krupek 15 492 Opublikowano 19 listopada 2017 Opublikowano 19 listopada 2017 No to ja bym uderzał, jeśli nie ma poprawy cały czas. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 21 listopada 2017 Opublikowano 21 listopada 2017 Też mi coś chrupie w odcinku lędźwiowym. Chwilę posiedzę na krześle w pracy i po wstaniu mam lekki dyskomfort, który przechodzi jak się poprostuję i coś mi przeskoczy w kręgosłupie czy tam okolicach. Ostatnio się pogorszyło i zaczęło napierdalać. W nocy jak śpię to muszę sobie poduszkę podkładać pod bok, bo inaczej rano miałbym mega problemy z bólem w ciągu dnia. No i byłem z tym u ortopedy nawet, ale że poszedłem tam z kilkoma problemami to się jakoś wszystko rozmyło i nic specjalnego nie wymyślił. O klacie to mi powiedział, że albo coś z sercem i zalecił zrobić echo serca (150złxd w czwartek jadę robić), albo zapalenie chrząstek okołożebrowych czy coś i zalecił kriokomorę (250zł za 10 zabiegów w ciechocinku, dojazd jakieś >100złxd, jeszcze trzy zostały i na razie (pipi)a dały), albo przez krzywy kręgosłup. Za jakiś tydzień idę do rehabilitantki i ma mi jakieś ćwiczenia pokazać i przytulić stówkę czy ileś. Niby mam skrzywienie jednołukowe czy jakieś i że niby mogę to naprostować. I jak mu powiedziałem, że mięśnie pleców mam jak u dauna i z lewej strony nie mogę napiąć najszerszego i momentami jakbym czucia nie miał, to że niby przez to skrzywienie właśnie. I mu kciuk pokazałem, na co odpowiedział, że miałem złamany pewnie kilka lat temu i teraz sobie go zbiłem jedynie. I jeszcze mi kolano przebadał, bo ostatnio zaczęło boleć na samym środku, i prześwietlił jakąś maszynką i wyszło, że kolano skoczka mam [*]. To też mi się pogarsza, ostatnio jak w piłę grałem to petary nie mogłem (pipi)nąć, bo bym się popłakał z bólu. A wracając do odcinka lędźwiowego to ostatnio mama też ma tam mega problemy i na jakichś masażach była i pomogło trochę, też się chyba przejdę. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 21 listopada 2017 Opublikowano 21 listopada 2017 Odkąd zacząłem więcej i mocniej rollować okolice bioder i ud to rozluźniły mi się plecy w lędźwiach. Jeszcze z 2 miesiące temu jak zaczynałem bieg to po tych 8-9h siedzenia w pracy byłem sztywny w tym miejscu jak już nie powiem co. Nieprzyjemne to było i przenosiło się na nogi. Teraz jest o wiele lepiej, bólu w ledźwiach też nie mam od jakiegoś czasu. Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 21 listopada 2017 Opublikowano 21 listopada 2017 6 godzin temu, Yakubu napisał: Też mi coś chrupie w odcinku lędźwiowym. Chwilę posiedzę na krześle w pracy i po wstaniu mam lekki dyskomfort, który przechodzi jak się poprostuję i coś mi przeskoczy w kręgosłupie czy tam okolicach. Ostatnio się pogorszyło i zaczęło napierdalać. W nocy jak śpię to muszę sobie poduszkę podkładać pod bok, bo inaczej rano miałbym mega problemy z bólem w ciągu dnia. No i byłem z tym u ortopedy nawet, ale że poszedłem tam z kilkoma problemami to się jakoś wszystko rozmyło i nic specjalnego nie wymyślił. O klacie to mi powiedział, że albo coś z sercem i zalecił zrobić echo serca (150złxd w czwartek jadę robić), albo zapalenie chrząstek okołożebrowych czy coś i zalecił kriokomorę (250zł za 10 zabiegów w ciechocinku, dojazd jakieś >100złxd, jeszcze trzy zostały i na razie (pipi)a dały), albo przez krzywy kręgosłup. Za jakiś tydzień idę do rehabilitantki i ma mi jakieś ćwiczenia pokazać i przytulić stówkę czy ileś. Niby mam skrzywienie jednołukowe czy jakieś i że niby mogę to naprostować. I jak mu powiedziałem, że mięśnie pleców mam jak u dauna i z lewej strony nie mogę napiąć najszerszego i momentami jakbym czucia nie miał, to że niby przez to skrzywienie właśnie. I mu kciuk pokazałem, na co odpowiedział, że miałem złamany pewnie kilka lat temu i teraz sobie go zbiłem jedynie. I jeszcze mi kolano przebadał, bo ostatnio zaczęło boleć na samym środku, i prześwietlił jakąś maszynką i wyszło, że kolano skoczka mam [*]. To też mi się pogarsza, ostatnio jak w piłę grałem to petary nie mogłem (pipi)nąć, bo bym się popłakał z bólu. A wracając do odcinka lędźwiowego to ostatnio mama też ma tam mega problemy i na jakichś masażach była i pomogło trochę, też się chyba przejdę. Ogólnie może nie pałam miłością do ciebie,ale współczuję ci Z opisu czujesz się jak 70-latek Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 listopada 2017 Opublikowano 22 listopada 2017 Co za melepety. Gimbowiek i polamani jak sam s(pipi)esyn. XD Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 5 września 2018 Opublikowano 5 września 2018 Bawie sie w kalistenike, mam rozne dzwignie i inne cwiczenia izometryczne, ale ciezko sie mierzy czas wiszac glowa w dól. Znacie jakies aplikacje ze stoperem co np by wydawal dzwiek co 5-10 sekund? Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 6 września 2018 Opublikowano 6 września 2018 Metronom (nawet bez apki mozesz w telefonie odpalic bezposrednio z szukajki google). Tylko ani ten googlowy ani zaden fizyczny nie bedzie mial tak niskieo bpma. Z braku laku mozesz sprobowac ustawionego na 60 i traktowac jako sekundnik. 1 Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 6 września 2018 Opublikowano 6 września 2018 https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.dedmondson.timer.split 1 Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 Zacznę od tego, że mam 30 lat, 180cm wzrostu i 80kg wagi. Nieduży brzuch i boczki. Chcę poprawić sylwetkę i w niedziele atakuje siłownię, karnet już ogarnięty. Jakieś rady dla nowicjusza? Tak żebym się nie rozsypał, mniejsze ciężary i więcej powtórzeń będzie ok? Ile cykli na początek, godzinka bedzie ok? Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 Zacznij spokojnie bo jak na pełnej qurwie wjedziesz 1-2 tyg będziesz miał zakwasy i inne bóle . I pamiętaj o rozgrzewce oraz rozciąganiu przed i po . I jeszcze jedno yebac ulane qurwy. 1 Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 Zacznij od obwodowego treningu, tak lepiej wejdziesz w trening. Jak masz boczki to zbadaj krew, a szczególnie hormony, bo może to u Ciebie leży, zajedziesz się na treningu i zrazisz brakiem efektu. Chyba, że tak tylko określiłeś ulaństwo. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 Przez 30 lat jadłem co popadnie w każdej ilości i się uzbierało, badania krwi mam robione czasto ze względu na zawód. Pracuje w branży fitness od lat i czas zobaczyć świat z drugiej strony kurtyny. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 (edytowane) No to jak zmienisz nawyki żywieniowe, sumiennie podejdziesz do treningu to będziesz leciał tak btw, co robisz w branży fitness? Edytowane 22 lutego 2019 przez krupek Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 Może podaje ręczniki na siłowni. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 Zajmuje się regeneracją sprzętów Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 Z tydzien temu ktos o to samo pytal w temacie trening. Zobacz tam i napewno znajdziesz potrzebne informacje, Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 14 godzin temu, Wojtas1986 napisał: Zacznij spokojnie bo jak na pełnej qurwie wjedziesz 1-2 tyg będziesz miał zakwasy i inne bóle . I pamiętaj o rozgrzewce oraz rozciąganiu przed i po . I jeszcze jedno yebac ulane qurwy. Rozgrzewka jak najbardziej, ale rozciąganie przed i po, niby dlaczego? Nie widzieliśmy człowieka, nie wiemy nic o jego mobilności, czy coś go ogranicza. Poza tym jeśli jakaś forma rozciągania przed treningiem, to koniecznie trzeba dodać, że rozciąganie dynamiczne. Statyczne strecze można sobie robić w dni nietreningowe. Przed treningiem polecam Agile 8, a w dni nietreningowe jakaś rutynkę od np tego gościa Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Rozciąganie całkiem dobrze mi idzie i jak jestem rozgrzany to nisko schodzę i nie mam problemów z kopnięciami, ale szkopuł jest taki, że szybko zastygam i chodzi mi o sytuacje już w dzień nietreningowy. Wiadomo bez rozgrzewki nie będzie takiej mobliności w stawach i ścięgna też będą słabo rozciągliwe, ale czy jest jakiś sposób, żeby zmniejszyć ten efekt? Czy tylko pozostaje dalsze rozciaganie i schodzenie niżej? Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Opublikowano 3 kwietnia 2019 Rozciąganie? Nie pomogę. Z pozycji stojąc, pochylając się w dól na prostych nogach jestem wstanie dosięgnąć łydek. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 9 czerwca 2019 Opublikowano 9 czerwca 2019 U mnie po 3 miesiącach 73kg i tors gladiatora Cytuj
Kaczi 829 Opublikowano 11 listopada 2021 Opublikowano 11 listopada 2021 Mam zegarek Garmin 735xt i pasek na pomiar pulsu HRM RUN( ten czerwony) ostatnio podczas treningów na bierzni gubi mi czasami pomiar i wtedy przełącza na ten z zegarka gdzie po chwili wraca z powrotem na ten z paska. Wczoraj jednak nie chciał wrócić i dopiero jak zakończyłem trening to połączyło się znowu…. Używam głównie tego pomiaru HR z paska gdyż jest bardziej dokładny niż ten z ręki( zegarka) Ten pasek nie żadnego elementu żeby można było wymienić baterie czy coś w tym stylu. Zegarek z kolei zawsze powyżej 50% baterii i nie wiem w czym problem zwłaszcza ze to nie jest najtańszy sprzęt. Dodam ze ten pasek na klatę myje według zaleceń czyli co 7 trening i wcześniej nie miałem problemu a posiadam sprzęt jakieś 1,5 roku. Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 Kazdy pasek ma wymienne baterie. Masz hrm4? Tez mam. Jesli chodzi o komfort swietny, nie czuc ze sie go ma ale nie kupilbym go drugi raz ze wzgledu na brak mozliwosci odpiecia czujnika. Wyłacz wogole czujnik z nadgarstka po co masz go wlaczonego. Ja od samego poczatku z 735xt mialem problem typu ze nie chcial mi wogole łaczyc drugi raz z czujnikiem na klacie. W sensie wygladalo to tak, wlaczam zegarek ,łaczy sie idealnie, robie trening, koncze trening. Potem za jakis czas znowu chce isc na trening i juz sie je.balo. Nie chcial sie łaczyc z czujnikiem.Musze go wylaczyc i wlaczyc. Nawet go wymienilem na gwarancji i ten sam chu.j o_O Musze go zawsze restartowac. I tak w nim nie chodze wiec mi to nie przeszkadza ale troche slabe jak sie wydaje poltora kola na zegarek. Wina czujnika napewno nie bo mialem to samo z hrm 2 i 3. No ale moze byc tez slaba bateria wiec pierw to ogarnij. 1 Cytuj
Kaczi 829 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 @kanabis to ten czujnik od paska się jakoś odpina? Tam nic takiego nie widać. Sprawdzę w domu, bo teraz w robicie jestem, ale wydaje mi się ze to HRM 4 bo chyba innego czerwonego nie ma? Dzięki za szybka odpowiedz Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 No w poprzednich wersjach mozna bylo odpinac ten czujnik. To byl dobry temat bo mozna bylo prac w pralce sam pasek, jak przesmiardl Nie, w hrm4 juz nie mozna odpinac. Tutaj masz tutorial jak wymienic baterie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi