Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trochę "normalny" ból, ale bardziej jak skurcz - jak wstane z krzesła to wtedy jest najgorzej.

Zarzuć jakiś dobrze wchłanialny magnez(np. cytrynian czy chela mag b6),zrób jak wyżej ci pisali ciepłe natryski na przemian z zimnymi i przejdzie.

• Plusik 1
Opublikowano

Zwroc uwage na to zeby byl tani hehe. Mam identyczny z allegro juz 6-7lat i jedyne co to te czarne pianki popekaly i zeszly. Chyba ze szukasz drazka z bajerami to szukaj dalej, ale wg mnie na takim mozna zrobic wszystko. Jak sie po paru latach taki drazek odrywa od futryny to odchodzi razem z farba i zostaja slady.

• Plusik 2
Opublikowano

Mi chodzilo o pianki ktore sie chwyta dlonmi podciagajac, one mi odeszly. Na koncach drazka te gumy trzymaja mega mocno, pewnie to zalezy od futryny. Fikolkow na drazku nie robie bo mimo wszystko balbym sie ze by cos akurat puscilo mimo ze szarpalem juz drazek mocno i nawet nie drgnal.

• Plusik 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Forumku, pomóżcie.

Sprawa wygląda tak. Mam ponad 180 wzrostu, ważę 70 kg i jestem suchoklatesem. Niby ćwiczę tam raz na jakiś czas, ostatnio robię pompki na aplikacji na androidzie i doszedłem do 60 pompek i mi się znudziło bo po prostu jestem suchoklatesem :D

Nie wiem czy to jakaś genetyka czy coś, nie jestem jakąś szczapą ale po prostu jestem chudy w tułowiu i mam chude rączki. W przeciwieństwie do nóg, które mam nieproporcjonalnie grube. To pewnie sprawa diety, bo jem sporo chipsów itp, ale no bez przesady, mięsa nie unikam, a ciągle tłuszczu nie przybywa w górnych partiach.

Tracę motywację nawet do pompek, bo co, zrobię sporo pompek, popodciągam się na drążku i co, żyła mi na ręce większa wyjdzie, potem zniknie, a ręka nadal chuda.

Polećcie mi co mam robić, bo trzeba w końcu zmienić swój wygląd. Czego więcej żreć, jakie ćwiczenia wykonywać itp. Dysponuję tylko drążkiem, hantlem 6 kg (ale jest tak dla mnie lekki że prawie go nie używam) :D

Zastanawiałem się gdzie to umieścić ale forumkowym pakerom jestem w stanie zaufać

Opublikowano

Pompki i podciąganie się to nie jest głupia sprawa, obczaj sobie treningi domatorskie, mnóstwo jest ćwiczeń do wykonywania w domu. Wzmocnisz się i wtedy uderzysz na siłownię.

Efektów nie będzie, jeśli nie zaczniesz lepiej jeść. Chipsy i colę odstaw, raz w tygodniu sobie to jedz. Jedz więcej mięsa, ryb, jajek, chudego twarogu, ryżu, kasz, makaronu, orzechów. Jedz 4-5 razy dziennie. To są podstawy podstaw, bardzo ogólne, ale od tego trzeba zacząć.

Opublikowano

Panowie, dzisiaj byl standardowy godzinny bieg rano. A pozniej na treningu pleców po czwartej serii na drązku poleciała mi krew z nosa. Czy to znak ze kabi musi troche przystopowac? Tydzien przerwy chyba bedzie ok co nie

Opublikowano

Jak startujesz na zawody jakieś na dniach to musisz zacisnąć zęby i napjerdalać ale innaczej jaki jest tego sens. Trening to ma być przyjemność sam wychodzę z założenia że jak mam gorszy dzień, jestem osłabiony czy też poleci krew to nie idę i tyle. Kiedyś byłem narwany polazłem mimo krwi z nosa na trening i skończyło się że nie mogłem tego zatamować przez kilka godzin. Nie warto się forsować i tyle.

Opublikowano

Racja. Chyba za mocno sie wczułem w ksiązke o Iron Tysonie i napier.dalam jak dziki osioł :D Nie ma co sie za ostro spinac. 

Interwały, jogging, intensywny trening 5 razy w tygodniu, ujemny bilans. Za dużo tego. 

Opublikowano

elllo

chciałbym kupić gumę do ćwiczeń (jako dodatek do podciągania)

http://allegro.pl/guma-treningowa-trx-crossfit-5-10kg-fitness-red-i5195049770.html

tylko nie rozumiem jak to jest z tym oporem - im większy tym mniej pomaga?

Podciaganie to dla mnie najlepsze ćwiczenie, tylko w ostatnich seriach przydałoby mi sie coś takiego by zwiększyc ilośc powtorzen.

Opublikowano

No raczej im wiekszy tym ciezej, ale tez zalezy przy czym. Bo jezeli ja owiniesz za stopy i do drazka i bedziesz sie podciagal, to ta z wiekszym oporem bardziej ci pomoze. Ale jak bedziesz chcial,nie wiem biceps zrobic to wtedy bedzie ci ciezej, uzywajac tej samej gumy. Tak to bym rozumial.

• Plusik 1