Skocz do zawartości

Głośniki do X360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Aby uzyskać dżwięk przestrzenny potrzebujesz dekoder np. Creative DDTS100.

Tylko jest zonk-tego modelu już nie produkują, ale może znajdziesz coś na allegro w rozsądnej cenie.

Dzieki, rozumiem, ze chodzi o te przejsciowke, podana przez Gooralesko?

http://allegro.pl/item391073721_przejscie_...azda_f_vat.html

Nie. Tą możesz podłączyć dźwięk kablem VGA do TV.

Edytowane przez kant1983pl
  • Odpowiedzi 278
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ok, rozumiem . Jaka wiec przejsciowke potrzebuje? Nic wiecej mi nie potrzeba, powiedzcie o co kaman, wsiadam w fure, kupie co trzeba i niech to wreszcie buczy tak jak trzeba :) Zapytam sie jakiegos oszoloma miedzy polkami w media markcie to zrobi " : S " i tyle z jego "rad" .

Opublikowano

Ok, rozumiem . Jaka wiec przejsciowke potrzebuje? Nic wiecej mi nie potrzeba, powiedzcie o co kaman, wsiadam w fure, kupie co trzeba i niech to wreszcie buczy tak jak trzeba :) Zapytam sie jakiegos oszoloma miedzy polkami w media markcie to zrobi " : S " i tyle z jego "rad" .

Potrzebujesz przejściówke "żeńsko-żeńską" 2na3. 2-chinch(RCA)<=>3-jack 3,5mm.

Opublikowano (edytowane)
Na allegro nie znalazłem.

Sprawdż tutaj.

Ten sam temat, ale są tam fotki przejściówki.

Game Console Adapter by Logitech. Tak się nazywa ta przejściówka. ^_^

I co mu da ta przejściówka? Po czinczach Xklocek przesyła jedynie stereo więc po zastosowaniu przejściówki będzie to stereo rozbite na taką ilośc głośników jaka będzie w zestawie (w tym przypadku 4). On musi mieć głośniki z optykiem lub ampli z optykiem.

Edytowane przez Gooralesko
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

To jakie polecacie głośniki juz z " optykiem ",aby nie bawić się z przejściówkami ?Budżet skromny bo około 300 pln ^_^

Podejrzewam że raczej to będzie 2.1 niż 5.1 wiec jeśli ktos ma sprawdzone typy to dawać ;)

Edytowane przez adi
Gość MasterShake
Opublikowano

o, chyba tutaj mozna pytac.

W okolicach grudnia planuje kupic jakis zestaw, na co trzeba zwacac uwage? W sumie najlepiej zeby byl z amplitunerem/wzmacniaczem zeby jeszcze n do tego przypiac, 5.1, cenowo w sumie nie wiem, z 1.5 tys?

Opublikowano (edytowane)

Mam takie pytanie

Czy przy takim amplitunerze

http://www.allegro.pl/item443629596_sony_s..._d_digital.html

Możliwe jest podłączenie tych głośników do X360 tak żeby dawały dźwięk 5.1

http://www.allegro.pl/item445976587_creati..._gwarancji.html

Czy lepiej kupić jakieś głośniki od kina domowego?

Jeszcze tak dla pewności się zapytam żeby uzyskać dźwięk 5.1 muszę mieć kabel optyczny, tak i może myć taki kabel RGB z wyjście optycznym jak na allegro?

Edytowane przez BRY@N
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam upatrzone dwa zestawy 2.1, które spełniają moje wymagania czyli możliwość zawieszenia na ścianie oraz dosyć długie kable pomiędzy satelitkami by można było je umieścić w odpowiedniej odległości od siebie. I mam dylemat związany z przeciwnikiem Logitechów X-230. Chodzi o Creative I-Trigue 3220. Opinie na ceneo i skąpcu to jedno ale opinia kogoś z forum jest, moim zdaniem, bardziej cenna. Czy ktokolwiek słyszał jak brzmią obydwa te zestawy 2.1 i może porównać bass generowany przez Creative'y do tego z Logitechów? Czy po podkręceniu głośności dźwięk nie trzeszczy jak w X-230? Logi ma mój znajomy i wiem doskonale na co je stać po podłączeniu do X360 ale I-trigue 3220 jest dla mnie jedną wielką zagadką. Nigdy ich nie słyszałem a szczerze mówiąc zachęcają do zakupu bo kable pomiędzy satelitkami sa dłuższe i na ścianie je również powieszę.

Creative'y http://www.ceneo.pl/;015216184-10.htm

Logi http://www.ceneo.pl/;01567417-10.htm

Edytowane przez Gooralesko
Opublikowano
Mam upatrzone dwa zestawy 2.1, które spełniają moje wymagania czyli możliwość zawieszenia na ścianie oraz dosyć długie kable pomiędzy satelitkami by można było je umieścić w odpowiedniej odległości od siebie. I mam dylemat związany z przeciwnikiem Logitechów X-230. Chodzi o Creative I-Trigue 3220. Opinie na ceneo i skąpcu to jedno ale opinia kogoś z forum jest, moim zdaniem, bardziej cenna. Czy ktokolwiek słyszał jak brzmią obydwa te zestawy 2.1 i może porównać bass generowany przez Creative'y do tego z Logitechów? Czy po podkręceniu głośności dźwięk nie trzeszczy jak w X-230? Logi ma mój znajomy i wiem doskonale na co je stać po podłączeniu do X360 ale I-trigue 3220 jest dla mnie jedną wielką zagadką. Nigdy ich nie słyszałem a szczerze mówiąc zachęcają do zakupu bo kable pomiędzy satelitkami sa dłuższe i na ścianie je również powieszę.

Creative'y http://www.ceneo.pl/;015216184-10.htm

Logi http://www.ceneo.pl/;01567417-10.htm

2 lata mialem wlasnie te x-230 i zadowolony ze hej. piekne brzmmienie, wyglad, na scianie moga zawisnac i dobry woofer. jednak jak wolisz doloz te 60 zł i kup logitech x-530 5.1 ta sam jakosc tylko wiecej kolumn no i dzwiek przestrzenny.

jesli nie bierz smialo te 2.1 logitechy. niepozalujesz. mozesz mi zaufac hehe

Opublikowano (edytowane)

O tych Logitech, nic nie powiem, bo nic o nich nie wiem. Ale za to o Creativach mogę się wypowiedzieć. Kupiłem je z półtora roku, właśnie z myślą o podłączeniu ich do XO, wtedy jeszcze miałem monitorek. Co ci mogę powiedzieć, poużywałem ich dokładnie miesiąc, do następnej wyplaty ;) , i kupiłem Logitechy X-530. Bo te Creativy, to zwykłe pierdziawki, których obecnie używam do kompa, jak chcę obejrzeć jakiś filmik, serial, przesłuchać na szybkiego jakieś mp3. Do niczego innego się nie nadają, a już na pewno nie do grania na XO. Już o wiele lepszy efekt dają wspomniane przeze mnie Logi X-530. I na dodatek co mnie jeszcze wnerwiało w Cretivach, to pilot a raczej prostokącik do regulacji głośności i basów na kablu podpięty do sub-a kompletnie, niewygodne.

Edit: O widzę, że ktoś mnie wyprzedził i też ci polecił X-530. Tylko mały błąd, źle gadasz Genetyk na nich nie uzyskasz dźwięku przestrzennego co najwyżej x2 stereo.

Edytowane przez Slupek88
Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest wyjście optyczne w xboxie ? łudzę się, że gdzieś jest, ale pewnie nie ma :/ Rozumiem, że jeżeli mamy xa podłączonego kablem HDMI to żeby uzyskać dzwięk przestrzenny musi mieć amplituner z HDMI ? porażka, żeby nie wrzucić wyjścia optycznego, eh.

Opublikowano (edytowane)

Nie przeczytałeś tematu, jest adapter audio w zestawie z kablem HDMI Microsoftu, albo możesz sam go zmajstrować z innego kabla.

PS: nie wiem jaką masz wersję konsoli, ale każda ma kabel S video albo Component z optykiem.

Edytowane przez Wampis
Opublikowano (edytowane)

Jaki adapter ? mam wersje Arcade, teraz na wikipedi zobaczyłem, że HDMI z opytkiem jest tylko w wersji Elite, brawo Microsoft :/

A można kupić osobno taki kabel, który jest w Elite ? rozumiem, że ma wejście optyczne tak jak w kablu component ? czy wyjście optyczne z tyłu konsoli ?

Edytowane przez Jared
Opublikowano (edytowane)

mozna kupic w tandemie z hdmi bo tak to oficjalnie sprzedaje MS, czyli po prostu zakup kabla HDMI od Microsoftu do X360, przejsciowka jest w zestawie, ale koszt tego to roznie, najczesciej jakies 199zl.

samej przejsciowki to koszt 119zl.

...rozumiem, że ma wejście optyczne tak jak w kablu component ? czy wyjście optyczne z tyłu konsoli ?

to zawsze jest wyjscie, bo Xbox wysyla dzwiek a nie przyjmuje, to dekoder ma wejscia...

Edytowane przez Juchy
Opublikowano
O tych Logitech, nic nie powiem, bo nic o nich nie wiem. Ale za to o Creativach mogę się wypowiedzieć. Kupiłem je z półtora roku, właśnie z myślą o podłączeniu ich do XO, wtedy jeszcze miałem monitorek. Co ci mogę powiedzieć, poużywałem ich dokładnie miesiąc, do następnej wyplaty ;) , i kupiłem Logitechy X-530. Bo te Creativy, to zwykłe pierdziawki, których obecnie używam do kompa, jak chcę obejrzeć jakiś filmik, serial, przesłuchać na szybkiego jakieś mp3. Do niczego innego się nie nadają, a już na pewno nie do grania na XO. Już o wiele lepszy efekt dają wspomniane przeze mnie Logi X-530. I na dodatek co mnie jeszcze wnerwiało w Cretivach, to pilot a raczej prostokącik do regulacji głośności i basów na kablu podpięty do sub-a kompletnie, niewygodne.

Edit: O widzę, że ktoś mnie wyprzedził i też ci polecił X-530. Tylko mały błąd, źle gadasz Genetyk na nich nie uzyskasz dźwięku przestrzennego co najwyżej x2 stereo.

No tak myślałem, że Creativy to zwykłe pierdziawki ;) No cóż kupię zestaw, który jest sprawdzony przeze mnie i daje radę czyli X-230.