Skocz do zawartości

Co męczycie na kompie

BieŃ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Skończyłem po raz kolejny Fallouta 2, tym razem stając się łowcą niewolników (i pomyśleć że nigdy tego nie próbowałem) i nie polecam. W New Reno jest absolutna masakra. Nikt nie lubi kolesia z tatuażem na czole a ponadto wile osób nie przyłączy się do ciebie. :E

Przeszedłem po raz pierwszy Wiedźmina i zakończeniem jestem zniesmaczony. Cała gra mnie zaskakiwała i pokazywała jak wspaniałą można opowiedzieć historię bęz większych odchyłów w postaci super złych bossów. Myślałem, że będzie to do końca opowieść o mutancie, który próbuje odzyskać to co do jego "ludu" należało i gdy to odzyska to gra się skńczy. Jednak oczywiście musiało być inaczej niż myslałem - przez przypadek nasz wspaniały Geralt świat uratował, bo jakżeby inaczej mogło być w erpegu. Końcówka fabuły zdecydowanie przekombinowana i wybijająca z klimatu. Ogólnie jestem skłonny docenić świat przedstawiony w Wiesiu jednak sama fabuła do czwartego (niezwykle klimatyczna muzyka!) aktu spójna i bardzo pociągająca w piątym akcie traci wiele na jakości. Ważne jest coś innego - pierwszy Wiesiek to dobry start dla serii gier sygnowanych ta nazwą. Z miła chęcią zagram w kolejną odsłonę zupełnie niepowiązaną fabularnie z jedynką.

Edytowane przez Gooralesko
Opublikowano

Od kilku dni męczę Divine Divinity. Naprawdę jestem bardzo mile zaskoczony tą pozycją. Z pozoru wygląda jak hack'n'slash, których nie cierpię, ale naprawdę okazuje się być świetnym, rozbudowanym i klimatycznym RPG. Ogólnie gra sprawia wrażenie miksu Fallouta, Baldur's Gate, Morrowinda i Diablo. Szczerze polecam, tym bardziej, że można dość tanio ten tytuł dzisiaj dostać.

Opublikowano
W końcu dorwałem Kotor II: The Sith Lords po normalnej cenie i gram. Na razie wypas :)

Poza paroma bajerami (np bronie wiekszy lvl) to gra jest gorsza od jedynki pod wieloma wzgledami, strasznie okrojona i wymuszajaca na graczu dalszy rozwoj akcji( nie ma takiej swobody jak w jedynce).

Co nie zmienia faktu ze warto zagrac (moze sam sie skusze wgram pare modow co by bylo ciekawiej :wkurzony: )

Gość ChOomik
Opublikowano

Katuję Diablo II na battle.necie ;]

jeżeli ktoś ma postać ladder na cbn

to niech się odzywa do choomika/wymjatacza =D

Opublikowano

Ja wlasnie skonczylem Penumbra Black Plague ktora polecam tym ktorzy lubia sie bac i kombinowac w grach;)

Tak mi sie spodobala ze zabralem sie za Epizod I czyli Penumbra Overture