Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

sfd.pl

jak zastój na splicie i masa nie idzie, to proponuję zmienić na fbw, zwiększyć ciężar z krótszymi seriami. mi pomogło, ograniczyłem też treningi do 3 x w tygodniu. w niecałe 3 miesiące poszło pięć kilo, nie powiem ile procentowo mięsa i tłuszczu, ale nie wygląda to źle. tak że obecnie 90 -91 z rana po wyszczaniu, na tej wadze chce się teraz skupić na sile, porobić nowe rekordy, popracować lepiej nad rękami bo są za słabe w porównaniu do reszty. jak będę juz zadowolony z wyników, to będę ciągnął do 95 i na tej wadze zamierzam już zostać, chyba, że będę za wolny i kondycja za bardzo poleci, wtedy wracam do 90 bo tu jest dobrze.

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

Spartanie dajcie linka do zaufanej i rzetelnej stronki z cwiczeniami i dieta na redukcje, bo ja zielonego pojecia nie mam co zrec zeby pozbyc sie tluszczu :P

Co do ćwiczeń:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Co do diety, to jest to kwestia indywidualna. Nie ma diety-cudu, która jest dla wszystkich.

Do pozbycia się tłuszczu= dobra dieta + regularne aeroby.

Opublikowano (edytowane)

Czy jeżeli bede miał dobrą dietke na redukcje to jeśli nie będe ćwiczył spadnie mi sporo mięsa które zrobiłem na masie czy to nie ma wielkiego znaczenia że nie trenuje?

tylko bez kąśliwych komentarzy na temat mojej ostatniej tygodniówki prosze

Edytowane przez canabis
Gość yaczes
Opublikowano (edytowane)

Mysle, ze kazdy jest inny i musi stawiac nacisk na to co dla niego jest najkorzystniejsze.

Edytowane przez Dave Czezky
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No ale jak może zjadać mięśnie jak organizm ma wszystkie niezbędne składniki dostarczone w diecie. Mięśnie chyba zjada w ostateczności przy braku wegli i tłuszczu. Chyba jednak zaczne jakiś lekki trening

Opublikowano

po dłuższej przerwie od wysiłku pewne nadwyżki mięśni zrobione na intensywnym treningu są przez organizm wchłaniane. prosty przykład - jak miałem nogę w gipsie miesiąc , drugi miesiąc w stabilizatorze, to czworogłowy skurczył się o 1/3, a jadłem dobrze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

robie redukcje.

w diecie mam zapisane"Unikac glutaminianu Sodu"

Jest on az tak okropny? Aby tego uniknac musialbym 3/4 rzeczy z kuchni wywalic bo chyba nawet w lodach on juz jest?

Jak opinie?

ps.

Na 3 tygodnie redukcji jak spadlem 3kg sadla + przybylo mi 1kg miesni to dobry wynik?

Opublikowano

Mozna to mniej wiecej na maszynie obliczyc ktora przepuszcza impuls elektryczny przez cialo. Tutaj to chyba troszke na wyrost podane. Ja wlasnie skonczylem 7 tygodni redukcji. Stracilem moze z 2.5kg (ale wazylem i tak niewiele, wiec to w sumie calkiem ok). Miesni to raczej nie przybylo, bo obwody np biceps, to stracilem prawie cm, z pasa blisko 4 co bylo glownym celem. Separacja tez bardzo na plus, ogolnie jestem happy. Teraz powoli wracam do masowania :))) bardziej z glowa mam nadzieje jednak !!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

mam pytanie. Ostatnio znowu wróciłem na siłownię (po 2 latach), robię trening na masę, 2 miesiące ćwiczyłem na siłowni, ten miesiąc w domu (problem z karnetem).

I mam pytanie. Od zawsze byłem fanem ćwiczeń na drążku. Kiedyś byłem w takiej formie, że potrafiłem zrobić nawet 35 podciągnięć podchwytem z całkowitym wyprostem ramion. doszedłem do tego ćwicząc codziennie i praktycznie cały dzień (podciągałem się za każdym razem wchodząc i wychodząc z pokoju).

Ostatnio postanowiłem wrócić do tej formy (może nie z taką intensywnością treningów) ale zastanawiam się czy dodanie podciągania, np. każdego dnia po kilka serii lub co drugi dzień, nie zaburzy mojego treningu i regeneracji mięśni. Co o tym sądzicie?

Opublikowano (edytowane)

jak mówisz że siekałeś serie po 35 , to drążek ci raczej w budowaniu masy nie pomoże. jak będziesz robił po kilka serii CODZIENNIE , to może się to odbić negatywnie na regeneracji przy robieniu masy, chociaż nie musi, zależy od diety, genów itd. jak serio nastawiasz się na masę, to ciężary, a drążek tylko z trenningiem pleców humanno - podchwyt angażuje klate i kładzie większy nacisk na biceps , też ma swoje zastosowanie

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

Dziś stanąłem na wagę. Mija trzeci dzień choroby, a ja straciłem kolejny kilogram (63>62). Co może mnie aż tak wysuszać? Fakt, spożywam mniej produktów, treningi odpadają, nie jestem w stanie głowy wystawić przez okno.

... Ale żeby tak szybko spadła masa?