kant1983pl 7 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) Glosniki - CREATIVE INSPIRE T6100 : http://allegro.pl/item418258050_okazja_cre...gw_24m_ce_.html Aby uzyskać dżwięk przestrzenny potrzebujesz dekoder np. Creative DDTS100. Tylko jest zonk-tego modelu już nie produkują, ale może znajdziesz coś na allegro w rozsądnej cenie. Dzieki, rozumiem, ze chodzi o te przejsciowke, podana przez Gooralesko? http://allegro.pl/item391073721_przejscie_...azda_f_vat.html Nie. Tą możesz podłączyć dźwięk kablem VGA do TV. Edytowane 16 sierpnia 2008 przez kant1983pl Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Ok, rozumiem . Jaka wiec przejsciowke potrzebuje? Nic wiecej mi nie potrzeba, powiedzcie o co kaman, wsiadam w fure, kupie co trzeba i niech to wreszcie buczy tak jak trzeba Zapytam sie jakiegos oszoloma miedzy polkami w media markcie to zrobi " : S " i tyle z jego "rad" . Cytuj
kant1983pl 7 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Ok, rozumiem . Jaka wiec przejsciowke potrzebuje? Nic wiecej mi nie potrzeba, powiedzcie o co kaman, wsiadam w fure, kupie co trzeba i niech to wreszcie buczy tak jak trzeba Zapytam sie jakiegos oszoloma miedzy polkami w media markcie to zrobi " : S " i tyle z jego "rad" . Potrzebujesz przejściówke "żeńsko-żeńską" 2na3. 2-chinch(RCA)<=>3-jack 3,5mm. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Moglbys mi zilustrowac to np. linkiem z allegro? Cytuj
kant1983pl 7 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Moglbys mi zilustrowac to np. linkiem z allegro? Właśnie szukam, ale troche tego jest . Cytuj
kant1983pl 7 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) Na allegro nie znalazłem. Sprawdż tutaj. Ten sam temat, ale są tam fotki przejściówki. Game Console Adapter by Logitech. Tak się nazywa ta przejściówka. ^_^ Edytowane 16 sierpnia 2008 przez kant1983pl Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 (edytowane) Na allegro nie znalazłem. Sprawdż tutaj. Ten sam temat, ale są tam fotki przejściówki. Game Console Adapter by Logitech. Tak się nazywa ta przejściówka. ^_^ I co mu da ta przejściówka? Po czinczach Xklocek przesyła jedynie stereo więc po zastosowaniu przejściówki będzie to stereo rozbite na taką ilośc głośników jaka będzie w zestawie (w tym przypadku 4). On musi mieć głośniki z optykiem lub ampli z optykiem. Edytowane 17 sierpnia 2008 przez Gooralesko Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Jak juz utopilem kase, to chociaz dzieki tej przejsciowce bede mogl korzystac w billpudle z tych glosnikow, wszystko jest lepsze niz zwykly dzwiek z tv Cytuj
adi 189 Opublikowano 24 września 2008 Opublikowano 24 września 2008 (edytowane) To jakie polecacie głośniki juz z " optykiem ",aby nie bawić się z przejściówkami ?Budżet skromny bo około 300 pln ^_^ Podejrzewam że raczej to będzie 2.1 niż 5.1 wiec jeśli ktos ma sprawdzone typy to dawać Edytowane 24 września 2008 przez adi Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 24 września 2008 Opublikowano 24 września 2008 o, chyba tutaj mozna pytac. W okolicach grudnia planuje kupic jakis zestaw, na co trzeba zwacac uwage? W sumie najlepiej zeby byl z amplitunerem/wzmacniaczem zeby jeszcze n do tego przypiac, 5.1, cenowo w sumie nie wiem, z 1.5 tys? Cytuj
BRY@N 1 453 Opublikowano 29 września 2008 Opublikowano 29 września 2008 (edytowane) Mam takie pytanie Czy przy takim amplitunerze http://www.allegro.pl/item443629596_sony_s..._d_digital.html Możliwe jest podłączenie tych głośników do X360 tak żeby dawały dźwięk 5.1 http://www.allegro.pl/item445976587_creati..._gwarancji.html Czy lepiej kupić jakieś głośniki od kina domowego? Jeszcze tak dla pewności się zapytam żeby uzyskać dźwięk 5.1 muszę mieć kabel optyczny, tak i może myć taki kabel RGB z wyjście optycznym jak na allegro? Edytowane 30 września 2008 przez BRY@N Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 http://allegro.pl/item446684491_sony_str_d...bez_pilota.html wie ktos czy sie nada do kina domowego? Cytuj
