Banny 2 656 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 no kiedys na pewno robilem , teraz unikam Cytuj
stabik 3 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 Ogranicz brzuszki na ławce skośnej, ponieważ to dziadostwo obciąża kręgosłup bez napinania jego mięśni, a mięśnie brzucha na tym też słabo działają(poza ćwiczeniami na mięśnie skośne) Cytuj
berr 2 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 moim zdaniem wszystko zalezy jak zrobisz te brzuszk na lawce skosnej, kregoslup obciazasz nawet na plasko robiac cwiczenie wzglednie nieodpowiednio, za to faktem jest ze wystepuje wieksze prawdopodobienstwo robienia niepoprawnie brzuszkow na skosie niz na plasko. ogolnie brzuch to partia cwiczona najgorzej w naszej populacji (IMO) (bo cwiczenia wydaja sie stosunkowo latwe co jest mylace) Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Tu mię skierowali: Lepiej robic 4x dziennie 1zestaw serie cwiczen czy 2x dziennie po 2zestawy? Chyba to drugie, bo miesnie sie rozgrzewaja czy cos w tym stylu i ta druga seria bardziej lapie tak? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 No dajmy na to mam zestaw: 10pompek+10brzuszkow I lepiej go robic 4x dziennie z wiekszymi przerwami, czy 2x dziennie 10p>10b>10p>10b z wiekszymi przerwami? Czy moze jeszcze inaczej? Cytuj
QBH 246 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 O_o robic raz dziennie a solidniej Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Naraz nie zrobie 100pompek ,ale rozkladajac je na serie to zrobie, to raczej nie ma sensu robic raz. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 no ale nie rozkladaj tego na 4 pory w ciagu dnia, mozesz zrobic 100 pompek rozkladajac je na serie, do tego brzuszki + inne domowe cwiczenia domowymi sposobami i masz jakis tam trening. poswiecasz pol godzinki i przynajmniej czujesz, ze cwiczyles. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 Dobra ,dzisiaj sprobowalem moge rozlozyc i daje rade w ten sposob: 25 pompek (nogi wyzej, dlonie w "trojkat")>45 brzuszkow>25 pompek> 45brzuszkow 3min przerwy 25p>45b>25p> 45b Wiem, ze to raczej zenada ,a nie cwiczenia ,ale przy moich wlasciwosciach (170cm, 51kg), ciezko zrobic cos wiecej. Moze tak byc czy jeszcze jakos inaczej to rozlozyc? I jakie cwiczenia w domu jeszcze polecacie? Na silke raczej nie ma co z taka waga, bo to nic nie da. I zeby nie bylo, nie jestem na zadnej diecie ,ani nic, mam po prostu "magiczny metabolizm" po tacie. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 ile masz lat?? 50 kilo to faktycznie niewesoła spraw : ). 100 pompek i 180 brzuszkow, lepsze to niz nic. spoko, ze masz checi. a silka owszem da (sam zaczynalem z podoba waga), jakbys sie przylozyl to efekt moglby byc dla Ciebie milym zaskoczeniem. dzialaj, lato idzie; ). Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 W IV 19 Waze ,tyle mniej wiecej jakis piaty rok... Ojciec mowi ,ze mial to samo i zaczal tyc dopiero po wojsku. A silke to bym najpierw musial jakas skombinowac ;P Trzeba bedzie poszukac. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 Nigdy nie mów czegoś takiego, jak "jestem za chudy/za gruby/za stary/za niski/zbyt przepity" na siłkę . Masz taki metabolizm (powiedzmy, że mam podobny organizm i byłem w podobnej sytuacji), że z samego jedzenia nie utyjesz, ale jak dasz organizmowi bodziec w postaci ćwiczeń, to coś się zacznie dziać. Powodzenia. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 23 stycznia 2009 Opublikowano 23 stycznia 2009 (edytowane) Czy picie Carbo zbyt często, może spowodowac jakies przykre konsekwencje? Edytowane 23 stycznia 2009 przez Plugawy Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 24 stycznia 2009 Opublikowano 24 stycznia 2009 (edytowane) no oprócz. Chodzi mi o wątrobe i te sprawy. Mi zalanie tłuszczem nie grozi, mam taki metaboizm że szkoda gadac. Zdarza sie, że pije carbo nawet jak nie mam zamiaru ćwiczyc, po prostu sie lepiej po nim czuje, ale to chyba nie jakies początki uzależnienia. Edytowane 24 stycznia 2009 przez Plugawy Cytuj
papi 2 Opublikowano 24 stycznia 2009 Autor Opublikowano 24 stycznia 2009 Co najwyżej nadmiar spuścisz w klopie i raczej nic ci się nie stanie. Choć mając nawet szybki metabolizm. Pijąc carbo, bez żadnego ruchu musi ci się gdzieś on odłożyć. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 co polecacie na szamanie przed treningiem? bo zawsze albo nic nie zjem albo przesadzę ;/ aha. surowe jajka z kubka odpadają, chyba bym się porzygoł ;P Cytuj
M4c 23 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 IMHO bardzo dobry jest zmiksowany ryż z odżywką białkową, w przeciwieństwie do większości posiłków nie "siedzi na żołądku" podczas treningu. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 lub chociażby 2 snikersy, jresli nie jestes zbyt glodny Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Powiem Ci, że ja bym się jakoś bardzo nie przejmował rodzajem posiłku przed treningowego : byle byś zachował tę godzinkę przerwy od jedzenia do ćwiczeń, no i żebyś nie był przejedzony/niedojedzony. W moim przypadku zazwyczaj albo jem domowy obiad, albo jakieś kanapki/bułki. Jeśli chcesz za wszelką cenę zjeść coś TUŻ przed treningiem, to, jak wspomniał Hubi, jakiegoś batona, ewentualnie banana. No, chyba że mówimy to o ścisłej diecie, z notatnikiem w ręce i liczeniem poszczególnych elementów, to tu Ci nie poradzę . Cytuj
QBH 246 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 jakie snikersy O_o zadna filozofia, przed treningiem wcinaj to co ma duzo weglowodanow (ryz, makaron + cos do urozmaicenia, np. owoce) Cytuj
Tori 12 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Na pewno nie mielone z ziemniakami. Od kilku miechów jak mam coś z ziemniakami to je zastępuję pieczywem z ziarnem. Nie mogłem ćwiczyć jak mi te źmioki na brzuchu zalegały, odradzam. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 (edytowane) Jaim sposobem moge wyrobic sobie szesciopak w pol roku - rok ? Wystarcza same brzuszki kilka razy dziennie czy jeszcze jakies cwiczenia ?> Nie mam nadwagi , jestem szczuply. Hubi. Mam plaski brzuch nic nie wystaje ale troche tluszczu moge zlapac wiec jak ? Edytowane 8 lutego 2009 przez Raiga Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 (edytowane) a tłuszcz? (wakacje się zbliżają ?) Edytowane 8 lutego 2009 przez Hubi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi