Q-Jot 321 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 No dokładnie tyle chciałem wiedzieć. Dzięki oczywiście wszystkim za pomoc. Wątpliwości miałem największe przy tym, że dietę mam typowo redukcyjną, z dużą ilością białka, a małą tłuszczy i węglowodanów, a trening długi i siłowy. Myślałem, że to się kłóci ze sobą i zamiast zrzucać kilogramy będę mimo wszystko rósł. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) Tak naprawde treningu nie musisz wcale zmieniać na redukcji, nie jest to aż tak bardzo konieczne jesli masz zwykły split trening tzw "na mase". Redukcja to dieta. Masa to dieta. Nie jest logicznie rzecz biorąc możliwe mając diete z ujemnym bilansem kalorycznym przy treningu "na mase" żebyś mimo to rósł Edytowane 24 Października 2013 przez kanabis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) ekhm... Witam wszystkich, Wiekszość dnia spędzam przed pc. Ostatnio zauważylem, że obwód pasa powiększył sie, co mnie cholernie zmartwiło, wiadomo. Ważę teraz ok 67 kg / 178 cm wzrostu. Typowy ektomorfik, zapadnięty rzekłbym. Zdjęcia chyba mówią wszystko, co tu się żalić, każdy widzi co jest nie tak. Kiedyśtam próbowałem coś z tym robić, nie starczyło motywacji ,gdy zaczęły się studia. Teraz, mógłbym wypracować trochę wolnego czasu, a i też dostęp do kuchni wygodniejszy. Nie ćwiczę od dłuższego czasu, dopiero od jakiś dwóch tygodni biegam po 30 min 3 razy na tydzień. W domu mam hantle x2 z obciążeniem po 15 kg (możliwość regulacji), uchwyty do pompek i to wszystko. Nie mogę zamontować drążka (nie moje mieszkanie) Dieta - śniadanie - kanapki / owisanka (ale chyba to odpada bo mam jakąś alergie) na obiad przeważnie mięso + makaron/ryż na wieczór - kanapki / jogurt naturalny z muesli Bardzo słabo, musze to opracować. Ćwiczenia - Nie wiem sam od czego zacząć. Co mógłbym dokupić do ćwiczeń? Ile razy w tygodniu ćwiczyć i jak to połączyć z bieganiem? Cel - Wiadomo, chcę przytyć, ale nie od razu jak nie wiem co...może jak <ryangosling.jpeg> Ogólnie pewnie można z tego posta potoczyć bekę, ale musiałem napisać i coś zacząć z tym robić, by nie doprowadzic sie do jeszcze gorszego wyglądu Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, plusiki też porozdaje. Jestem zmotywowany do zmiany, dosyć już się spasłem... Edytowane 21 Listopada 2013 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Kolejny rok, kolejny raz banny ze swoim slomianym zapalem przystepuje do akcji. Tym razem nie dam sie wkrecic. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Tez tak kiedyś wyglądałem, identycznie. A ektomorfikiem nie jestem. Zabawne że kazdy kto jest chudy pisze automatycznie ze jest ektomorfikiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 ale serio, jestem, wszytsko na to wskazuje, niestety :} nie wspominajac o czestym bieganiu do wc ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Kup sobie drążek rozporowy na framuge i machaj tymi hantelkami, rób brzuszki i pompki i jak ci się po dwóch miesiącach nie znudzi to napisz tutaj znowu. Weź się za ćwiczenia, a nie najpierw piszesz jak z ciebi coś wyrzeźbić, jak nawet nie zacząłeś. Tylko uważaj, bo jak urośniesz to tej sowie na przedramieniu się dziób rozjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Primo musisz więcej jesc Drugie primo serio więcej jeść, a nie 3posiłki. Przynajmniej 5 co 3h. Po trzecie rozdzielić sobie ćwiczenia i dni treningowe. Programów jest sporo splity, fbw itp wybieraj albo skonstrułuj coś pod siebie. Ważnym jest, aby nie zajechac mięśni, bo to do niczego nie prowadź, dlatego nie forsuj dużego obciążenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 368 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Ekhem, ale to TEN Banny co już kilka lat temu udzielał się w temacie i nawet zaczął treningi, później je olał, a następnie znów zaczął? Serio pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 ale serio, jestem, wszytsko na to wskazuje, niestety :} nie wspominajac o czestym bieganiu do wc ;p No ja bym powiedział że nic nie wskazuje że jesteś ekto. Serio Przy takiej diecie gdybyś był ekto to byś wyglądał jak wiór nawet siedząc przed kompem, aha i jeszcze biegasz. A ty mówisz o sadle? Więcej u ciebie z zapuszczonego szkapy endo(tak jak kiedyś byłem ja) niż ekto Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Ekhem, ale to TEN Banny co już kilka lat temu udzielał się w temacie i nawet zaczął treningi, później je olał, a następnie znów zaczął? Serio pytam. no ;p ale serio, jestem, wszytsko na to wskazuje, niestety :} nie wspominajac o czestym bieganiu do wc ;p No ja bym powiedział że nic nie wskazuje że jesteś ekto. Serio Przy takiej diecie gdybyś był ekto to byś wyglądał jak wiór nawet siedząc przed kompem, aha i jeszcze biegasz. A ty mówisz o sadle? Więcej u ciebie z zapuszczonego szkapy endo(tak jak kiedyś byłem ja) niż ekto cóż, fajnie by było. sadło mi sie zebrało na udach, dupsku i brzuchu troche, trzeba to wyeliminować bo propoorcje, jesli mozemy w ogole o jakis rozmawiac sa straszne ;] Primo musisz więcej jesc Drugie primo serio więcej jeść, a nie 3posiłki. Przynajmniej 5 co 3h. Po trzecie rozdzielić sobie ćwiczenia i dni treningowe. Programów jest sporo splity, fbw itp wybieraj albo skonstrułuj coś pod siebie. Ważnym jest, aby nie zajechac mięśni, bo to do niczego nie prowadź, dlatego nie forsuj dużego obciążenia. Ok, rozpisze jadło i w temacie Odzywianie jutro sie wypowiem, pomysle tez nad planem co i jak robic, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 368 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Czyli co Banny, potrenowałeś trochę, a teraz zaczynasz do zera? Pamiętam, że w temacie byłeś chwalony za postępy, które były widoczne na fotkach. Dlaczego przestałeś ćwiczyć? Wybacz, że tak dociekam, ale dla mnie to kompletna padaczka - widać, że Cię to męczy (sam któryś już raz widzisz potrzebę zmian i chcesz się za to zabrać), a jednak po czasie odpuszczasz. Nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 ale serio, jestem, wszytsko na to wskazuje, niestety :} nie wspominajac o czestym bieganiu do wc ;p No ja bym powiedział że nic nie wskazuje że jesteś ekto. Serio Przy takiej diecie gdybyś był ekto to byś wyglądał jak wiór nawet siedząc przed kompem, aha i jeszcze biegasz. A ty mówisz o sadle? Więcej u ciebie z zapuszczonego szkapy endo(tak jak kiedyś byłem ja) niż ekto cóż, fajnie by było. sadło mi sie zebrało na udach, dupsku i brzuchu troche, trzeba to wyeliminować bo propoorcje, jesli mozemy w ogole o jakis rozmawiac sa straszne ;] Fajnie? Bycie endo ma swoje plusy jak np to że łatwiej o mase, jest się względnie większym ale bycie endo nie wybacza odstepstw od diety fast foodów czy słodkości tak jak bycie ekto i o oponke jest naprawde łatwo. No ale fakt że jest ekonomiczniej bo mniej żarcia jest potrzeba aby rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Spasł się Sadło mu się odłożyło Nie mogę tego czytać. Tak jak Maciucha co pizzę może wpieprzać przed snem i nie może przytyć. Ja jestem typowym endomorfikiem, zaczynałem od bycia grubaskiem, szybko rosną mi mięśnie, szczególnie łapy, ale taki brzuch jak ma banny to ja bym pomarzył. Dawno już bym go wyrzeźbił. Muszę się liczyć z każda kanapeczką, czy batonikiem, bo od razu waga pójdzie w górę. Ud i brzucha nie mogę zgubić mimo 4 razy w tygodniu krótszych, czy dłuższych aerobów i 2h spędzanych na siłowni 5 razy w tygodniu. Nie ma sprawiedliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 IMO tez lepiej byc ekto niz endo, mimo ze trzeba strasznie duzo wpyerdalac i cwiczyc duzo ciezej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 "o rany bany" - odcinek 1267 podstawowa kwestia - nie słuchaj kanabisa, bo będziesz zimą w klapkach chodził. chłopak usłyszał, że gdzieś dzwony biją, ale nie wie w którym kościele. jesteś uber ekto, kategoria okupacja niemiecka 1943 ja to bym cie przepędził w samych gaciach przez pole buraków na ostrym mrozie goniąc z batem przestań biegać, porzuć aeroby na razie 1.zacznij jeść. nie, źle się wyraziłem, zacznij ŻREĆ. opychaj się, wpyerdalaj. wszystko co ma kalorie. możesz do tego wpychać jakieś gainery 2.ćwicz jakkolwiek, oby nie za dużo (to ci chyba nie grozi) stosuj powyższe dwa punkty przez najbliższe 2-3 miesięce. po tym przejdziemy do etapu drugiego jeżeli dziwisz się, że to takie proste, to przestań się dziwić. to jest takie proste póki co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Mi się jednak wydaje, że banny chce popracować nad rzeźbą, ale bez masy, Chce zrobić sobie ten brzuch i zmniejszyć uda, żeby wejść w jeszcze ciaśniejsze rureczki. Wątpię, żeby on chciał urosnąć, jak ty Kazub, bo taki napakowany to zgubi proporcje i źle będzie wyglądał w kardigankach slim fit. Sam wiesz jak trudno nam, mężczyznom kupić dobrze skrojoną koszulę i sweterek, które nie będą obcisłe w klatce a jednocześnie nie będą sięgały do kolan. On nie chce siłowni. On chce schudnąć, jakkolwiek abstrakcyjnie w jego przypadku to brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 "o rany bany" - odcinek 1267 podstawowa kwestia - nie słuchaj kanabisa, bo będziesz zimą w klapkach chodził. chłopak usłyszał, że gdzieś dzwony biją, ale nie wie w którym kościele. jesteś uber ekto, kategoria okupacja niemiecka 1943 Aha czyli ja też jestem ekto bo wyglądałem IDENTYCZNIE jak banny gdy ważyłem tyle co on. No super. jesteś taki mądry, nauczaj sensei Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Chyba już było, że ocenianie kogoś po wyglądzie nie jest wiarygodnie w temacie ekto/endo? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Bannemu sie odkłada tkanka tłuszczowa od siedzenia na kompie i diecie modelki a kazub mu każe żreć bo jest uber ekto. Chyba że to trolling Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 co moge więcej dodać ? pomidor Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 "o rany bany" - odcinek 1267 podstawowa kwestia - nie słuchaj kanabisa, bo będziesz zimą w klapkach chodził. chłopak usłyszał, że gdzieś dzwony biją, ale nie wie w którym kościele. jesteś uber ekto, kategoria okupacja niemiecka 1943 ja to bym cie przepędził w samych gaciach przez pole buraków na ostrym mrozie goniąc z batem przestań biegać, porzuć aeroby na razie 1.zacznij jeść. nie, źle się wyraziłem, zacznij ŻREĆ. opychaj się, wpyerdalaj. wszystko co ma kalorie. możesz do tego wpychać jakieś gainery 2.ćwicz jakkolwiek, oby nie za dużo (to ci chyba nie grozi) stosuj powyższe dwa punkty przez najbliższe 2-3 miesięce. po tym przejdziemy do etapu drugiego jeżeli dziwisz się, że to takie proste, to przestań się dziwić. to jest takie proste póki co 1. Ok, bede wpieprzal wszystko, makarony, twarogi, tunczyka, ktorego nei znosze, jaja, ryze kaszy i piersi. zobaczymy czy sie w dwa miesiace uda cos osiagnac na wadze. Teraz myslalem ,ze jem sporo, bo co 2 godziny jestem glodny, a po jedzeniu czesto wizyta w wc;/ Co do tluszczu to sie chyba od siedzenia zrobil, racja, dlatego chcialem pobiegac, poruszac sie. Tyle, ze w ten sposob nie podboije wagi, a to klucz chyba do zbudowania lepszej sylwetki. Racja. 2. Niestety nie mam mozliwosci zamontowania laweczki do domu, wiec musza wystarczyc te hantle. poszukam w sieci cwiczen i rozpisze to, ewentualnie skorygujecie, jakby bylo cos nie tak : -) Chyba już było, że ocenianie kogoś po wyglądzie nie jest wiarygodnie w temacie ekto/endo? no ja cale zycie myslalem, ze jestem ekto - ciagle problem z nabraniem wagi, niewazne co jadlem, co chwile glodny i szybki metabolizm. to chyba starczy, by ocenic? Mój cel to "masa", ale nie jakos hardkorowo, rzeklbym "do normalnosci",a później zobaczymy, po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 yeahbanny Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Ja też teraz śmigam w domu samymi hantlami i robię pompki na chwytach. Wiadomo, normalnej siłowni to nie zastąpi, ale efekty jakieś są. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi