Gość Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Shadowrun średnio mi podszedł, co najwyżej solidna produkcja, ale reszta jest więcej niż godna polecenia. Teraz w Wolfa "gram" na raty, ale średnio mi to idzie i mam wrażenie, że to ostatnia "gra" o Telltale na dłuuuugi czas. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Na ten moment Shadowrun mi się podoba, a grałem blisko 4h. Liniowy strasznie, ale za to klimat super, bo lubię cyberpunk i do tego fabularnie jakoś tak mnie gierka zaciekawiła. Zacząłem od Shadowruna bo zdaję sobię sprawę że to najsłabsze ogniwo z tych przeze mnie wymienionych gier. Poza tym mailem akurat pobraną już grę na dysku. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 Obecnie DOTA2, odświeżam stare gry, Half-Life 2, Trine i Trine 2, Splinter Celle, kupiłem ostatnio pakiet wszystkich 17 gier z serii Command & Conquer, na dniach BF: Hardline i Pillars of Eternity, a jeszcze ciąży mi nad głową powrót do WoWa Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 Half Life 2 i Trine jako stare gry Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 Half Life 2 i Trine jako stare gry Źle to opisałem, bo Trine nie miałem zaliczyć do gier starych, chodziło mi konkretnie o HL2 - to już stara gra, wyszła w 2003 roku, 12 lat to jednak dużo Nie sa to klasyki z lat 90. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) No jesli poprzednia generacja = stare to lol, ale takie czepianie się :> Half Life 2 nic się nie postarzał, a wręcz przeciwnie to ówczesne gry się zdałnily w stosunku do takiego HL. Polecam zainstalowanie Cinematic moda. Edytowane 13 marca 2015 przez _Be_ Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) No właśnie muszę go zainstalować, ale tak pograłem w "czystego" HL2 i wygląda świetnie, pod względem mechaniki i samego feelingu strzelania, fizyki czy postaci to dalej bardzo wysoka półka. Jeszcze odświeżę sobie jedynkę niedługo. Edytowane 13 marca 2015 przez Maciomaniak Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 kupiłem ostatnio pakiet wszystkich 17 gier z serii Command & Conquer Polecam zaczac oczywiscie od C&C (gold). Ori. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) Właśnie, Ori kupię 16, wtedy przyjdzie wypłata Kiedyś grałem w pierwszego Red Alerta bardzo dużo, później Red Alert 2, tak mnie wzięło na strategie mocno i szukam jeszcze czegoś ciekawego - są dziś jakieś strategie godne polecenia? Mam niedosyt straszny tego gatunku Edytowane 13 marca 2015 przez Maciomaniak Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 Ostatnio Homeworld odswiezony wyszedl ale to RTS w 3D. C&C3 zaje.bisty. Red Alert 1 miazga, masz co ograc. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) Również Ori kupuję, ale dopiero w przyszłym miesiącu, razem z Homeworldem Remaster. Half Life 2 też niedługo będę odświeżał i pewnie razem z Cinematic modem. Nakręcił mnie konkretnie artykuł w pierwszym numerze Pixela (swoją drogą artykuł ). Edit: C&C też Red Alert 3 warto zagrać choćby dla pań. Edytowane 13 marca 2015 przez ireniqs Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 O widzisz, też zaczałem grać w tego Half-Life'a przez ten artykuł i stąd chce odświeżyć też pierwszą część Homeworld z chęcią sprawdzę A te wszystkie C&C to oczywiście Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 No właśnie muszę go zainstalować, ale tak pograłem w "czystego" HL2 i wygląda świetnie, pod względem mechaniki i samego feelingu strzelania, fizyki czy postaci to dalej bardzo wysoka półka. Jeszcze odświeżę sobie jedynkę niedługo. Dokładnie, do tego dobrze zrobiony pacing, nienachalny sposób narracji przez większość czasu i jest mi smutno jak patrze na gry pokroju The Order. Właśnie, Ori kupię 16, wtedy przyjdzie wypłata Kiedyś grałem w pierwszego Red Alerta bardzo dużo, później Red Alert 2, tak mnie wzięło na strategie mocno i szukam jeszcze czegoś ciekawego - są dziś jakieś strategie godne polecenia? Mam niedosyt straszny tego gatunku Z tych nowych to sprawdź sobie obie części Company of Hereos Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) World in Conflict też jest super. Polecam sprawdzić, a jak się nie lubi rozbudowywania baz tylko czystą rzeźnię to tym bardziej. Swojego czasu nieźle przy tej grze się bawiłem, na tyle dobrze że ukończyłem całą. No i Starcraft 2 też myślę że warto, choćby w singlu. Edytowane 13 marca 2015 przez ireniqs Cytuj
andrew777 15 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 Z niewymienionych warto też sprawdzić gry z serii Wargame, Men of War, Grey Goo (tegoroczna gra od twórców C&C). Z nadchodzących gier Act of Aggression zapowiada się naprawdę dobrze - gra od ludzi odpowiedzialnych za serię Wargame. Jeśli grałeś w C&C Generals to powinieneś się nią zainteresować. Premiera planowana na wiosnę tego roku. Tutaj można obejrzeć jak się gra prezentuje. W najbliższych miesiącach może wyjść jeszcze Call to Arms - gra w styu Men of War, tylko że w czasach współczesnych. 1 Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) Generals to jedna z moich "ukochanych" gier - grałem w nią tygodniami, uwielbiam tę strategie, więc już obczajam co to jest! Ogólnie spoko, myślałem, że mniej tego będzie, ale teraz widze, że sporo wartych uwagi strategii wychodzi, doskonale - jeden z najlepszych gatunków, mam nadzieję, że powróci wreszcie "złota" era tych gier, jak 10 lat temu. Starcrafta II oczywiście całego przeszedłem, tylko dodatku jeszcze nie, ale muszę to nadrobić World in Conflict tak samo - bardzo przyjemna gierka. Edytowane 13 marca 2015 przez Maciomaniak Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 15 marca 2015 Opublikowano 15 marca 2015 Obecnie- Carmaggedon Reincarnation - jest teraz na stemie wersja niby Beta (kupiłem w jakimś promo za ~40 pln) ale mimo błędów i nie do końca dopracowanej grafiki fun jest ogromny. Jak ktoś lubił pocinać w C1 alb 2 będzie zachwycony. Cytuj
Blue 245 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Hotline miami 2. Nie wiem kiedy ostatnio zerwałem sie ostatnio po nocce, żeby w samych gaciach ciorac w jaka grę. No po prostu miód. 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 Męczyłem do wczoraj Dead Space 3. Dosłownie "męczyłem", aż w końcu skasowałem z dysku. W sumie do gry miałem dwa podejścia: pierwsze dawno temu i teraz drugie, na nowym Windowsie. Co mi się spodobało to te sejwy w chmurze, więc mogłem kontynuować rozgrywkę. A EA pewnie po sejwach "widzi" ile osób grę ukończyło. To + słaba sprzedaż = brak kolejnej części. Zmuszałem się do rozgrywki, aż w końcu na 10-tym rozdziale (albo jakoś tak), dałem sobie spokój po walce z bossem. Nudziła mnie ta gra w cholerę. Nie wiem, jak można oceniać ją powyżej "ósemki". Niby w coopie rośnie grywalność, grałem z kumplem i nie potwierdzam. 1 Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 NAEV - fanowski remake Escape Velocity Nova czyli dwuwymiarowy klon Elite/Frontier/X. Chapter Master - gierka stworzona przez kolesi z 4chanowskiego /tg w której kierujemy jednym z zakonów Space Marines w świecie Wh40k, w (pipi) trudna ale sama tematyka robi Sunless Sea czyli takie Darkest Dungeons troche w podziemnej zatopionej wiktoriańskiej Anglii. Oprocz koszmarnego UI nie mam nic grze do zarzucenia Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 (edytowane) Właśnie skończyłem Hotline Miami, oczywiście będę je jeszcze masterować Oprócz tego ogarniam MOBĘ z postaciami z komiksów Marvela - Infinite Crisis. Podobna do LoLa, ciekawa gra, szczególnie dla fanów, wkręcająca Chcę przejść wszystkie Batmany przed premierą Arkham Knights, no i zaraz będę odpalać Transistor, a dzisiaj kupiłem Rage'a i Brinka, żeby je w końcu zobaczyć i przejść. Jak się z tym uporam, to wyjdzie GTA V, które muszę kupić na PC, a chcę jeszcze skończyć Pillars of Eternity i Dragon Age: Inkwizycję. Dzisiaj dotarł Battlefield: Hardline - dla mnie to po multi bardzo przyjemna gierka, singla chyba nawet nie odpalę. Edytowane 28 marca 2015 przez Maciomaniak Cytuj
Dante 430 Opublikowano 1 kwietnia 2015 Opublikowano 1 kwietnia 2015 Pillars of Eternity na przemian z Dead or Alive 5 Last Stand. Obie gry się świetnie uzupełniają bo po powolnych bitwach mam naparzające się laski w kostiumach kąpielowych. Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Opublikowano 2 kwietnia 2015 To the Moon w robocie, Hearthstone znowu trochę, a teraz właśnie instaluje sobie DS2 Scholar of the First Sin Zobaczymy czy dużo usprawnili Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Gdzie kupiles Scholara na PC? Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Opublikowano 2 kwietnia 2015 (edytowane) W Casablanca na Kabatach, mają nówki za 114zł E: ubiłem 3 bossów i jest super, szkoda, że BB nie wyjdzie na PC bo jednak 60fps w takich gierkach robi dużą różnicę. Gra wygląda świetnie i chodzi świetnie. Jak ktoś jeszcze nie ograł albo chce sobie odświeżyć to jest na to dobra okazja Edytowane 2 kwietnia 2015 przez teddy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi