Mustang 1 718 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Szybkie pytanie - czy w zestawie Logitech X-230 jest kabelek optyczny, bo na allesrogo nie mogę się doczytać Przecież one nawet nie mają wyjścia optycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Szybkie pytanie - czy w zestawie Logitech X-230 jest kabelek optyczny, bo na allesrogo nie mogę się doczytać Przecież one nawet nie mają wyjścia optycznego. To coś źle musiałem przeczytać, w takim razie jakim kablem podłącza się je do konsoli przez rozbabranego componenta? Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Ja niedawno zakupiłem pioneera htp-gs1 dedykowanego dla xbox 360(wygląd nawiązujący do xboxa i pilot do sterowania także nim) znakomita jakość dźwięku i sprzętu deklasują moje stare z-5500 Cholera, niezłe. Do tego dwa optyki, przyszłosciowe rozwiązanie. Brakuje tylko thx, ale to i tak szczegół. Chyba sprzedam swoje i też te kupię jak pójdę do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Szybkie pytanie - czy w zestawie Logitech X-230 jest kabelek optyczny, bo na allesrogo nie mogę się doczytać Przecież one nawet nie mają wyjścia optycznego. To coś źle musiałem przeczytać, w takim razie jakim kablem podłącza się je do konsoli przez rozbabranego componenta? Jak masz przygotowanego Componenta, to poradzisz sobie z kablami dostarczonymi z głośnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Jaki bezpiecznik siedzi w logitechah z 5500? Miałem dziwna anomalie w domu prawdopodobnie przez dekoder i w części sprzętów popaliły się bezpieczniki. Nie znam się na tym, ale ten od tych logitechów jest inny. W środku drucik jest gruby, taki jakby sprężynka. Teraz wsadziłem zwykły z cienkim drucikiem. Jak powiedzieć jak on sie nazywa w sklepie? Powinien mieć chyba napisane ile jest tam amperów a tam tylko jest liczba 2 i obok tego E. Nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Jaki bezpiecznik siedzi w logitechah z 5500? Miałem dziwna anomalie w domu prawdopodobnie przez dekoder i w części sprzętów popaliły się bezpieczniki. Nie znam się na tym, ale ten od tych logitechów jest inny. W środku drucik jest gruby, taki jakby sprężynka. Teraz wsadziłem zwykły z cienkim drucikiem. Jak powiedzieć jak on sie nazywa w sklepie? Powinien mieć chyba napisane ile jest tam amperów a tam tylko jest liczba 2 i obok tego E. Nie kumam. To weź ten spalony bezpiecznik do sklepu - albo sprawdz w necie, może są jakieś chematy elektryczne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Zrobię tak. Śniegu nawalio to siez domu ruszać nie chce. Nawet do sklepu po piwo nie chce mi się wychodzic to myślałem, że sobie w internecie kupie, albo zadzwonię się spytać czy taki mają. W sumi to zadzwonie i się spytam. Ogólnie to dziwna sprawa, bo jakieś dziwne przepiecie mialem w domu wszystko zgaslo, konsola 3 czerwoen dioty pokazala. Dekoder sie zacząl palic, a korki nei wyskoczyly. Trzeba bylo recznie wylaczyc doplyw pradu. Konsola o dziwo dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jared 0 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 To jeszcze raz ja, kumpel już kupił te kino - http://www.allegro.pl/item544584999_hit_ki...mi_dts_usb.html i jedynie co by teraz chciał to jeszcze je podłączyć pod PC, oprócz x360, da się w ogole ? wyjscia optycznego w kompie nie ma i jedynie co tam jest z wyjść w tym kinie domowym to to Audio L/R i chyba AUX no i optyczne. Jakby chciał DD 5.1/DTS z kompa to musiałby mieć jakąś kartę dzwiękową z wyjściem optycznym ? Pamiętam, że kiedyś głośniki podłączyłem kablem coaxialnym i miałem normalnie DD/DTS z kompa, ale to były głośniki Logitech'a, a tu kino domowe. Jakby ktoś wiedział to niech piszę, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 To jeszcze raz ja, kumpel już kupił te kino - http://www.allegro.pl/item544584999_hit_ki...mi_dts_usb.html i jedynie co by teraz chciał to jeszcze je podłączyć pod PC, oprócz x360, da się w ogole ? wyjscia optycznego w kompie nie ma i jedynie co tam jest z wyjść w tym kinie domowym to to Audio L/R i chyba AUX no i optyczne. Jakby chciał DD 5.1/DTS z kompa to musiałby mieć jakąś kartę dzwiękową z wyjściem optycznym ? Pamiętam, że kiedyś głośniki podłączyłem kablem coaxialnym i miałem normalnie DD/DTS z kompa, ale to były głośniki Logitech'a, a tu kino domowe. Jakby ktoś wiedział to niech piszę, dzięki. Jak optyka nie ma w kompie to podłącz to przez jedno z wejść stereo. Na nic innego nie może liczyć jeśli nie ma odpowiednich wyjść w karcie dźwiękowej w PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Zabieram się za rozstawienie głośnikow logiteha z-5500. Mam pytanie. Czy wszystkie głośniki powinny być na tej samej wysokości? Najlepiej na jakiej? Centralny mam pod TV, boczne póki co na ziemi. Zastanawiałem się nad opcją by centralny został tam gdzie jest, a te boczne dać wyżej nad TV. Czy to dobra opcja? Czy może lepiej dać je bliżej centralnego mniej więcej na wysokości TV? Tylnie będą raczje na wysokości 1m, starałbym się tak umieścić jak te przedie, czy nie zrobi to aż tak wielkij różnicy jak będą trochę wyżej? Jaką najlepiej zachować odległosć satelitka od subwofera? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Zabieram się za rozstawienie głośnikow logiteha z-5500. Mam pytanie. Czy wszystkie głośniki powinny być na tej samej wysokości? Najlepiej na jakiej? Centralny mam pod TV, boczne póki co na ziemi. Zastanawiałem się nad opcją by centralny został tam gdzie jest, a te boczne dać wyżej nad TV. Czy to dobra opcja? Czy może lepiej dać je bliżej centralnego mniej więcej na wysokości TV? Tylnie będą raczje na wysokości 1m, starałbym się tak umieścić jak te przedie, czy nie zrobi to aż tak wielkij różnicy jak będą trochę wyżej? Jaką najlepiej zachować odległosć satelitka od subwofera? Ja bym na twoim miejscu kupił sobie cztery takie same stojaki głosnikowe. Centralny może być niżej. ale fronty i sorroundy ustawił bym na tej samej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Dzięki. Ja planuje doczepić do ściany deskę, albo dwie i specjalnie na niej postawić te głośniki. Z tyłu podobnie, bo mam w sumie kanapę do ściany przysuniętą. Siedze na krześle, bo na razie nie stać mnie na fotel, a na kanapie za daleko i nie da rady się oprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza
pspkowiec 1 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 co myślicie o głośnikach logitech x-540? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Kolega kupił xboxa, i ma problem z uzyskaniem głosu. Ma monitor Samsunga, który nie ma wbudowanych głośników. Obraz uzyskuje przez HDMI, no ale dźwięk też by się przydał . Czy można podłączyć w jakiś sposób xboxa do karty muzycznej w PC i normalnie odtwarzać dźwięk z konsoli? Jeżeli tak, to jaki kabel trzeba jeszcze kupić? Czy zwykłe chinche na coś się przydadzą w tej kwestii? Prosiłbym o jak najbardziej łopatologiczne rozwiązanie tego problemu . Pozdrawiam. BTW. Te głośniki to Logitech x-540 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Poszukaj tu i w temacie o okablowaniu. Generalnie kolega może przerobić kabel który dostał z konsolą na kabel do dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Nic ci nie polecę bo za 100zł możesz kupic co najwyżej kartonowe pierdziawki czyli nie ma sensu słuchania dźwięków z X360 na takim czymś. Za 200zł możnaby już coś znaleźć ale nie za 100zł. Ponadto - masz wzmacniacz lub amplituner, ze same głośniki chcesz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Lepiej dołożyć kilkadziesiąt złotych i mieć całkiem niezłe 2.1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 A możesz podać nazwę tego 2.0? Czy przypadkiem nie kupiłeś 245-tek? Cytuj Odnośnik do komentarza
Stranglerdave 6 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 mam pytanie, czy dźwięk z tych logitechów X-230 po podłączeniu do xa będzie lepszy niż z mini wieży(sony MHC-70l- jeżeli wam coś to mówi)podłączonej do konsoli??Czy porównywalny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Mam takie na chacie przy kuchennym TV. Wystarczają tobie te głośniczki? Bo wiem doskonale jak one grają i basu na nich nie uświadczysz, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Tu nie chodzi o bycie maniakiem tylko o dobry dźwięk. Ale spoko jak tobie w zupełności wystarczy to OK. Edytowane 15 Października 2009 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
Kiler8888 0 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) kupuje nowy telewizor i myślę też nad 5.1 jest jakaś szansa żeby ten sam zestaw głośników służył mi w Xboxie, telewizorze (kiedy oglądam mecz np ;]), i kompie bez dużego przełączania wszystkich kabli? tak lub nie, co polecacie? coś dobrego, ale nie super drogiego (pokój i tak nieduży) edit: no i jednak kupiłem logitechy - z-5500 Edytowane 19 Października 2009 przez Kiler8888 Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 polecam Logitechy Z-5450 rewelacyjny dzwiek i wogole najlepsze w swojej klasie używam juz ich od poltora roku http://pclab.pl/art21565-3.html Cytuj Odnośnik do komentarza
rogalmr 0 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam, co myslicie o kupnie zestawu głosników 2.1 ? na kino domowe mnie nie stac, a do tej pory grałem na głosnikach wbudowanych w tv, które są marnej jakosci. Nie bedzie problemu z podłaczeniem ich pod tv i konsole ? muszę pamiętac o jakis przejsciówkach itp ? Suma jaką moge przeznaczyc to 200 zl, co myslicie o tych ? http://allegro.pl/item814176740_logitech_glosniki_2_1_x_230_super_jakosc_wys24h.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Pojawiały się regularnie w tym temacie te X-230. To bardzo dobre głośniki ze świetnym stosunkiem ceny do jakości. Używam ich od prawie dwóch lat i jestem w 100% zadowolony. Dają czysty dźwięk, potrafią dostarczyć mocnych basów i choć nie zastąpią dobrych słuchawek czy 5.1, to można spokojnie radzić sobie z nimi w strzelankach online (gram w CoD i w miarę słuchać jak ktoś biega za plecami albo z lewej czy prawej). Na pewno są o wiele lepsze niż te z TV i mają wszystkie potrzebne przejściówki w pudełku. Jedynie może ci brakować pilota, ale to chyba oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi