Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba już było, że ocenianie kogoś po wyglądzie nie jest wiarygodnie w temacie ekto/endo?

no ja cale zycie myslalem, ze jestem ekto - ciagle problem z nabraniem wagi, niewazne co jadlem, co chwile glodny i szybki metabolizm. to chyba starczy, by ocenic? 

A jadłes więcej niż 3 razy dziennie? Ja jestem endo i po 5 prawdziwych posiłkach nie musli jestem czasem głodny. Słuchaj tego co kazub ci radzi , niech doradzi od razu plan na redukcje jak sie zalejesz jak świnia

Ok, bede wpieprzal wszystko, makarony, twarogi, tunczyka, ktorego nei znosze, jaja, ryze kaszy i piersi. zobaczymy czy sie w dwa miesiace uda cos osiagnac na wadze.

ŹLE. wpieprzaj wszystko to, co uwielbiasz. po prostu zignoruj cały bełkot o ryżu i kurczaku i jedz pizze, jak lubisz pizze. to dla ciebie najlepsza droga. jeżeli zalejesz się jak świnia, to znaczy, że zakrzywiłeś czasoprzestrzeń i kanabis miał racje.

Teraz myslalem ,ze jem sporo

jeżeli to sporo to jest to, co wcześniej opisałeś, to nie dałbym takiej diety chomikowi, bo bałbym się, że zdechnie z wycieńczenia i zabrałbym mu kołowrotek

Mój cel to "masa", ale nie jakos hardkorowo, rzeklbym "do normalnosci",a później zobaczymy, po prostu

bez nerwów. jak nie będziesz się mieścił w futrynie to ograniczysz ćwiczenia i kalorie. da się to kontrolować, nie zwracaj uwagi na hulka

Ja jestem endo i

a bany przeciwnie. koniec tematu

Słuchaj tego co kazub ci radzi

THIS

• Plusik 1

kazub dobrze prawi.

wyglądałem bardzo podobnie jak startowałem w marcu (oponke miałem mniejszą) i wpyerdalanie 9 miesiąc jakby nie było jutra to piękna sprawa.

na fast foody nie mam hajsu, ale 'czystego' jedzenia się nie trzymam zbytnio (na początku myślałem że trzeba wpie.rdalac suchy ryż i suchą pierś i dzięki temu będę wyglądał kozacko, ale nawet to mnie nie zraziło zanim połapałem sie że nie tędy droga dla takiego ekto jak ja)

jedz ile wlezie, na treningu muzyka na słuchawkach i na(pipi)iaj aż nie będziesz mógł złapac oddechu.

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...

Szykuje sie małymi krokami do pierwszej redukcji i zbieram info z czym to sie dokładnie je.

Od marca na masie, z 79kg dobiłem do 90kg, 191cm wzrostu.

Ostatnio jadłem około 4000kcal (w święta pewnie z 4500kcal) i chociaż nie wyglądam jakoś tragicznie to ostatnio pod tłuszczem zniknęły ostatnie kostki na brzuchu, a sadełko wylewa sie lekko przez pasek w spodniach i dużo dłużej już tak nie wytrzymam :P.

Plan mam taki, żeby odciąc zupełnie smażone mięso i zastapic je grillowanym/gotowanym na parze (ubywa 400/500kcal) i zupełnie odciac słodycze i soki (kolejne 400kcal). Dobrze myśle?

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące gotowania na parze i grillowania - które z nich bardziej rekomendujecie? W tableach kalorycznych pierś z kury gotowana na parze ma 32g białka/100g piersi, a grillowana 21g białka/100g piersi. Serio są takie dysproporcje (w moim przypadku przy 500g mięsa dziennie różnica jest znaczna).

Druga sprawa to suple. Warto w coś naprawde inwestowac? Robił ktoś redukcje bez oraz z BCAA? W sensie dwie osobne - ciekawią mnie wasze spostrzeżenia na ten temat.

Trzecia sprawa to cardio. Gdzieś do maja nie będę miał czasu na cardio (chyba że kosztem zmiany treningu 4 dniowego na 3 dniowy...). Postaram sie po prostu więcej ruszac du.pe i używac roweru zamiast auta. No i do tego jakaś tabata, czy inne tego typu wynalazki zaraz po treningu.

Za wszelkie wskazówki i rady z góry dzięki ;).

Co do piersi licz kalorie przed obróbką termiczną nie po czyli dla piersi wynosi to ok 20g/100g i tego sie trzymaj.

A ze smażonego nie musisz rezygnowac jak lubisz i zainwestowac w oley w sprayu. Sam używam i polecam.

Co do aerobów. No cóż to one sa od spalania tłuszczu więc dobrze jakbyś o nich troche bardziej pomyslał

no ale masz przecież w tabelach kalorycznych dane dla produktów po obróbce (na te właśnie patrze, bo mięso sobie robie raz na pare dni 2/3kg)

na smazonym mi jakoś specjalnie nie zależy szczerze mowiac

wiem, że by sie te aeroby przydały, ale co ja poradze jak jestem zaje.bany robotą i przy 4 dniowym planie treningowym na bank nie znajde czasu na bieżnie/rower (bo tego w domu nie mam i musiałbym dymac na siłke, a na przeziebienia przy bieganiu w styczniowej pogodzie też nie mam czasu ;) )

Podstawa na redukcji jak pisałeś,obcięcie tłuszczu z 30% na masie do 15% na wycince.Węgle proste tylko po treningu na siłce,żarcie jak najmniej przetworzone by insulina nie szalała,od tych 4000 kcal odjąłbym 30% kcal,białko 1,8 gr/1kg masy ciała,masz wszystkie dane to wylicz spożycie makroskładników :)