Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz nie potrafie sobie poradzic ze srodkowa-gorna czescia klatki.

Mam na niej najwieksze braki. Robie ogolnie klate

Plaska, Skos sztanga, Skos hantlami + superseria przeciagania hantla + rozpietki na skosie

i dalej mi kurde kuleje srodeczek, dol srodka jest spoko zarys ok, tylko z gora mam padake..

Aaa w skosie hantlami jest suspinacja, mysle czy nie bawic sie co tydz w rotacje cw, np plaska hantlami mlotkowo itp..

Wyciskanie na skosnej lawce:

20powtorzen (30%)

6p (50%)

Serie zasadnicze 2 x 10 (80%), ostatnia z podwojnie zmniejszanym obciazeniem lub wymuszone powtorzenia

Rozpietki na skosnej, 3 x 10-15powtorzen, ostatnia seria z podwojnie zmniejszanym obciazeniem

Plaska wyciskanie 3x 8-10 ostatnia seria powtorzenia wymuszone lub podwojnie zmniejszany ciezar

Krzyzowanie linek wyciagu 3x 10-15

Spróbuj tak.

Edytowane przez El Loco Chocko
Gość szpic

Robie areoby na biezni ( szybki marsz ) 70 minut. Dieta jakas tam jest

tluszcz stoi w miejscu lub ba nawet rosnie...

tkanka miesniowa w ciagu miesiaca 5kg w dol.

jakies porady?

'Jakaś tam dieta' powoduje, że tracisz mięśnie a nie tłuszcz. Napisz co jesz i ile.

ok juz wiem ze dieta byla totalnie z dupy az szkoda gadac. Zagadalem juz i tworzy sie nowa ( tym razem od goscia co sie zna )

ps. jak udalo mnie sie w w miesiac 5kg miesni pozbyc da rade rownie szybko odbudowac? czy tez teraz przedemna ciezka i dluga droga?

Gość szpic

Zależy jak bardzo zawaliłeś z żarciem i jak ćwiczyłeś. Im więcej aerobów było i nieregularnych posiłków oraz im mniej białka tym trudniej.

dzieki za odpowiedz. To teraz widze ze bedzie bardzo ciezko. Bo areobów było bardzo duzo :/

mam plan rozpoczac ostra redukcje.

I mam pare watpliwosci.

Ale zanim do nich dojde najpierw zalozenia:

- trening 3 razy w tygodniu ( sroda piatek niedziela)

- mam dostep do profesjonalnej silowni

- wszelkie odzywki, spalacze odpadaja.

Teraz problem:

Nie wiem jaki trening wybrac czy robic 3x w tygodniu FBW czy tez rozpisany ponizej trening:

Jesli waszym zdaniem cos w tej rozpisce jest do poprawy to piszcie smialo. Bede bardzo wdzieczny!

Rozpiska:

środa

Nogi + łydki +barki + kaptur    
 prostowanie nog siedzac                3x10
 wypychanie nog na suwnicy              4x10
 uginanie nog lezac                     3x10
 wyciskanie sztangielek                 3x10
 unoszenie sztangielek w bramie         3x10
 wspiecia na palce siedzac na maszynie  3x10
 szrugsy                                3x10
 areoby                                 70minut

piątek

plecy + triceps + brzuch        
 sciaganie drazka do klatki               3x10
 przyciaganie klamer wyciagu dolnego      3x10
 wiosłowanie sztangielka                  3x10
 wyciskanie francuskie sztangielki lezac  3x10
 wyciskanie francuskie hantla siedzac     3x10
 sklony tulowia na lawce rzymskiej        4x15
 allahy                                   4x10
 unoszenie nog na lawce prostej           4x10
 areoby                                   70minut

niedziela

klatka +biceps +przedramie      
 uginanie przedramion na modlitewniku  3x10
 uginanie przedramion z supinacja      3x10
 uginanie nagdarstków                  3x10
 obracanie przedramion z sztangielkami 3x10
 wyciskanie na maszynie na skosie      3x10
 motylki                               3x10
 przenoszenie sztangielki              3x10
 areoby                                70

Wielkie dzieki za wszelka pomoc!

Edytowane przez szpic
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Mial ktos po trenigu tak, ze zamiast zakwasow bola sciegna na zgieciu reki gdy sie probuje ja wyprostowac ? Mozliwe ze troche sie przetrenowalem, ale nie po raz pierwszy, za to po raz pierwszy boli mnie w ten sposob reka. Na drugiej mam tylko lekkie zakwasy na bicepsach. Zaczelo bolec o 2 w nocy, akurat bylem na nocce w pracy i boli do teraz :D

Biegam (po jakieś 20-30 minut co drugi dzien, na razie), i od kilku dni ćwiczę (pompki, brzuszki i hantle), wszystko domowo, bez żadnego konkretnego celu (ogólnie, poprawa sylwetki, ale bez spiny). Chudnąć chcę tylko trochę (ze 2kg), przy okazji chciałbym nabrać siły w rękach, stąd hantle. Są jakieś bardzo ogólne zalecenia co do tego?

I dwa, kumpel mówił mi o jakimś thermo speed, że więcej energii po tym itp., cóż to?

Edytowane przez Mikes

Thermo to głównie kofeina,jest po tym większa moc i termogeneza ale musisz spożywać do tego magnez(tylko nie tlenek)mleczan,najlepiej chelat(olimp chela mag b6 forte)bo kofeina wypłukuje go,do tego wysoka temperatura nasila ten proces.Ja zanim poszedłem na siłkę 6 lat ćwiczyłem pompki i podciągania domowo,sylwetka się poprawiła ale teraz wiem ze nic nie zastąpi walki z żelastwem,doszedłem takimi ćwiczeniami do wyciskania 70 kg na klatę przy tej samej wadze,nie używając wcześniej wolnych ciężarów,czyli wynik bardzo dobry,jak widzisz można w domu sporo z siebie wykrzesać.