Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Robi tu ktoś cykle masa/redukcja? Przez pół roku masy przeważnie buduje w granicach 5-6 kg jedząc po 4k kcal na dzień . Jak to jest możliwe że ludzie robią po 10-15 kg w ciągu pół roku masy też macie aż takie skoki w wadze?

Panowie mam pewien problem. Odkąd wpieprzam sporo, mój brzuch nie tyle co sie powiększył, ale bardziej wypiął do przodu, powiekszył się. Za każdym razem jak zjem porcje kaszy, kuraka  to mam wrażenie, że zaraz pęknie. Staram sie jeść warzywa - brokuły, groch, marchew, szpinak, papryke, ale przyznam ,ze czasem jem samą kaszę z kurakiem. 

Czy ten brzuch powodowany jest brakiem błonnika, czy czegoś innego, co pomaga trawić? jem za duzo? :P

Edytowane przez Banny

Panowie mam pewien problem. Odkąd wpieprzam sporo, mój brzuch nie tyle co sie powiększył, ale bardziej wypiął do przodu, powiekszył się. Za każdym razem jak zjem porcje kaszy, kuraka  to mam wrażenie, że zaraz pęknie. Staram sie jeść warzywa - brokuły, groch, marchew, szpinak, papryke, ale przyznam ,ze czasem jem samą kaszę z kurakiem. 

Czy ten brzuch powodowany jest brakiem błonnika, czy czegoś innego, co pomaga trawić? jem za duzo? :P

Jesteś wzdęty bo pewnie pasaż jelitowy spowolnił a warzywa które wymieniłeś średnio je czyszczą(no może poza brokułem)powinieneś jeść więcej miksów typu cykoria endywia,rukola,do tego jakieś odżywcze owoce jak grejpfrut sweetie,czy granat.

• Plusik 1

Jesteś wzdęty bo pewnie pasaż jelitowy spowolnił a warzywa które wymieniłeś średnio je czyszczą(no może poza brokułem)powinieneś jeść więcej miksów typu cykoria endywia,rukola,do tego jakieś odżywcze owoce jak grejpfrut sweetie,czy granat.

rukoli nie przepadam, cykorie endywie gdzie zakupię? Grejpfrut moze byc zwykły? granat też chyba troche kosztuje, moze jakieś inne, tańsze rozwiązanie?

Tam ogólnie jest kilka fajnych substancji które nadają mu gorzki posmak,najbardziej znana to narginina - silna przeciwgrzybicznie i bakteryjnie.Granat ma kwas elagowy,silny przeciwutleniacz,działa przeciwrakowo,dezaktywuje zwiazki rakotwórcze.Kiedyś czytałem zestawienie najbardziej odżywczych owoców wg. Ojca Klimuszko i wymienił granat na pierwszym miejscu.

• Plusik 1

Chcialem wstawic do tematu "fotki" ale jakos mi glupio przy bykach wstawiac swoje foto ;]

Dzis postanowiłęm sie zważyć i zmierzyc... Po 2 miesiacach i 2 tyg żarcia kaszy i ćwczenia domowego fbw.

foto:

przed 1.10.2014

LgiRxVo.jpg

14.12.2014

Sv6T9b5.jpg

cel: zwiekszenie masy

177 wzrost

waga 75.5

barki 117

klatka 98

pas 88 ( xD)

bic 36.5/35.5

przedr 31

No więc przytyłem 5 kg, lwia czesc tego poszla niestety w brzuch. W dodatku mam lordoze, gdzie ten brzuch mam jeszcze wypiety do przodu, no i tak to wyglada wlasnie..

Po tych dwoch miesiacach lapy urosly ponad  3 cm, barki i klatka troszke mniej.

Dorwalem zapis z poczatku roku, to i tak mysle, ze zrobilem postep (w klacie mialem 90)

Szkoda tego brzucha. Przyznam, ze zarcie poza domem sie zdarzalo, piwo tez.

Chcialbym dobic do 80 kg (do lutego byloby super) i wtedy na rzezbe sie przestawic, co o tym myślicie? 

Edytowane przez Banny
  • Plusik 1

rzezbic to zacznij na wiosne 2016, narazie o tym nie mysl. Chyba ze chcesz zeby został z ciebie sam wiór. Masuj tak dalej, jak dojdziesz do 90kg wtedy bedziesz rzeźbił ;) A fatu masz mału po prostu ludzie tak mają ze w jednym miejscu odkłada i m sie bardziej w innym mniej. Taki poziom bf na masie jak twój to raczej nie jest powód do niepokoju wyluzuj ;)

• Plusik 1

Zmartwię się bany,bo pomimo iż na drugiej fotce lepiej widać mięśnie żebrowe,to niestety bardziej zaokrąglił ci się pas,biorąc pod uwagę że nie jesteś zalany,mogłoby to wskazywać że dostarczasz za dużo estrogenów z żarcia,w twoim wypadku fitoestrogenów :)

czyli co radzisz? Czego unikac w diecie? 

Czemu nie mozna do Ciebei litwin napisac PW?

dzieki kanabis za dodanie otuchy. Zamierzam dalej jesc i cwiczyc, tylko ten brzuch, boje sie, ze mnie bardziej tam zaleje, a nie chce za miesiac tylko w dresy sie mieścić.

Ciężko ci będzie wywalić z diety fitoestrogeny bo to pewnie podstawa twojej diety(rośliny strączkowe),dostarczają poza tym dużo białka.Ratuj się brokułem,on zawiera I3C-idynole 3 corbitol,jest to naturalny antyestrogen,który może trochę zbić ich poziom w organizmie.A co do PW to nie mam pojęcia.

• Plusik 1