt polecałbym na hantlach) i szerokościach,dobijać dipami,linkami(przed siebie z przeplotem czyli raz lewa ręka nad prawą,raz prawa na lewą i stojąc prosto to złączenia się 2 linek na środku klaty),unoszeniem ściśniętych talerzy( te ćwiczenia dobijające mają na celu za stymulować jak najszerszy rozwój klatki piersiowej,o ile uwarunkowania genetyczne przyczepów ci na to pozwolą). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Dzisiaj dzień wolny,wiec skoro ciągle myślę o żarciu to poszedłem pobiegać.Fajnie,lekki mróz,biegłem typowo aerobowo,tak ze nawet jakoś zmęczony nie jestem a poszło 7,5 km w 49 min,co daję mi prędkość 9,1 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi