Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem w piątek klatę i przy wyciskaniu na ławce, podniosło mi nieco bebech (bo już nie mogłem i jakoś tak się zaparłem nogami), nieważne, ale coś mi tam chyba się zrobiło w kręgosłupie, bo chwilami pobolewał. Dzisiaj rano również obudziłem się jakiś "połamany", ale poszedłem pakować bicka i przy podnoszeniu gryfu, coś mi pykło tak, że zgięło mnie w ch.uj. Kucnąłem sobie i przeklinałem:), ciężko mi było się wyprostować. Aha, wcześniej też robiłem brzuszki. No i teraz brzuch mi ściska jakby taki lekki ból, w połączeniu z kręgosłupem. Wkurza mnie to, bo co jakiś czas mnie boli. Nie wiem co jest, koleś miał kiedyś podobnie, to miał operację na przepuklinę... :confused:

Zrobić sobie przerwę czy właśnie są jakieś ćwiczenia na takie bóle? Czy może jakaś maść na ból du.py? :)

Opublikowano

Za szybko nakur.wiasz i za dużo na raz. Wolniej i ostrożnie bo szarpanie i branie za dużych ciężarów to powód książkowej kontuzji. Jak cię boli kręgosłup to zrób parę dni przerwy i wróć do ćwiczeń i na Boga wolniej i nie na szybcika. A przepuklina tak od razu się nie robi. Trzeba na nią pracować.

Opublikowano

Mi się wydaje, że nie było odpowiedniej rozgrzewki, wcześniej w chacie to robiłem, prawie topless, w takich gatkach. Ale teraz "teściowa", jest i nie chciałem się przed nią prężyć i nabrzmiewać. Zrobiłem 2 x 25 pompek i poszedłem do piewki.

Opublikowano (edytowane)

Nie no, dzisiaj juz nie boli, no chyba ze się wyginam lewo/prawo, to z tyłu pleców pobolewa. Przydałby mi się jakiś masarzyk (nie mylić z masorzykiem).

Edytowane przez grzybiarz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakiś sposób na ponaciągane ścięgna? W piątek dużo się rozciągaliśmy i wysoko kopaliśmy na tarczach, w wyniku czego mam naciągnięte ścięgna w lewej nodze :P jest jakiś magiczny sposób, żeby to rozruszać? W środę kolejny trening, pomijam już, że nogi nie podniose powyżej pasa :(

Opublikowano

rozgrzewka była niezła, przypuszczam, że za dużo chciałem zrobić. Od września chodzę po dłuższej przerwie i pewnie nie wróciłem jeszcze do formy :P wezmę gorącą kąpiel trochę się spróbuje porozciągać może przejdzie. Damn, gdzie te czasy kiedy nogami się zamiatało sufit :(

Opublikowano

szarku sugeruje, że skoro arek czerw (kulturysta) robi tylko wycisk na ławce i nic mu więcej nie potrzeba, to każdy tak ma. nie każdy. choć prawdą jest, że wyciskanie jest najbardziej rozwojowym ćwiczeniem na klate.

co do szerokości klaty.......kolo z filmiku zayebał oczywiście regułkę, że każdy ma szkielet jaki ma i chuy. moge sie rozpisać, co można porobić w tym kierunku, ale później 

• Plusik 1
Opublikowano

u każdego inaczej, ale ja myślę że ogólnie

2x w tygodniu trening full nogi

albo

3 lub 4x w tygodniu nogi z innymi partiami, ale nie całe nogi, tylko z podziałką na czwórke, dwójke, łydy

btw, macie na swoich siłkach maszyny do przywodzenia i odwodzenia (nogi) ? bo ja tak i bardzo liubiu. jak ktoś chce napisać, że to dobre dla bab, to uprzedzam, że CHUY SIE ZNA

Opublikowano

szarku sugeruje, że skoro arek czerw (kulturysta) robi tylko wycisk na ławce i nic mu więcej nie potrzeba, to każdy tak ma. nie każdy. choć prawdą jest, że wyciskanie jest najbardziej rozwojowym ćwiczeniem na klate.

co do szerokości klaty.......kolo z filmiku zayebał oczywiście regułkę, że każdy ma szkielet jaki ma i chuy. moge sie rozpisać, co można porobić w tym kierunku, ale później 

skrobniesz cos wiecej? ; ]

Opublikowano

Idzie złapać stagnacji lub spadków od zbyt intensywnych treningów? Micha na 3700kcal(456w/285b/82t) waga obecnie to okolice 75 kg. Ćwiczę 6 razy w tygodniu i średnio trening jeden trwa te 2 godzinki. Lubię ćwiczyć intensywnie i zajeżdżać się co trening ale ostatnio mnie zastanawia czy może od tego nastapić stagnacja jakaś?