bart-blank 10 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Witam Może ktoś polecić jakieś głośniki 2.1 takie które by miały wejścia chinch ( w które wepnę od razu kabelki audio wychodzące z konsoli ) ?? Cytuj
Sivas 5 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 Co sądzicie o tych głośnikach ? Klik Jakby się to sprawowało z x'em ? Zależy mi na czystym i "mocnym" dźwięku Cytuj
genetyk@ 0 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Witam Może ktoś polecić jakieś głośniki 2.1 takie które by miały wejścia chinch ( w które wepnę od razu kabelki audio wychodzące z konsoli ) ?? logitech x-230 Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 26 października 2008 Opublikowano 26 października 2008 Konsolę mam podpiętą do HDTV przez HDMI, w jaki sposób mogę puścić dźwięk przez głośniki 2.1? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 (edytowane) Mam upatrzone dwa zestawy 2.1, które spełniają moje wymagania czyli możliwość zawieszenia na ścianie oraz dosyć długie kable pomiędzy satelitkami by można było je umieścić w odpowiedniej odległości od siebie. I mam dylemat związany z przeciwnikiem Logitechów X-230. Chodzi o Creative I-Trigue 3220. Opinie na ceneo i skąpcu to jedno ale opinia kogoś z forum jest, moim zdaniem, bardziej cenna. Czy ktokolwiek słyszał jak brzmią obydwa te zestawy 2.1 i może porównać bass generowany przez Creative'y do tego z Logitechów? Czy po podkręceniu głośności dźwięk nie trzeszczy jak w X-230? Logi ma mój znajomy i wiem doskonale na co je stać po podłączeniu do X360 ale I-trigue 3220 jest dla mnie jedną wielką zagadką. Nigdy ich nie słyszałem a szczerze mówiąc zachęcają do zakupu bo kable pomiędzy satelitkami sa dłuższe i na ścianie je również powieszę. Creative'y http://www.ceneo.pl/;015216184-10.htm Logi http://www.ceneo.pl/;01567417-10.htm Edytowane 6 listopada 2008 przez Gooralesko Cytuj
genetyk@ 0 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 Mam upatrzone dwa zestawy 2.1, które spełniają moje wymagania czyli możliwość zawieszenia na ścianie oraz dosyć długie kable pomiędzy satelitkami by można było je umieścić w odpowiedniej odległości od siebie. I mam dylemat związany z przeciwnikiem Logitechów X-230. Chodzi o Creative I-Trigue 3220. Opinie na ceneo i skąpcu to jedno ale opinia kogoś z forum jest, moim zdaniem, bardziej cenna. Czy ktokolwiek słyszał jak brzmią obydwa te zestawy 2.1 i może porównać bass generowany przez Creative'y do tego z Logitechów? Czy po podkręceniu głośności dźwięk nie trzeszczy jak w X-230? Logi ma mój znajomy i wiem doskonale na co je stać po podłączeniu do X360 ale I-trigue 3220 jest dla mnie jedną wielką zagadką. Nigdy ich nie słyszałem a szczerze mówiąc zachęcają do zakupu bo kable pomiędzy satelitkami sa dłuższe i na ścianie je również powieszę. Creative'y http://www.ceneo.pl/;015216184-10.htm Logi http://www.ceneo.pl/;01567417-10.htm 2 lata mialem wlasnie te x-230 i zadowolony ze hej. piekne brzmmienie, wyglad, na scianie moga zawisnac i dobry woofer. jednak jak wolisz doloz te 60 zł i kup logitech x-530 5.1 ta sam jakosc tylko wiecej kolumn no i dzwiek przestrzenny. jesli nie bierz smialo te 2.1 logitechy. niepozalujesz. mozesz mi zaufac hehe Cytuj
Słupek 2 140 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 (edytowane) O tych Logitech, nic nie powiem, bo nic o nich nie wiem. Ale za to o Creativach mogę się wypowiedzieć. Kupiłem je z półtora roku, właśnie z myślą o podłączeniu ich do XO, wtedy jeszcze miałem monitorek. Co ci mogę powiedzieć, poużywałem ich dokładnie miesiąc, do następnej wyplaty , i kupiłem Logitechy X-530. Bo te Creativy, to zwykłe pierdziawki, których obecnie używam do kompa, jak chcę obejrzeć jakiś filmik, serial, przesłuchać na szybkiego jakieś mp3. Do niczego innego się nie nadają, a już na pewno nie do grania na XO. Już o wiele lepszy efekt dają wspomniane przeze mnie Logi X-530. I na dodatek co mnie jeszcze wnerwiało w Cretivach, to pilot a raczej prostokącik do regulacji głośności i basów na kablu podpięty do sub-a kompletnie, niewygodne. Edit: O widzę, że ktoś mnie wyprzedził i też ci polecił X-530. Tylko mały błąd, źle gadasz Genetyk na nich nie uzyskasz dźwięku przestrzennego co najwyżej x2 stereo. Edytowane 6 listopada 2008 przez Slupek88 Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 (edytowane) Te Logitechy X-230 to świetne głośniki, dają czysty dźwięk i mają przejściówki przydatne przy podłączeniu do konsoli. Edytowane 6 listopada 2008 przez Wampis Cytuj
Jared 0 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest wyjście optyczne w xboxie ? łudzę się, że gdzieś jest, ale pewnie nie ma Rozumiem, że jeżeli mamy xa podłączonego kablem HDMI to żeby uzyskać dzwięk przestrzenny musi mieć amplituner z HDMI ? porażka, żeby nie wrzucić wyjścia optycznego, eh. Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 (edytowane) Nie przeczytałeś tematu, jest adapter audio w zestawie z kablem HDMI Microsoftu, albo możesz sam go zmajstrować z innego kabla. PS: nie wiem jaką masz wersję konsoli, ale każda ma kabel S video albo Component z optykiem. Edytowane 6 listopada 2008 przez Wampis Cytuj
Jared 0 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 (edytowane) Jaki adapter ? mam wersje Arcade, teraz na wikipedi zobaczyłem, że HDMI z opytkiem jest tylko w wersji Elite, brawo Microsoft A można kupić osobno taki kabel, który jest w Elite ? rozumiem, że ma wejście optyczne tak jak w kablu component ? czy wyjście optyczne z tyłu konsoli ? Edytowane 6 listopada 2008 przez Jared Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 (edytowane) mozna kupic w tandemie z hdmi bo tak to oficjalnie sprzedaje MS, czyli po prostu zakup kabla HDMI od Microsoftu do X360, przejsciowka jest w zestawie, ale koszt tego to roznie, najczesciej jakies 199zl. samej przejsciowki to koszt 119zl. ...rozumiem, że ma wejście optyczne tak jak w kablu component ? czy wyjście optyczne z tyłu konsoli ? to zawsze jest wyjscie, bo Xbox wysyla dzwiek a nie przyjmuje, to dekoder ma wejscia... Edytowane 7 listopada 2008 przez Juchy Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 O tych Logitech, nic nie powiem, bo nic o nich nie wiem. Ale za to o Creativach mogę się wypowiedzieć. Kupiłem je z półtora roku, właśnie z myślą o podłączeniu ich do XO, wtedy jeszcze miałem monitorek. Co ci mogę powiedzieć, poużywałem ich dokładnie miesiąc, do następnej wyplaty , i kupiłem Logitechy X-530. Bo te Creativy, to zwykłe pierdziawki, których obecnie używam do kompa, jak chcę obejrzeć jakiś filmik, serial, przesłuchać na szybkiego jakieś mp3. Do niczego innego się nie nadają, a już na pewno nie do grania na XO. Już o wiele lepszy efekt dają wspomniane przeze mnie Logi X-530. I na dodatek co mnie jeszcze wnerwiało w Cretivach, to pilot a raczej prostokącik do regulacji głośności i basów na kablu podpięty do sub-a kompletnie, niewygodne. Edit: O widzę, że ktoś mnie wyprzedził i też ci polecił X-530. Tylko mały błąd, źle gadasz Genetyk na nich nie uzyskasz dźwięku przestrzennego co najwyżej x2 stereo. No tak myślałem, że Creativy to zwykłe pierdziawki No cóż kupię zestaw, który jest sprawdzony przeze mnie i daje radę czyli X-230. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi