sznurek 10 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 A co powiesz o tym jako tańszej alternatywie? http://allegro.pl/item529753748_promocja_k...ht_x30_5_1.html Też ma DTS itp. Jeszcze trochę się wacham, bo podobno można trafic na wersje ze szmerami i buczeniem. Do tego starszy mi buczy, ale to robi zawsze, że wydaje kasę na głupoty zamiast kupić monitor Jakby nie patrzeć to jedna wyplata. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 Ja łyknąłem te Z-5500, i nie zamieniłbym je na żadne inne, biją na łeb niektóre pseudo kina domowe. A które biją? Cytuj
wujakamil 1 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 Ja łyknąłem te Z-5500, i nie zamieniłbym je na żadne inne, biją na łeb niektóre pseudo kina domowe. A które biją? Np. Philipsa mojej kuzynki. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 A jak myślicie jak by sprawdzało się to kino domowe z linka na górze? Normalne, ze całej mocy z5500 nie wykorzystam, jednak czy warto bawić sie w tą tańszą alternatywę? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 (edytowane) Ja łyknąłem te Z-5500, i nie zamieniłbym je na żadne inne, biją na łeb niektóre pseudo kina domowe. A które biją? Np. Philipsa mojej kuzynki. No tak ale modele podajcie. Powiedzmy, że chciałbym wiedzieć czego unikać. A jak myślicie jak by sprawdzało się to kino domowe z linka na górze? Normalne, ze całej mocy z5500 nie wykorzystam, jednak czy warto bawić sie w tą tańszą alternatywę? Jak nie masz więcej hajsu lub nie chcesz więcej wydać to bierz. Tylko pamiętaj, że jak kupisz Nkę, lub PS3 to już na nich 5.1 nie uzyskasz. Jeden optyk to spore ograniczenie. To samo zresztą mają te Z-5500 bodajże. Edytowane 25 stycznia 2009 przez Gooralesko Cytuj
wujakamil 1 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 No tak ale modele podajcie. Powiedzmy, że chciałbym wiedzieć czego unikać. Poczekaj zaraz zadzwonie i zapytam... Jak chcesz kupić, a wcześniej sprawdzić to podjedz do mega avansu tam mają wystawione Z-5500 posłuchaj jak grają i odrazu idź na dział z kinami domowymi Ja jak je kupowałem 1,5 roku temu (1100zł.) to tak własnie zrobiłem i żadne kino domowe do 1800 nie mogło się z nimi równać. Minus tych logitechów to właśnie jedno wyjście optyczne. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 No tak ale modele podajcie. Powiedzmy, że chciałbym wiedzieć czego unikać. Poczekaj zaraz zadzwonie i zapytam... Jak chcesz kupić, a wcześniej sprawdzić to podjedz do mega avansu tam mają wystawione Z-5500 posłuchaj jak grają i odrazu idź na dział z kinami domowymi Ja jak je kupowałem 1,5 roku temu (1100zł.) to tak własnie zrobiłem i żadne kino domowe do 1800 nie mogło się z nimi równać. Minus tych logitechów to właśnie jedno wyjście optyczne. Nie chcę kupić. Mam juz kino. Zakupiłem je w cenie tych Logów a głównym atutem mojego zestawu sa dwa wejścia optyczne, coaxial i dodatkowo 6 czinczy na bezpośrednie połączenie kanałów 5.1. Ogólnie jakbym miał jeszcze raz kupowac wybrałbym jednak kino Onkyo które kupiłem. Właśnie ze względu na wejścia. Cytuj
wujakamil 1 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 No tak ale modele podajcie. Powiedzmy, że chciałbym wiedzieć czego unikać. Poczekaj zaraz zadzwonie i zapytam... Jak chcesz kupić, a wcześniej sprawdzić to podjedz do mega avansu tam mają wystawione Z-5500 posłuchaj jak grają i odrazu idź na dział z kinami domowymi Ja jak je kupowałem 1,5 roku temu (1100zł.) to tak własnie zrobiłem i żadne kino domowe do 1800 nie mogło się z nimi równać. Minus tych logitechów to właśnie jedno wyjście optyczne. Nie chcę kupić. Mam juz kino. Zakupiłem je w cenie tych Logów a głównym atutem mojego zestawu sa dwa wejścia optyczne, coaxial i dodatkowo 6 czinczy na bezpośrednie połączenie kanałów 5.1. Ogólnie jakbym miał jeszcze raz kupowac wybrałbym jednak kino Onkyo które kupiłem. Właśnie ze względu na wejścia. Też na początku myslałem o kinie domowym, ale za 1000 zł. nie kupił bym wtedy sprzetu co by tak sąsiadów wqrwił No i wtedy też nie myslałem o ps3 <_< Muszę sprawdzić czy istnieje coś takiego jak dwójnik na optyki Cytuj
rav 0 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 Nie którym kłócą się, nie którym nie. Słyszałem już parę opinii. Ja łyknąłem te Z-5500, i nie zamieniłbym je na żadne inne, biją na łeb niektóre pseudo kina domowe. Jedyny minus to właśnie tylko jedno wejście optyczne, no ale jest tez coloxialne, więc nie jest tak źle. Sznurek, WARTO WARTO i jeszcze raz WARTO. masz wersje juz bez trzaskow? pierwsze modele z5500 byly okropne, ale pozniej poprawili trzaski w nich - tak jak Ty nie zamienilbys z5500 tak ja z5400 - male, niepozorne, ale zrywaja beret jak trzeba Cytuj
Słupek 2 140 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 (edytowane) Tak tak, to jest ta nowsza wersja. Wiem, wiem bo miałem w planach kupić Z-5400, ogólnie chwalę prawie wszystkie Logitechy Wujakamil, ale przecież PS3 można podłączyć coloxialem, dźwięk nie wiele traci na jakości. Zresztą sam tak będę robił, bo nie widzi mi się przekładanie optyka. Edytowane 25 stycznia 2009 przez Slupek88 Cytuj
Michas 0 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 No tak ale modele podajcie. Powiedzmy, że chciałbym wiedzieć czego unikać. Poczekaj zaraz zadzwonie i zapytam... Jak chcesz kupić, a wcześniej sprawdzić to podjedz do mega avansu tam mają wystawione Z-5500 posłuchaj jak grają i odrazu idź na dział z kinami domowymi Ja jak je kupowałem 1,5 roku temu (1100zł.) to tak własnie zrobiłem i żadne kino domowe do 1800 nie mogło się z nimi równać. Minus tych logitechów to właśnie jedno wyjście optyczne. Nie chcę kupić. Mam juz kino. Zakupiłem je w cenie tych Logów a głównym atutem mojego zestawu sa dwa wejścia optyczne, coaxial i dodatkowo 6 czinczy na bezpośrednie połączenie kanałów 5.1. Ogólnie jakbym miał jeszcze raz kupowac wybrałbym jednak kino Onkyo które kupiłem. Właśnie ze względu na wejścia. Też na początku myslałem o kinie domowym, ale za 1000 zł. nie kupił bym wtedy sprzetu co by tak sąsiadów wqrwił No i wtedy też nie myslałem o ps3 <_< Muszę sprawdzić czy istnieje coś takiego jak dwójnik na optyki Tu masz link do rozdzielaczy optycznych http://www.atel.com.pl/produkt.php?hash=01605 Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 Tu masz link do rozdzielaczy optycznych http://www.atel.com.pl/produkt.php?hash=01605 Tam jest napisane: "1 wejście", "2 wyjścia" Czy to nie oznacza, że źródło dźwięku 5.1 podłączasz do wejścia a dwa odbiorniki na wyjściu i inaczej się nieda czy może optyk jest "dwukierunkowy", że się tak wyrażę i działa zarówno jako wejście i wyjście? Bo jeśli to pierwsze to koledze ten rozdzielacz nie pomoże. Cytuj
wujakamil 1 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 No tak ale modele podajcie. Powiedzmy, że chciałbym wiedzieć czego unikać. Poczekaj zaraz zadzwonie i zapytam... Jak chcesz kupić, a wcześniej sprawdzić to podjedz do mega avansu tam mają wystawione Z-5500 posłuchaj jak grają i odrazu idź na dział z kinami domowymi Ja jak je kupowałem 1,5 roku temu (1100zł.) to tak własnie zrobiłem i żadne kino domowe do 1800 nie mogło się z nimi równać. Minus tych logitechów to właśnie jedno wyjście optyczne. Nie chcę kupić. Mam juz kino. Zakupiłem je w cenie tych Logów a głównym atutem mojego zestawu sa dwa wejścia optyczne, coaxial i dodatkowo 6 czinczy na bezpośrednie połączenie kanałów 5.1. Ogólnie jakbym miał jeszcze raz kupowac wybrałbym jednak kino Onkyo które kupiłem. Właśnie ze względu na wejścia. Też na początku myslałem o kinie domowym, ale za 1000 zł. nie kupił bym wtedy sprzetu co by tak sąsiadów wqrwił No i wtedy też nie myslałem o ps3 <_< Muszę sprawdzić czy istnieje coś takiego jak dwójnik na optyki Tu masz link do rozdzielaczy optycznych http://www.atel.com.pl/produkt.php?hash=01605 Dzięki o coś takiego mi chodziło. Jutro podjadę do sklepu z takimi rzeczami i zapytam jeszcze o tego coaxa. Cytuj
Słupek 2 140 Opublikowano 29 stycznia 2009 Opublikowano 29 stycznia 2009 No i jak kupiłeś to? Jak to się sprawdza w praniu? Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 29 stycznia 2009 Opublikowano 29 stycznia 2009 Jeżeli to do mnie to: tak Cała wypłata poszła, ale lepiej na to nizna piwo itp. Póki co nie mam czasu to wszystko dobrze rozstawic i skonfigurowac więc intelektualny orgazm to jeszcze nie jest, hehe, ale jest fajnie. Słychać już, z ktorej strony lea strzały czy coś sie zbliża w takim Dead Space. Ogólnie to jestem zadowolony i po sesji zajme sie tym. Cytuj
Słupek 2 140 Opublikowano 29 stycznia 2009 Opublikowano 29 stycznia 2009 Nie, nie pytanie było do wuja, o ten roździelacz optyczny, hehe. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 jeszcze raz Panowie: serwując głośniczki X-230 do Xboxa360 (HDMI) nie muszę dobierać żadnych dodatkowych kabli/adapterków? Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 Jak masz HDMI od MS albo głośniki podłączysz bezpośrednio do TV to nie. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 aha, czyli najlepszym rozwiązaniem bedzie tu zakupienie oryginalnego kabelka HDMI MS? Eee, dlaczego? Posiada jakies dodatkowe złącza? ew. jeszcze ciut inna forma mojego pytania: jak najlepiej podłączyć X-230 do Xboxa360 (HDMI) z LCD'kiem LE32R81B Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 A jak masz teraz podłączone głośniki? *O co chodzi z HDMI i głośnikami było wyjaśniane w temacie o okablowaniu. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 nie mam wcale Audio idzie z LCD'ka po prostu. Czas to zmienić, więc nastawiłem się na ten właśnie zestaw (X-230). Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 Jak nie możesz podłączyć głośników bezpośrednio do TV, to kup albo oryginalny kabel od MS, albo tani HDMI i wtedy zrób adapter audio z componenta, masz wyjaśnione w temacie o okablowaniu. Cytuj
Jared 0 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 Witam. Kumpel ma głośnik Creative 4.1 - coś takiego - http://www.aukcjoner.pl/gallery/000757697-g.html#I3 i da się to to jakoś podłączyć do xbox'a 360 ? Wizję ma podłączoną do monitora poprzez component, jakby ktoś wiedział to niech pisze, dzięki. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 z Xa masz stereo wiec podlaczasz albo pod przednie czyli FRONT alebo podwojne stereo czyli na front i rear to samo Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 Wracam z tematem podpięcia X-230, które będą u mnie na dniach. W TV-ku poza kilogramami kurzu dopatrzyłem się takich wejść... klik jakich kabli będę potrzebował by podłączyć X-230 (i czy są one w komplecie)? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi