Opublikowano 26 grudnia 201410 l Panowie, jak radzic sobie z niedociśnieniem? Od zawsze miałem ten problem, ale ostatnio zaczął mnie wku.rviac niesamowicie. Bez 2 kaw dziennie nie jestem w stanie w ogóle funkcjonowac. Dziś rano wstałem, zjadłem śniadanie (bez kawy), wyszedłem na spacer z psem, wróciłem po schodach na 2 piętro i po kilku minutach zmierzyłem sobie ciśnienie. 102/72 nawet na dosc stresującym wydarzeniu jakim była komisja wojskowa (zaglądajo facety w majty, nie moje klimaty) miałem tylko 110/90. z objawów to wiadomo, że problemy z koncentracją, ospałosc itd. zna ktoś jakieś domowe sprawdzone metody, bo w lekarza i farmakologie nie chce mi się jeszcze w moim wieku bawic?
Opublikowano 26 grudnia 201410 l No domowe sposoby to raczej kawa, ewentualnie możesz z ziołami popróbować.
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Myślałem że to normalne. Zawsze z rana mam niedociśnienie a po treningu nadciśnienie . Mimo że rano ledwo żyje to i tak kawy nie pije , tylko przed treningiem sobie pozwalam. Pamiętam jak przed egzaminem z matematyki(3/4 klasy miało poprawki więc stres był spory) w 4 technikum mieliśmy jakieś tam badania i miałem ciśnienie 180 . Może jesteś po prostu luzakiem , ja się stresuje/wkur*iam dość szybko więc ciśnienie szybko mi wzrasta.
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Trening siłowy podnosi ciśnienie,cardio obniża.Ja też mam niedociśnienie,szczególnie jak są częste zmiany pogody,radzę sobie zeń szeniem i kofeiną w proszku.
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Trening siłowy podnosi ciśnienie,cardio obniża. No nie zapomnij tylko dodac czy mowimy o efektach dlugoterminowych czy tez nie. Bo ktos zrozumie ze biegajac cisnienie mu bedzie spadac w czasie biegu
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Jak przy większości zagadnień,gdy zanika czynnik go powodujący,efekt zanika.
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Żeń szenia mam z Olimpa więc biorę 1-2 kapsy a kofeiny od 200 do 300 mg na porcję.
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Moze nadmiar przedtreningowek wam bokiem wychodzi? Sam niczego nie biore przed cwiczeniami, ale tez czuje sie lekko ospaly. Rano kawa i rzen szen i jakos dzialam. Jakie cisnienie i puls jest w normie? Mierzylem ostatnio i mialem 110 na 74, puls 82. To chyba zbyt wysoki?
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Nie. Puls zmierzony zreszta ot tak sobie wyrywkowo w ciagu dnia najczesciej nie jest niczego wyznacznikiem. Edytowane 26 grudnia 201410 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 26 grudnia 201410 l To kiedy mierzyc najlepiej puls? Przez dluzszy okres o tych samych porach? Czy centralnie po treningu?
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Najlepiej rano po przebudzeniu. I w ogole tetno a puls to to samo. Tetno jest wlasciwia nazwa a puls to taka potoczna powiedzmy mowa. W normalnych warunkach serce wykonuje od 60 do 80 cykli. Te wartosc jednak mozna zmienic poprzez wlasnie trening. Niektore osoby maja np wyjatkowo niskie tetno, powiedzmy kolo 50 na minute i to nic zlego samo w sobie. Takie osoby beda lepiej predysponowane do pewnych sportow, gdzie wydolnosc oddechowa jest wazna (hokej pod woda). Trenujac cardio zmniejszamy wlasnie ilosc cykli, czyli nasze serce zaczyna byc bardziej wydajne i pompowac wiecej i wiecej krwi z tlenem do obiegu. Tak czy owak, jesli nie masz tetna powyzej 140 to nie masz czym sie martwic.
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Przyjęło sie ze wzorcowe cisnienie to 120/80. Puls zaraz po przebudzeniu ok 60. Ale tak jak loco mówi serce to tez miesien i poprzez jego ćwiczenie staje sie bardziej wydajniejsze a co za tym idzie potrzebuje mniej "bić" do pompowania krwi więc u sportowców szczegolnie wydolnosciowych puls jest niezwykle niski ale to zupełnie normalne. Edytowane 26 grudnia 201410 l przez kanabis
Opublikowano 26 grudnia 201410 l Moze nadmiar przedtreningowek wam bokiem wychodzi? Sam niczego nie biore przed cwiczeniami, ale tez czuje sie lekko ospaly. Rano kawa i rzen szen i jakos dzialam. Jakie cisnienie i puls jest w normie? Mierzylem ostatnio i mialem 110 na 74, puls 82. To chyba zbyt wysoki? nie wziąłem nigdy nawet grama przedtreningówki
Opublikowano 1 stycznia 201510 l Dobra ludziska, potrzebuje pomocy w dawkowaniu. Wczoraj mi przyszły te witaminy i mutant:) i mam jeszcze kretę. Nie wiem jak to wszystko wpieprzać, żeby było dobrze. 3g(pół miarki) przed treningiem, 3g po treningu w dni nietreningowe: rano po śniadaniu, a potem z godzinę po obiedzie http://allegro.pl/olimp-vita-min-multiple-sport-new-60-kaps-witaminy-i4768726055.html witaminy bezpośrednio po obiedzie, w każde dni http://allegro.pl/pvl-mutant-mass-6-8-kg-gainer-promo-na-mikolaja-i4856117361.html gainer 2 miarki bezpośrednio po treningu, między posiłkami, również dwie miarki w dni nietreningowe: 2 miarki między posiłkami. pierwszą porcję między śniadaniem a obiadem, drugą porcję między obiadem a kolacją. Edytowane 4 stycznia 201510 l przez grzybiarz
Opublikowano 1 stycznia 201510 l Mutant Mass to nie jest złoty środek na masę, tylko uzupełnienie diety. Pijesz tyle porcji, aby dostarczyć makroskładniki, których nie dostarczyłeś w jedzeniu. Jeśli będziesz duzo jadł i do tego dopijał mutantem to szybko Cię podleje. Kreatyna to raczej 5g na czczo i 5g po treningu, a w dzień nietreningowy 5g na czczo.
Opublikowano 1 stycznia 201510 l Czy na czczo to istnieją jakieś legendy na ten temat, że wchłaniać się szybko będzie. Jak Cię brzuch boleć zacznie i sraka męczyć po braniu na czczo to bierz 30min po śniadaniu. Kupiłeś sobie trochę fajnych rzeczy, jesteś podjarany, to teraz nie olej sprawy i bądź systematyczny i konsekwentny w ćwiczeniach, bo wszystko pójdzie na marne.
Opublikowano 1 stycznia 201510 l Mutant Mass to nie jest złoty środek na masę, tylko uzupełnienie diety. Pijesz tyle porcji, aby dostarczyć makroskładniki, których nie dostarczyłeś w jedzeniu. Jeśli będziesz duzo jadł i do tego dopijał mutantem to szybko Cię podleje. Kreatyna to raczej 5g na czczo i 5g po treningu, a w dzień nietreningowy 5g na czczo. Dietę mam chyba dobrą, tak czytam to np. jem to co tu jest: http://forum-kulturystyka.pl/topic/9057-kolejny-przykład-diety/ A na krecie napisali o porcji 3g. W sumei to tania kreatyna, wybrałem po największej liczbie kupujących. Dotychczas piłem ją po sniadaniu. Nie wiem ile tego mutanta brać i czy w dni nietreningowe też. Niby dietę mam, ale dzięki Tobie krupek dowiedziałem się kiedyś, że mam sylwetke skinny fat (chudy grubas:), więc trochę się cykam, że mi wybije bebech. Edytowane 1 stycznia 201510 l przez grzybiarz
Opublikowano 1 stycznia 201510 l Badania pokazują że kreatyna najlepiej wchłania się razem z węglami i białkiem,i mimo iż mutant obecnie składowo to kupa,to bierz obie rzeczy w 1 porcji po treningu,tak samo jak masz na śniadanie płatki to kreatyna po śniadaniu a nie na czczo.Ona nie działa doraźnie,musi się wysycić,to czy wchłonie się w 10 min czy w 30 nie ma znaczenia.
Opublikowano 1 stycznia 201510 l Ok, zmieniłem pierwszy post u góry z dawkowaniem. A jak czytam na pewnej stronie "Jedna porcja preparatu to 2 (130g) lub 4 (260g) miarki preparatu.". Będę brał te 130g na porcję, a nie 260 - nie chcę żeby mi bebech wybił,a z drugiej strny, nie iwem, czy właśnie nie "doje.bać" i jeść tego więcej.
Opublikowano 1 stycznia 201510 l No to możesz spożywać dziennie np. 3 główne posiłki i 2 razy, albo raz pić mutanta, wedle zapotrzebowania.
Opublikowano 1 stycznia 201510 l 260 gram to dawkowanie dla amerykańców,tobie styknie 80-100 w 1 porcji,nie napełniaj kasą kieszeni producentom.
Opublikowano 4 lutego 201510 l Jem tą kretę od 1ego grudnia i kiedy mam przestać? Po trzech miechach? Czy po prostu do zjedzenia tych 500 gramów? Zostało mi jakoś mniej niż pół.