Skocz do zawartości

Co męczycie na kompie

BieŃ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

NIE WIEM DLACZEGO PYTASZ O TO MNIE?! xd

Jest ok, bez reweli, mój proc wyraźnie nie radzi sobie z "euforią", ogólnie z fizyką - jeszcze pół biedy jak jest 3 - 5 bandziorów. Da się grać na ustawieniach średnio - niskich, dodam, że zainstalowałem specjalnie system XP dla tej gry i fakt działa lepiej niż na 7. Trzymam tak od 30 do 16 klatek, jak jest mega gorąco to spada do 10 ----> BULLET TIME NON STOP 8)

We wrześniu mocny upgrade kompa, zdecydowanie.

Edit: Poprawa kilku ustawień(oprócz cieni) na wysokie nie zmniejszyła FPSów praktycznie w ogóle.

Edytowane przez Wiolku
Opublikowano

To była ironia w stronę tego, że często piszę o performance, a mój PC jest na tyle słaby, by uznać - "jak pójdzie Wiolkowi to mi na bank". Jestem pewny, że tak myślałeś!

Btw ta gra na wszystkim "very hight" wyglądałaby bardzo kosmicznie, mam nadzieje, że to kiedyś sprawdzę.

Opublikowano

To była ironia w stronę tego, że często piszę o performance, a mój PC jest na tyle słaby, by uznać - "jak pójdzie Wiolkowi to mi na bank". Jestem pewny, że tak myślałeś!

Nie. Spytałem, bo jeżeli ktoś gra to znaczy że mu jakoś chodzi, a skoro jest polakiem to jest spora szansa, że nie ma kompa zalecanego przez Rockstara, więc istnieje szansa, zę ostro zawyżyli wymagania na pudełku ;)

Opublikowano

Te wymagania są tak duże bo gra umożliwia grę na jednocześnie 6 monitorach. Te wymagania są podane jeśli byś chciał w ten sposób grać.

Czyli jak mi BF3 chodzi na High bez czkawek to i Maxiu pójdzie jako tako?

(choć kurde, ni uja sie nie moge przekonac do tego nowego stylu i klimatu w MP :( )

Opublikowano

Kruszku, ilość monitorów nie ma tu nic do rzeczy. Im ich więcej, tym wyższa rozdzielczość po prostu. Możesz mieć 1 monitor o łącznej rozdzielczości wyższej niż na 6 w eyefinity [choć będzie ciężko ;) ].

Opublikowano

Wymagania wcale nie są na jakieś 6 monitorów. Wystarczy jeden z rozdziałką 2560x1440 albo normalne 1080p i do tego detale na full łącznie z teselacją, SSAO, multisamplingiem i innymi fjuczerami do wygładzania i już masz te wymagania. GF 680 w takich ustawieniach ledwo wyciąga 30klatek z prockiem za 2 tysiaki.

Opublikowano

To przeczytaj chociaż jeden test wydajności i zobaczysz

mp3_1920_aa_3930k_disco.png

Karta i procek za 2 tysiaki i ledwo 40klatek. Więc żeby grać ze wszystkim na maxa konfiguracja nie była przesadzona oprócz ramu bo wystarczy 4/8 a nie 16 jak pisali.

Opublikowano

Błyszczy mu się ta marynarka... U mnie na high (NA MOIM KOMPIE! XD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - 9600gt i jakiś core2duo 3.0ghz wykrecone z 2,4 albo 2,6 nie pamietam) w 30fps + (:D) w rozdzialce 1360xilestam... SIE NIE BLYSZCZY i wygląda ładniej. W ogóle jak sztucznie to wygląda :o wtf, czemu tak? Ta teselacja to robi takie rzeczy czy co, bo nigdy nie było mi dane tego włączyć - fałdy na ubraniu wyglądają jak pękające żyły. Masakrejszyn.

A @topic

też maxpayne 3, fifa i lol

Opublikowano

Ja sobie chłonę każdą sekundę z Maxem. Filmowość i fabuła są super ale graficznie już rewelacji nie ma. Grafika trzyma poziom tylko te filtry są brzydkie. Do tego co chwila wywala do pulpitu z błędem albo są problemy z wyświetlaniem grafiki i jakieś bitmapy rozciągnięte wariują po ekranie.

Opublikowano (edytowane)

Marynarka "błyszczy się", ponieważ Max

tuż przed rozpoczęciem pokazanej części levelu wpadł do basenu

Just sayin'

Edytowane przez kaz_
Opublikowano

I koniec Maxa. Gra daje konkretnego kopa w dupę. Teraz mogę dalej spokojnie grać w World of Tanks. Po roku przerwy powróciłem też do Maple Story i jak na razie nie umiem się odnaleźć.

• 3 tygodnie później...