sosnaa 1 205 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Co polecacie na brzuch? Robić ABS II ? - tylko, że nie mam drążka :confused: Czy lepiej skupić się na ławce skośnej, bo tylko to mam w domu. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 (edytowane) jakąś tam diete na mase sobie przygotowałem - w tygodniu zacznę ją stosować. Porobię teraz ABS, później pomyśle nad czymś innym co drążka nie potrzebuje. Edytowane 9 kwietnia 2011 przez sosnaa Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Chłopaki, robie redukcje, dieta ułożona idealnie , ale mam jeden problem. Jestem kur.wa w nocy głodny spac nie moge. Miał tak ktoś? Jakieś rady? Cytuj
scuff 463 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 pij wode, najwyzej zagryz jakims sucharem Cytuj
inactive 3 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Zjedz trochę chudego twarogu. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 (edytowane) Serek wiejski + kromka ciemnego pieczywa + pomidor. Edytowane 10 kwietnia 2011 przez Kazub 1 Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Pieczywo w nocy na redukcji? Twaróg to mój przedostatni posiłek. Ostatni o 21 białko. A może po prostu te białko przełożyć na noc, jak będe głodny to wypić? Tylko wtedy pewnie o 21 bede z głodu sie zwijał Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Oj tam, mała kromka razowego rozejdzie się po kościach, możesz zresztą zamienić na to chrupkie. Twarogu to chyba nie przedawkujesz ? Cytuj
inactive 3 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Jakie białko na noc? Imo lepiej twaróg jako ostatni + łyżka oleju Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 @Kazub- no nie wiem , jak już mnie przyciśnie to zjem. A co do twarogu to wiem że nie ale nie lubie go. I tak mam dwa wieśniaki w ciągu dnia i 100g chudego twarogu także ile to można. @up- mix białkowy od syntraxa. piłem w nocy na masie i sprawdzał się doskonale. Mam oliwe to może spróbuje tak jak mówisz ostatni posiłek z tego twarogu+oliwa. Cytuj
inactive 3 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Mixy białkowe tak sobie na noc. Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Niestety nie stac mnie na białko przeznaczone specjalnie na noc o długiej wchłanialności. Pije to co mam. Cytuj
inactive 3 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Zamien kolejnosc twarogu z bialkiem i bedzie ok. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Nie ma co kur.wa popadac w paranoje.Nikt chyba na zawody zadne nie jedzie c'nie?Tez kiedys sie w uj spinalem, ale przez to tylko gorzej sie czulem, bo ciagle na psyche cos mi wsiadalo.To ze nie zjadlem dobrze, ze trening musialem ominac itd itp.Czilll... Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Ale ja lubie wyzwania, a bez prawdiłowej michy dobrej redukcji nie zrobie. Gdyby to była masa to co innego. dieta low carb+biegi 3x w tygodniu+ 3x w tygodniu trening na siłowni+ co drugi dzień abs2. Ja jak już za coś się biore to robie to jak najlepiej. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Ja jeszcze nigdy żadnej redukcji (przynajmniej zamierzonej nie robiłem). Kiedyś przy 90 czułem, że to idealna waga dla mnie (nie byłem nigdy gruby). Teraz zatrzymałem się na 81 (z 70 w ciągu roku) i masowanie obecnie marnie mi idzie, ale wiem że to wina zaniedbań w diecie ,zdarzają mi się niestety nawet 7 godzinne przerwy w żarciu. Ale wiem że jak zacznę suplementację i dopnę dietę to powinno ruszyć z kopyta. Ciągle słyszę, że 5 kg na cyklu kreatyny to pikuś, więc cel - 90 do końca tego roku wydaje się realny. Cytuj
inactive 3 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Ja mam ostatnio problemy z robieniem masy.Bywają tygodnie,że jem po 5k kalorii dziennie,a waga mimo to od 2 miesięcy stoi na tym samym poziomie. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 10 kwietnia 2011 Opublikowano 10 kwietnia 2011 taki problem mam bo nie wiem jak podejść do ćwiczeń - chciałbym trochę mięśni złapać (gł. klata) przy czym nie wiem dokładnie jak sie za to zabrać. Wiadomo, "przede wszystkim zwiększ masę". aktualnie waże z 77 przy 188cm, 2-3 razy w tygodniu mam trening MT, 1 raz piłka nożna - wszystko dzień po dniu. ogarniam sobie wlasnie jakąs dobrą diete 'masową', chciałbym zacząć jakies suple zjadać (bcaa, wit&min, moze kreatyna) tylko zastanawiam się jak to wszystko połączyć. Na pewno warto byłoby dodać do tego siłownię, tylko czy przy takim 'natłoku' wysiłku w tygodniu, dołożenie siłowni to nie za duzo? Inna sprawa, że siłownia mnie w(pipi)ia bo to jest nudne fhói ;] drogi internecie pomóź Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 (edytowane) Ja jeszcze nigdy żadnej redukcji (przynajmniej zamierzonej nie robiłem). Kiedyś przy 90 czułem, że to idealna waga dla mnie (nie byłem nigdy gruby). Teraz zatrzymałem się na 81 (z 70 w ciągu roku) i masowanie obecnie marnie mi idzie, ale wiem że to wina zaniedbań w diecie ,zdarzają mi się niestety nawet 7 godzinne przerwy w żarciu. Ale wiem że jak zacznę suplementację i dopnę dietę to powinno ruszyć z kopyta. Ciągle słyszę, że 5 kg na cyklu kreatyny to pikuś, więc cel - 90 do końca tego roku wydaje się realny. Do tych 5 kg nie doliczyłeś spadku po mono Ja też nigdy nie robiłem bo zawsze byłem chudy. W średniej ważyłem 56(!) , rok temu 64 teraz 80. I dobrze to wygląda ale teraz naszła mnie ochota na plażową sylwetke i walę redukcję pełną parą. A po wakacjach znowu masa. edit:@ Dark Serge- za kreatyny itp sie nie bierz. Ułóż adekwatną do wysiłku diete na mase i będzie ok. Nie nie będzie za dużo , jeśli chcesz rozwinąć mięśnie trening siłowy jest niezbędny Tylko z góry uprzedzam że treningi MT i piłka troche się gryzie z robieniem masy Edytowane 11 kwietnia 2011 przez canabis Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 edit:@ Dark Serge- za kreatyny itp sie nie bierz. Ułóż adekwatną do wysiłku diete na mase i będzie ok. Nie nie będzie za dużo , jeśli chcesz rozwinąć mięśnie trening siłowy jest niezbędny Tylko z góry uprzedzam że treningi MT i piłka troche się gryzie z robieniem masy No właśnie też mi się tak wydaje ze mt i piła się gryzie z masa, bo tam jest duży wysiłek ale bez takich typowo siłowych rzeczy (a jak są to bardziej na nogi, bo nie liczę pompek wykonywanych w ilosciach masowych). Dieta jak najbardziej, a czemu supli nie jadać? Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Bo nie są ci potrzebne ale jak już tak mocno chcesz to wit&min jak najbardziej , polecam od olimpu. Skoro uprawiasz MT i piłke napewno dieta będzie musiała mieć sporo kalorii żeby zrobić masę ale pisałes że diete masz. Do braków w diecie ewntualnie gainer, jakieś carbo po treningach. Kreatyna zbędna narazie. 1 Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 no tak podejrzewałem, thx generalnie carbo i ganer to jaki najlepiej? Nie potrzebuje jakiś wypasów narazie, chcałbym bardzej sprawdzić jak bedzie u mnie działać - polecisz coś? Czy mam brac jak leci? Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Olimp carbo i mass atacker od UNS. Nie jest to może jakiś gainer niewiadomo jak świetnej jakości ale w stosunku jakość/ cena warto kupić. Cytuj
Sebas 1 570 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 (edytowane) Masowanie jest drogie, filety z kurczaka, ryby, wołowina -> 3-4 porcje dziennie, jaja kurze, twarogi, ryże, kasze. Na pewno chcesz się ładować jeszcze w suplementy? Nie polecam gainera, jest niepraktyczny. Kombo carbo + białko osobno sprawdza się lepiej bo regulujesz proporcje zgodnie z zapotrzebowaniem. I będziesz musiał ograniczyć to co teraz ćwiczysz na rzecz treningu siłowego, nic tego nie zastąpi. Edytowane 11 kwietnia 2011 przez Sebas 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi