Opublikowano 26 kwietnia 201212 l Dzięki Zawsze mam zagwozdkę. Wprawdzie na opakowaniu jest napisana instrukcja.Jak zrobić izotonika, czy jakieś hiper coś tam, coś tam, napoje. Jednak, dziwnym językiem to opisane jest.
Opublikowano 26 kwietnia 201212 l to ja mam pytanie czy ma sens np rozrobienie Carbo w wodzie a potem w tym białko i wypic naraz ? czy tez lepiej najpierw carbo a bialko dopiero po chwili ~30 minut Wypij carbo i po jakiś 5 minutach białko.
Opublikowano 26 kwietnia 201212 l to ja mam pytanie czy ma sens np rozrobienie Carbo w wodzie a potem w tym białko i wypic naraz ? czy tez lepiej najpierw carbo a bialko dopiero po chwili ~30 minut Możesz na raz
Opublikowano 26 kwietnia 201212 l Pewnie że można,ale smakowo lepiej wychodzi osobno,carbo na ogół jest owocowe,białka waniliowe,zresztą malto z carbo szybko się wchłania i jak wypijemy białko,to ono będzie już krążyć.
Opublikowano 28 kwietnia 201212 l Sam sobie odpowiedz na pytanie, czy jesteś gotów na taką mieszankę, zresztą pierwsza próba rozwieje wątpliwości. Bo pod względem działania, to raczej nie ma przeciwwskazań. Jak dla mnie to z samych względów smakowych lepiej osobno. Poza tym nawet jakby carbo i białko miało ten sam smak, to i tak są zupełnie różne rodzaje "koktajli", to jak mieszanie oranżady z kakao (upraszczając).
Opublikowano 28 kwietnia 201212 l Ja podobnie myślę. Po treningu mam carbo, popijam je sobie idąc do domu, więc schodzi z 20 min i wtedy po białko sięgam.
Opublikowano 5 maja 201212 l Przestałem zwiększać masę. Robiłem wszystko, żeby przybyło mi kilogramów, a jednak dalej stałem z wagą. (59kg > 64kg). Zaszły zmiany optyczne proporcji ciała, jednak chcę dalej "rosnąć". Miałem teraz tydzień przerwy (prócz domowych treningów - różne formy pompek), dieta w ogóle nie trzymana przez ten okres. Wracam z 'wakacji' i zaczynam znowu ogarniać michę. Dwa miesiące treningu zaowocowały zwiększoną siłą (bez żadnych wątpliwości) i przybyło centymetrów tu i ówdzie. Miałem niestety przygodę z przyczepem naramiennego i trójgłowego (stąd ponad tydzień wakacji). Byłem na prowizorycznej siłowni, bo inaczej tej rudery nazwać się nie da. Zauważyłem, że przestało boleć. Nie wspierałem się żadnymi preparatami. Yaczes, jak sprawa wygląda u Ciebie? Obrałem sobie za cel by ważyć co najmniej 67kg do 1 lipca, a 68kg byłoby super. Teraz liczę na Waszą pomoc. Co dokupić sobie do białka (UNS WPC Econo), żeby uzupełniać braki w diecie? Pracuję, jak również uczęszczam na uczelnie, dlatego zdecydowałem się na suplementacje. Mam dość długą drogę z siłowni do domu, weźcie to pod uwagę. Warto zainteresować się Carbo? Edytowane 5 maja 201212 l przez Fisiu
Opublikowano 5 maja 201212 l Pytania mam: 1) Na razie celuje w mase. Czy robić serie tak jak do tej pory (4 serie po 12,10,20 i 8 powtórzeń) czy może zmienić na 3 serie, np. po 12,10,8? Czy jakieś inne kombinacje powtórzeń? 2) Na siłownie chodzę co dwa dni i zawsze tam ćwiczę brzuch (tylko na siłowni, w domu już nie). Czy jeśli np. robie ćwiczenie na mięśnie skośne brzucha w poniedziałek to w środę równiez mogę je robić czy dać odpocząć tym partiom, tak jak w przupadku innych ćwiczeń?
Opublikowano 5 maja 201212 l przy masie przedział powtórzeń w serii jest optymalny miedzy 8 a 12, nie wiem po wciskasz na trzecią serie 20 (?). jak staż nie większy jak pół roku, to leć z FBW (full body workout) np. 3 x wyciskanie na klate, 3 x wiosłowanie sztangą w opadzie, 3 x podciąganie sztangi do klatki/szyi , 3 x wznoszenia hantli bokiem. masz 12 serii na jednej sesji treningowej - wystarczy. trening 3 , max 4 razy w tygodniu. liczbe serii w każdym ćwiczeniu ustaw sobie tak, żebyś nie przekraczał 14 serii na jednym treningu. dropy w seriach (np. 12, 10 , 8 ...) rób tylko w ćwiczeniach wielostawowych z dokładaniem ciężaru po każdej serii w danym cwiczeniu. w ćwiczeniach izolowanych używaj stałego ciężaru przy 12 lub 10 powt. na serie (ciężar dobierz tak, żebyś zachował poprawną technike do ostatniego powt.). generalnie 3, max 4 (przy wypasionej diecie i lajtowej robocie) sesje treningowe w tygodniu. brzuch możesz co drugi dzień, ale jak z obciążeniem to 2 razy w tyg. wystarczy Fisiu - jedz dużo, bo mało cie chłopaku
Opublikowano 5 maja 201212 l oczywisice chodzilo o 12,10,10 i 8 powtorzen chyba wiec zostane przy takim systemie z 4 seriami,, obciazenie ofkoz przy kazdej się zwiększa
Opublikowano 5 maja 201212 l Fisiu - jedz dużo, bo mało cie chłopaku Staram się, jak mogę. Jestem niski, krótki jest też mój staż, stąd też dość niska waga. Po powrocie do domu odnawiam zapasy żarcia, zamawiam 2-4kg białka, 2kg carbo i ognia. Motywacja jest Mam pytanie dodatkowe, ale to już w temacie 'Odżywianie'. Edytowane 5 maja 201212 l przez Fisiu
Opublikowano 5 maja 201212 l Moj przyczep nie bolal do dzisiaj - nosilem 50kg worki i znowu czuje dyskomfort 7 dzien przerwy od silki. Animal flex + naproxen + dicloratio i niestety to combo pomoglo tylko na stawy chyba
Opublikowano 5 maja 201212 l Jakie ćwiczenia polecacie na górne partie klatki piersiowej? Jutro postaram się wrzucić mój plan tygodniowy do oceny
Opublikowano 8 maja 201212 l Ręka wygląda na to że zdrowa, bez żadnych wspomagaczy. Czuję przypływ siły po odpoczynku. Zakupy zrobione, dieta jest, 5kg białka i 3kg carbo przyjechało dziś kurierem, można ćwiczyć Zobaczymy co to będzie. Sven, przeszukaj atlas ćwiczeń (np. KFD) i wybierz coś dobrego dla siebie.
Opublikowano 9 maja 201212 l jakich rękawiczek na siłowni używacie i jakie byście polecali? Bo na allegro jest masa typów (skórzane, materiałowe, z pełnymi palcami, bez palcy, usztywniane, itp itd) i w sumie nie wiem które byłyby najlepsze. Czekam na jakąś opinie
Opublikowano 9 maja 201212 l Ja nie uzywam. Fisiu mialem napisac Ci jak zmodyfikowalem trening, zeby nie napyerdalalo, ale skoro juz ok to nie bede sie produkowal.
Opublikowano 10 maja 201212 l jakich rękawiczek na siłowni używacie i jakie byście polecali? Bo na allegro jest masa typów (skórzane, materiałowe, z pełnymi palcami, bez palcy, usztywniane, itp itd) i w sumie nie wiem które byłyby najlepsze. Czekam na jakąś opinie Po co Ci rękawiczki?
Opublikowano 10 maja 201212 l IMO przydaja sie jedynie ze wzgledu na higiene jesli cwiczy sie w jakiejs mordowni/silce gdzie nie myja ciezarow/maszyn. Edytowane 10 maja 201212 l przez Dave Czezky
Opublikowano 10 maja 201212 l chociażby dlatego że jest dużo wygodniej i ma się pewniejszy chwyt? chociazby gdy człowiek jest już mokry w trakcie treningu a ćwiczy np. hantlami bez żadneogo ogumienia tylko z gładkiego metalu (jakie są np na mojej siłowni od 1kg do 10)
Opublikowano 10 maja 201212 l (pipi)enie, a pot? W życiu bez rękawiczek bym nie ćwiczył. Ślizga się wszystko i ciężko wtedy złapać sztangę porządnie, np przy MC.
Opublikowano 10 maja 201212 l Przy wiekszej ilości serii MC nie dałbym rady bez rękawiczek. No i robia mi sie odciski prócz do mc rękawiczki to rzecz zbędna dla mnie