grzybiarz 10 289 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Robiłem w piątek klatę i przy wyciskaniu na ławce, podniosło mi nieco bebech (bo już nie mogłem i jakoś tak się zaparłem nogami), nieważne, ale coś mi tam chyba się zrobiło w kręgosłupie, bo chwilami pobolewał. Dzisiaj rano również obudziłem się jakiś "połamany", ale poszedłem pakować bicka i przy podnoszeniu gryfu, coś mi pykło tak, że zgięło mnie w ch.uj. Kucnąłem sobie i przeklinałem:), ciężko mi było się wyprostować. Aha, wcześniej też robiłem brzuszki. No i teraz brzuch mi ściska jakby taki lekki ból, w połączeniu z kręgosłupem. Wkurza mnie to, bo co jakiś czas mnie boli. Nie wiem co jest, koleś miał kiedyś podobnie, to miał operację na przepuklinę... :confused: Zrobić sobie przerwę czy właśnie są jakieś ćwiczenia na takie bóle? Czy może jakaś maść na ból du.py? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Za szybko nakur.wiasz i za dużo na raz. Wolniej i ostrożnie bo szarpanie i branie za dużych ciężarów to powód książkowej kontuzji. Jak cię boli kręgosłup to zrób parę dni przerwy i wróć do ćwiczeń i na Boga wolniej i nie na szybcika. A przepuklina tak od razu się nie robi. Trzeba na nią pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Ja bym sie bardziej skłaniał ku temu zeby popracował nad poprawną techniką Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Mi się wydaje, że nie było odpowiedniej rozgrzewki, wcześniej w chacie to robiłem, prawie topless, w takich gatkach. Ale teraz "teściowa", jest i nie chciałem się przed nią prężyć i nabrzmiewać. Zrobiłem 2 x 25 pompek i poszedłem do piewki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Ja bym sie bardziej skłaniał ku temu zeby popracował nad poprawną techniką To również może być prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ja bym odpuścił ćwiczenia na tydzień, a potem poszedł do lekarza jakby mnie dalej napie.przało Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Na bank wyjdzie dyskopatia. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Nie no, dzisiaj juz nie boli, no chyba ze się wyginam lewo/prawo, to z tyłu pleców pobolewa. Przydałby mi się jakiś masarzyk (nie mylić z masorzykiem). Edytowane 22 Października 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Jakiś sposób na ponaciągane ścięgna? W piątek dużo się rozciągaliśmy i wysoko kopaliśmy na tarczach, w wyniku czego mam naciągnięte ścięgna w lewej nodze jest jakiś magiczny sposób, żeby to rozruszać? W środę kolejny trening, pomijam już, że nogi nie podniose powyżej pasa Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Juz pozamiatane. dobra rozgrzewka przed i rozciąganie po. Ale jak za ostro zacząłeś to juz po zawodach. Edytowane 2 Listopada 2014 przez Wojtas1986 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 rozgrzewka była niezła, przypuszczam, że za dużo chciałem zrobić. Od września chodzę po dłuższej przerwie i pewnie nie wróciłem jeszcze do formy wezmę gorącą kąpiel trochę się spróbuje porozciągać może przejdzie. Damn, gdzie te czasy kiedy nogami się zamiatało sufit Cytuj Odnośnik do komentarza
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Nie ma na to rady, ostatnio znowu naciagnalem sciegno w lydce i niestety trzeba przeczekac te 3-4 dni az zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Doszły mnie słuchy, że nie ma takich ćwiczeń na klatke na "szerokość" by ja poszerzyc.. Czy to jest prawda? http://youtu.be/2iv96dpxJgQ Edytowane 5 Listopada 2014 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Wystarczy popatrzeć na klatkę Arka Czerwa , który wykonuje tylko wyciskanie na klatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Nie kumam? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 szarku sugeruje, że skoro arek czerw (kulturysta) robi tylko wycisk na ławce i nic mu więcej nie potrzeba, to każdy tak ma. nie każdy. choć prawdą jest, że wyciskanie jest najbardziej rozwojowym ćwiczeniem na klate. co do szerokości klaty.......kolo z filmiku zayebał oczywiście regułkę, że każdy ma szkielet jaki ma i chuy. moge sie rozpisać, co można porobić w tym kierunku, ale później 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Z chęcia bym poczytał, wiec jak znajdziesz chwile by to opisac, to bede wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Ja też się piszę na lekturę. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Ile razy można by robić nogi w tygodniu? Chciałem w tym sezonie masowym skupić się na nich.Łydki robię codziennie ale zastanawia mnie co z udami a szczególnie czwórkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Obczaj fb Bena Pakulskiego, sporo wrzucał o robieniu nóg ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 u każdego inaczej, ale ja myślę że ogólnie 2x w tygodniu trening full nogi albo 3 lub 4x w tygodniu nogi z innymi partiami, ale nie całe nogi, tylko z podziałką na czwórke, dwójke, łydy btw, macie na swoich siłkach maszyny do przywodzenia i odwodzenia (nogi) ? bo ja tak i bardzo liubiu. jak ktoś chce napisać, że to dobre dla bab, to uprzedzam, że CHUY SIE ZNA Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Mam ale rzadko na tym ćwiczę. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 5/3/1 wersja triumwirat z przysiadem, suwnica i zginaniem lezac = nogi rozyebane Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 szarku sugeruje, że skoro arek czerw (kulturysta) robi tylko wycisk na ławce i nic mu więcej nie potrzeba, to każdy tak ma. nie każdy. choć prawdą jest, że wyciskanie jest najbardziej rozwojowym ćwiczeniem na klate. co do szerokości klaty.......kolo z filmiku zayebał oczywiście regułkę, że każdy ma szkielet jaki ma i chuy. moge sie rozpisać, co można porobić w tym kierunku, ale później skrobniesz cos wiecej? ; ] Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Idzie złapać stagnacji lub spadków od zbyt intensywnych treningów? Micha na 3700kcal(456w/285b/82t) waga obecnie to okolice 75 kg. Ćwiczę 6 razy w tygodniu i średnio trening jeden trwa te 2 godzinki. Lubię ćwiczyć intensywnie i zajeżdżać się co trening ale ostatnio mnie zastanawia czy może od tego nastapić stagnacja jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi