Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po co iść do lekarza, jak jest forumik :potter:

Pytanko. Odkąd zaczęłam ćwiczyć, jest mi zimno. W domu mam 24 stopnie, a ja najchętniej bym chodziła w swetrze. Nie wiem jak to połączyć. Codziennie łykam magnez, żelazo i inne witaminki. Przeziębiona nie jestem. Jem 4-5 posiłków dziennie i jest to zdecydowanie więcej niż 1000 kcl xD Miał tak ktoś ?

Opublikowano

Zmęczona nie jestem, bo sypiam odpowiednią ilość godzin. Najlepsze jest to, że mam pełno energii. Tylko najchętniej bym w swetrach chodziła i zaczęło się to wtedy, jak wróciłam do ćwiczeń. Na początku zwalałam to na zakwasy, ale teraz ?

Opublikowano

Po co iść do lekarza, jak jest forumik :sorcerer:

Pytanko. Odkąd zaczęłam ćwiczyć, jest mi zimno. W domu mam 24 stopnie, a ja najchętniej bym chodziła w swetrze. Nie wiem jak to połączyć. Codziennie łykam magnez, żelazo i inne witaminki. Przeziębiona nie jestem. Jem 4-5 posiłków dziennie i jest to zdecydowanie więcej niż 1000 kcl xD Miał tak ktoś ?

Moja panna tak ma,ale to przez to że ma problemy z krążeniem.Spróbuj większe dawki kofeiny przed treningiem.

• Plusik 1
Opublikowano

Nazwijmy to, że staram się zrzucić zbędny tłuszcz (jak stwierdzę, że jest ok, to fotkę też wrzucę) i jak dzisiaj założyłem koszulkę, która przeważnie była obcisła, to teraz jest dość luźna :( to chyba dobry temat... pomocy :(

Opublikowano

Nie no, ogólnie wszystko w miarę pod kontrolą. Podejrzewam, że jednak i wody i fatu ze mnie zleciało już trochę więc jakoś mega mnie nie dziwi, że luźniejsza ciuchy są :P 

BCAA żrę, dietę mam dobrą wydaje mi się. W sensie ok - deficyt kalorii mam, więc musi spadać, staram się jednak możliwie to hamować :) Aktualnie stawiam na jakieś 14-15% tłuszczu, więc w uj za dużo. Zobaczymy.

I co ciekawe, mimo wszystko czuję się dobrze i ogólnie lustro mi mówi, że nie jest źle. Dlatego taki zdziwiony jestem, że luźniejsza ta koszulka.... Pewnie w praniu się rozciągnęła ;p

• Plusik 1
Opublikowano

Nie no pewnie, że nie jest źle tak ogólnie.

Aczkolwiek ambicje mam dużo większe, już jakiś czas ćwiczę i wiem, że stać mnie nawięcej i wtedy taki wynik jest nie do zaakceptowania ;)

Opublikowano

Ja też mam często skurcze w łydkach i stopach, a magnez mam w normie, bo ostatnio robiłem badania. Mam natomiast niedobór potasu, choć to dziwne, bo np dużo jem bananów.

Opublikowano

@Up podpinam się , ostatnio nawet idąc miastem łapią mnie skurcze palców u stóp a w nocy skurcze łydek/dwugłowych uda i zwijanie się z bólu to norma. Próbowałem magnezy i witaminki ale nic nie daje może to wina nawodnienia.

Albo sodu,albo wapnia.Może za mało solisz,lub spożywasz za mało wapnia.Najlepiej nawadnia łyżka soli różowej z wodą mineralna.

Opublikowano

Poza tym, w wynikach miałem podniesiony poziom TSH, czyli mogę mieć problemy z tarczycą. W Sierpniu powtórzę badania, ale wydaje mi się, że jest coś na rzeczy, bo często jestem na przykład zamulony.