Skocz do zawartości

Pomoc


papi

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie każdy przecież zaczynał ćwiczyć czyimś planem by z czasem próbować nowych ćwiczeń i dobierać je pod siebie. Poszukaj sobie jakiegoś splita w internecie jest tego masa , porób takim planem kilka tygodni a gdy jakieś ćwiczenie zupełnie nie będzie ci pasować to szukaj zamienników. No i nie zmieniaj ćwiczeń po 1 treningu bo wątpię abyś w jeden trening nauczył się dokładnej techniki danego ćwiczenia.

Odnośnik do komentarza
  • 2 tygodnie później...

Dobra, pewnie za jakis miesiac, dwa, kupie jakis wspomagacz. tyle, ze mam problem, bo jestem raczej szczuply gosciu, ale mam miesien piwny:/

Kiedy mialem swoje pierwsze podejscie do silki, bralem kreatyne, mega mass xxl:). dzisiaj w sumie mam wielki bebech, a mimo to jestem chudy, czy mam sobie cos zakupic na mase, skoro jest bebech? Czy sadlo zrobi sie jeszcze wieksze? Z gory sorry, za noobowskie pytanie. Wyslane z tableta, bez polskich fontow.

Odnośnik do komentarza

a jakby do tego robil ten trenning HIIT (interwaly)? co w ogole o tym rodzaju trenningu sadzicie?dzis czytałem na stronie potrenningu.pl o tym i z checia wyproboje na sobie, tzn. w dni nietrenningowe dwa razy w tygodniu wrzuce sprinty - wzgledem tej stronki mozna sie pozbyc przez to tkanki tluszczowej nie tracac miesni, poza tym pobudza tescia :} Przyda się też do koszykówki.

 

 

link:

http://potreningu.pl/artykuly/1715/interwaly-moga-podniesc-testosteron 

Edytowane przez Banny
Odnośnik do komentarza

Masz budowę typu Skinny-fat. Na Twoim miejscu, pozbyłbym się najpierw brzucha, bo na masie Ci się jeszcze więcej odłoży.

Kurdę, właśnie się dowiedziałem, że jestem chudym grubasem.

http://zrzucbrzuch.blogspot.com/2013/08/skinny-fat-czyli-chude-grubasy-jak.html

Ale właśnie tak jest:( Z tego co czytam, siedzący tryb pracy, u mnie jeszcze dochodzi do tego piwo plus kebaby czy inne. Ostatnio ograniczyłem śmieciowe żarcie, czy alko.

 

 

 

 

Beer-Belly-Beer-Gut-pic-14.jpg

 

Nie no takiego Aliena to jeszcze nie mam :)

Edytowane przez grzybiarz
Odnośnik do komentarza
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ciepło jest, więc ze znajomymi dosyć często gram w piłkę. 20 min, rowerem aby dojechać na boisko, 2h grania i 20 rowerem powrót do domu.

Mam pytanie, co spożywać, aby uczucie zmęczenia jak najmniej wpływało negatywnie na mięśnie. Wiadomo, przed meczem jakieś węgle złożone, po powrocie też, bo czasem wracam tak zamulony, ze coś slodkiego jest wręcz wyczekiwane przez organizm?

Odnośnik do komentarza

Kosmki jelitowe to zalepia tylko białe pieczywo i kazeina.Sprawdź na necie bo nie chcę znów cwaniakować,ale wszystkie matrixy białkowe o wolnej kinetyce wchłaniania składają się z kazeiny i albuminy jaja.

 

To tylko paplanina producenta,natomiast rozchodzi mi się o tą frazę zaznaczoną:

 

System Protein 80® idealnie nadaje się w potreningowym uzupełnianiu deficytu protein, kiedy to obecność łatwo strawnych, najwyższej jakości koncentratu i izolatu białek serwatki, zapewni nam szybkie wysycenie krwi aminokwasami. Stan ten będzie efektywnie podtrzymywany przez wolniej trawiące się, ultra czyste, białko jaja kurzego.

 

Oczywiście mogę poszukać badań an necie,ale czy to aż tak ważne?Dam jeszcze jeden tekst,który nie jest badaniem,ale brzmi sensownie:

 

 

 

Kazeina jest przeważającym białkiem występującym w mleku. Dla przykładu proteina serwatkowa zawiera góra do 20% białka pochodzącego z krowiego mleka, natomiast czysta kazeina zwiera go nawet ponad 80% w całej swej zawartości.
Kazeina w odżywkach zawierających proteiny występuje głównie w 3 formach:



  1. Kazeinian Wapnia
    Koncentrat Białka Mleka
    Micelarna Kazeina
    Izolat Białka Mleka

Kazeinian wapnia charakteryzuje się najniższą jakością spośród 4 wymienionych źródeł. Natomiast micelarna kazeina oraz izolat białka mleka posiadają niemal identyczną jakość, która znacznie przewyższa kazeinian wapnia z czego produkcja izolatu jest nieco bardziej ekonomiczna niż wersji micelaryzowanej. Porównując kazeinę do serwatki wypada ona nieco gorzej z uwagi na typowe standardy odmierzające jakość protein. Wartość biologiczna białka pochodzącego z kazeiny wynosi ok. – 70, natomiast serwatka to wartość równa 100. Jednakże białko mleka charakteryzuje się już wartością przewyższającą 90 punktów.

Micelarna kazeina – jest naturalną, niezdenaturowaną formą kazeiny występującej w mleku. Jest ekstrahowana z mleka poprzez proces zwany ultrafiltracją bez użycia chemikaliów, co czyni ten produkt o wiele bardziej biodostępnym dla organizmu (zostają zachowane wszystkie niezbędne peptydy). Charakterystyczną właściwością kazeiny jest jej zdolność do przekształcania się a „żel” w jelicie co zdecydowanie spowalnia proces jej wchłaniania. Zjawisko to w konsekwencji powoduje długotrwałe i stałe uwalnianie aminokwasów oraz dwu/tri peptydów do krwiobiegu powodując efekt antykataboliczny nawet do 7-8 godzin po spożyciu. Dla porównania czas wchłaniania oraz utrzymanie pozytywnego aminogramu w krwiobiegu pozostałych białek wynosi:
 

  • Hydrolizat Serwatki (wolne dwupeptydy i aminokwasy) – 10min - 30min
  • Izolat Serwatki – do 30min - 1h
  • Koncentrat Serwatki – do 1h-2h
  • Albumina Jaja Kurzego – do 3h
Edytowane przez Litwin81
Odnośnik do komentarza

Panowie tydzień temu po 5 seriach przysiadów było ok ale potem po jednej serii na suwnicy coś mi pierdykło w kolanach i do tej pory piecze mnie pod kolanem jak wyprostowuje nogę.Dziś ponownie trening nóg ale nic nie przeszło . Znacie jakieś dobre maści na takie coś?

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...