Skocz do zawartości

Co męczycie na kompie

BieŃ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shadowrun średnio mi podszedł, co najwyżej solidna produkcja, ale reszta jest więcej niż godna polecenia.

Teraz w Wolfa "gram" na raty, ale średnio mi to idzie i mam wrażenie, że to ostatnia "gra" o Telltale na dłuuuugi czas.

Opublikowano

Na ten moment Shadowrun mi się podoba, a grałem blisko 4h. Liniowy strasznie, ale za to klimat super, bo lubię cyberpunk i do tego fabularnie jakoś tak mnie gierka zaciekawiła. :) Zacząłem od Shadowruna bo zdaję sobię sprawę że to najsłabsze ogniwo z tych przeze mnie wymienionych gier. Poza tym mailem akurat pobraną już grę na dysku.

Opublikowano

Obecnie DOTA2, odświeżam stare gry, Half-Life 2, Trine i Trine 2, Splinter Celle, kupiłem ostatnio pakiet wszystkich 17 gier z serii Command & Conquer, na dniach BF: Hardline i Pillars of Eternity, a jeszcze ciąży mi nad głową powrót do WoWa :/ 

Opublikowano

Half Life 2 i Trine jako stare gry :lol:

Źle to opisałem, bo Trine nie miałem zaliczyć do gier starych, chodziło mi konkretnie o HL2 - to już stara gra, wyszła w 2003 roku, 12 lat to jednak dużo ;) Nie sa to klasyki z lat 90.

Opublikowano (edytowane)

No jesli poprzednia generacja = stare to lol, ale takie czepianie się :> Half Life 2 nic się nie postarzał, a wręcz przeciwnie to ówczesne gry się zdałnily w stosunku do takiego HL. Polecam zainstalowanie Cinematic moda.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano (edytowane)

No właśnie muszę go zainstalować, ale tak pograłem w "czystego" HL2 i wygląda świetnie, pod względem mechaniki i samego feelingu strzelania, fizyki czy postaci to dalej bardzo wysoka półka. Jeszcze odświeżę sobie jedynkę niedługo. 

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano

kupiłem ostatnio pakiet wszystkich 17 gier z serii Command & Conquer

:good: Polecam zaczac oczywiscie od C&C (gold).

Ori.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie, Ori kupię 16, wtedy przyjdzie wypłata ;)

Kiedyś grałem w pierwszego Red Alerta bardzo dużo, później Red Alert 2, tak mnie wzięło na strategie mocno i szukam jeszcze czegoś ciekawego - są dziś jakieś strategie godne polecenia? Mam niedosyt straszny tego gatunku :/

Opublikowano (edytowane)

Również Ori kupuję, ale dopiero w przyszłym miesiącu, razem z Homeworldem Remaster.

Half Life 2 też niedługo będę odświeżał i pewnie razem z Cinematic modem. Nakręcił mnie konkretnie artykuł w pierwszym numerze Pixela (swoją drogą artykuł :banderas: ).

Edit: C&C też :banderas: Red Alert 3 warto zagrać choćby dla pań. :)

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

No właśnie muszę go zainstalować, ale tak pograłem w "czystego" HL2 i wygląda świetnie, pod względem mechaniki i samego feelingu strzelania, fizyki czy postaci to dalej bardzo wysoka półka. Jeszcze odświeżę sobie jedynkę niedługo. 

Dokładnie, do tego dobrze zrobiony pacing, nienachalny sposób narracji przez większość czasu i jest mi smutno jak patrze na gry pokroju The Order.

Właśnie, Ori kupię 16, wtedy przyjdzie wypłata ;)

Kiedyś grałem w pierwszego Red Alerta bardzo dużo, później Red Alert 2, tak mnie wzięło na strategie mocno i szukam jeszcze czegoś ciekawego - są dziś jakieś strategie godne polecenia? Mam niedosyt straszny tego gatunku :/

Z tych nowych to sprawdź sobie obie części Company of Hereos

Opublikowano (edytowane)

World in Conflict też jest super. Polecam sprawdzić, a jak się nie lubi rozbudowywania baz tylko czystą rzeźnię to tym bardziej. :) Swojego czasu nieźle przy tej grze się bawiłem, na tyle dobrze że ukończyłem całą.

No i Starcraft 2 też myślę że warto, choćby w singlu. :)

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

Z niewymienionych warto też sprawdzić gry z serii Wargame, Men of War, Grey Goo (tegoroczna gra od twórców C&C).

Z nadchodzących gier Act of Aggression zapowiada się naprawdę dobrze - gra od ludzi odpowiedzialnych za serię Wargame. Jeśli grałeś w C&C Generals to powinieneś się nią zainteresować. Premiera planowana na wiosnę tego roku. Tutaj można obejrzeć jak się gra prezentuje.

W najbliższych miesiącach może wyjść jeszcze Call to Arms - gra w styu Men of War, tylko że w czasach współczesnych.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Generals to jedna z moich "ukochanych" gier - grałem w nią tygodniami, uwielbiam tę strategie, więc już obczajam co to jest! :)

Ogólnie spoko, myślałem, że mniej tego będzie, ale teraz widze, że sporo wartych uwagi strategii wychodzi, doskonale - jeden z najlepszych gatunków, mam nadzieję, że powróci wreszcie "złota" era tych gier, jak 10 lat temu.

Starcrafta II oczywiście całego przeszedłem, tylko dodatku jeszcze nie, ale muszę to nadrobić :/ World in Conflict tak samo - bardzo przyjemna gierka. 

Opublikowano

Obecnie-  Carmaggedon Reincarnation - jest teraz na stemie wersja niby Beta (kupiłem w jakimś promo za ~40 pln) ale mimo błędów i nie do końca dopracowanej grafiki fun jest ogromny. Jak ktoś lubił pocinać w C1 alb 2 będzie zachwycony. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hotline miami 2. Nie wiem kiedy ostatnio zerwałem sie ostatnio po nocce, żeby w samych gaciach ciorac w jaka grę. No po prostu miód.

• Plusik 1
Opublikowano

Męczyłem do wczoraj Dead Space 3. Dosłownie "męczyłem", aż w końcu skasowałem z dysku.

W sumie do gry miałem dwa podejścia: pierwsze dawno temu i teraz drugie, na nowym Windowsie. Co mi się spodobało to te sejwy w chmurze, więc mogłem kontynuować rozgrywkę.

A EA pewnie po sejwach "widzi" ile osób grę ukończyło. To + słaba sprzedaż = brak kolejnej części.

Zmuszałem się do rozgrywki, aż w końcu na 10-tym rozdziale (albo jakoś tak), dałem sobie spokój po walce z bossem. Nudziła mnie ta gra w cholerę. Nie wiem, jak można oceniać ją powyżej "ósemki". Niby w coopie rośnie grywalność, grałem z kumplem i nie potwierdzam.

• Plusik 1
Opublikowano

NAEV - fanowski remake Escape Velocity Nova czyli dwuwymiarowy klon Elite/Frontier/X. 

Chapter Master - gierka stworzona przez kolesi z 4chanowskiego /tg w której kierujemy jednym z zakonów Space Marines w świecie Wh40k, w (pipi) trudna ale sama tematyka robi  :banderas:

Sunless Sea czyli takie Darkest Dungeons troche w podziemnej zatopionej wiktoriańskiej Anglii. Oprocz koszmarnego UI nie mam nic grze do zarzucenia :) 

Opublikowano (edytowane)

Właśnie skończyłem Hotline Miami, oczywiście będę je jeszcze masterować :) Oprócz tego ogarniam MOBĘ z postaciami z komiksów Marvela - Infinite Crisis. Podobna do LoLa, ciekawa gra, szczególnie dla fanów, wkręcająca :)

Chcę przejść wszystkie Batmany przed premierą Arkham Knights, no i zaraz będę odpalać Transistor, a dzisiaj kupiłem Rage'a i Brinka, żeby je w końcu zobaczyć i przejść. 

Jak się z tym uporam, to wyjdzie GTA V, które muszę kupić na PC, a chcę jeszcze skończyć Pillars of Eternity i Dragon Age: Inkwizycję. Dzisiaj dotarł Battlefield: Hardline - dla mnie to po multi bardzo przyjemna gierka, singla chyba nawet nie odpalę.  

Opublikowano

To the Moon w robocie, Hearthstone znowu trochę, a teraz właśnie instaluje sobie DS2 Scholar of the First Sin :banderas: Zobaczymy czy dużo usprawnili

Opublikowano (edytowane)

W Casablanca na Kabatach, mają nówki za 114zł

E: ubiłem 3 bossów i jest super, szkoda, że BB nie wyjdzie na PC bo jednak 60fps w takich gierkach robi dużą różnicę. Gra wygląda świetnie i chodzi świetnie. Jak ktoś jeszcze nie ograł albo chce sobie odświeżyć to jest na to dobra okazja

Edytowane przez teddy