Opublikowano 9 kwietnia 201113 l Co polecacie na brzuch? Robić ABS II ? - tylko, że nie mam drążka :confused: Czy lepiej skupić się na ławce skośnej, bo tylko to mam w domu.
Opublikowano 9 kwietnia 201113 l jakąś tam diete na mase sobie przygotowałem - w tygodniu zacznę ją stosować. Porobię teraz ABS, później pomyśle nad czymś innym co drążka nie potrzebuje. Edytowane 9 kwietnia 201113 l przez sosnaa
Opublikowano 9 kwietnia 201113 l Chłopaki, robie redukcje, dieta ułożona idealnie , ale mam jeden problem. Jestem kur.wa w nocy głodny spac nie moge. Miał tak ktoś? Jakieś rady?
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l Serek wiejski + kromka ciemnego pieczywa + pomidor. Edytowane 10 kwietnia 201113 l przez Kazub
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l Pieczywo w nocy na redukcji? Twaróg to mój przedostatni posiłek. Ostatni o 21 białko. A może po prostu te białko przełożyć na noc, jak będe głodny to wypić? Tylko wtedy pewnie o 21 bede z głodu sie zwijał
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l Oj tam, mała kromka razowego rozejdzie się po kościach, możesz zresztą zamienić na to chrupkie. Twarogu to chyba nie przedawkujesz ?
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l @Kazub- no nie wiem , jak już mnie przyciśnie to zjem. A co do twarogu to wiem że nie ale nie lubie go. I tak mam dwa wieśniaki w ciągu dnia i 100g chudego twarogu także ile to można. @up- mix białkowy od syntraxa. piłem w nocy na masie i sprawdzał się doskonale. Mam oliwe to może spróbuje tak jak mówisz ostatni posiłek z tego twarogu+oliwa.
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l Niestety nie stac mnie na białko przeznaczone specjalnie na noc o długiej wchłanialności. Pije to co mam.
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l Nie ma co kur.wa popadac w paranoje.Nikt chyba na zawody zadne nie jedzie c'nie?Tez kiedys sie w uj spinalem, ale przez to tylko gorzej sie czulem, bo ciagle na psyche cos mi wsiadalo.To ze nie zjadlem dobrze, ze trening musialem ominac itd itp.Czilll...
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l Ale ja lubie wyzwania, a bez prawdiłowej michy dobrej redukcji nie zrobie. Gdyby to była masa to co innego. dieta low carb+biegi 3x w tygodniu+ 3x w tygodniu trening na siłowni+ co drugi dzień abs2. Ja jak już za coś się biore to robie to jak najlepiej.
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l Ja jeszcze nigdy żadnej redukcji (przynajmniej zamierzonej nie robiłem). Kiedyś przy 90 czułem, że to idealna waga dla mnie (nie byłem nigdy gruby). Teraz zatrzymałem się na 81 (z 70 w ciągu roku) i masowanie obecnie marnie mi idzie, ale wiem że to wina zaniedbań w diecie ,zdarzają mi się niestety nawet 7 godzinne przerwy w żarciu. Ale wiem że jak zacznę suplementację i dopnę dietę to powinno ruszyć z kopyta. Ciągle słyszę, że 5 kg na cyklu kreatyny to pikuś, więc cel - 90 do końca tego roku wydaje się realny.
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l Ja mam ostatnio problemy z robieniem masy.Bywają tygodnie,że jem po 5k kalorii dziennie,a waga mimo to od 2 miesięcy stoi na tym samym poziomie.
Opublikowano 10 kwietnia 201113 l taki problem mam bo nie wiem jak podejść do ćwiczeń - chciałbym trochę mięśni złapać (gł. klata) przy czym nie wiem dokładnie jak sie za to zabrać. Wiadomo, "przede wszystkim zwiększ masę". aktualnie waże z 77 przy 188cm, 2-3 razy w tygodniu mam trening MT, 1 raz piłka nożna - wszystko dzień po dniu. ogarniam sobie wlasnie jakąs dobrą diete 'masową', chciałbym zacząć jakies suple zjadać (bcaa, wit&min, moze kreatyna) tylko zastanawiam się jak to wszystko połączyć. Na pewno warto byłoby dodać do tego siłownię, tylko czy przy takim 'natłoku' wysiłku w tygodniu, dołożenie siłowni to nie za duzo? Inna sprawa, że siłownia mnie w(pipi)ia bo to jest nudne fhói ;] drogi internecie pomóź
Opublikowano 11 kwietnia 201113 l Ja jeszcze nigdy żadnej redukcji (przynajmniej zamierzonej nie robiłem). Kiedyś przy 90 czułem, że to idealna waga dla mnie (nie byłem nigdy gruby). Teraz zatrzymałem się na 81 (z 70 w ciągu roku) i masowanie obecnie marnie mi idzie, ale wiem że to wina zaniedbań w diecie ,zdarzają mi się niestety nawet 7 godzinne przerwy w żarciu. Ale wiem że jak zacznę suplementację i dopnę dietę to powinno ruszyć z kopyta. Ciągle słyszę, że 5 kg na cyklu kreatyny to pikuś, więc cel - 90 do końca tego roku wydaje się realny. Do tych 5 kg nie doliczyłeś spadku po mono Ja też nigdy nie robiłem bo zawsze byłem chudy. W średniej ważyłem 56(!) , rok temu 64 teraz 80. I dobrze to wygląda ale teraz naszła mnie ochota na plażową sylwetke i walę redukcję pełną parą. A po wakacjach znowu masa. edit:@ Dark Serge- za kreatyny itp sie nie bierz. Ułóż adekwatną do wysiłku diete na mase i będzie ok. Nie nie będzie za dużo , jeśli chcesz rozwinąć mięśnie trening siłowy jest niezbędny Tylko z góry uprzedzam że treningi MT i piłka troche się gryzie z robieniem masy Edytowane 11 kwietnia 201113 l przez canabis
Opublikowano 11 kwietnia 201113 l edit:@ Dark Serge- za kreatyny itp sie nie bierz. Ułóż adekwatną do wysiłku diete na mase i będzie ok. Nie nie będzie za dużo , jeśli chcesz rozwinąć mięśnie trening siłowy jest niezbędny Tylko z góry uprzedzam że treningi MT i piłka troche się gryzie z robieniem masy No właśnie też mi się tak wydaje ze mt i piła się gryzie z masa, bo tam jest duży wysiłek ale bez takich typowo siłowych rzeczy (a jak są to bardziej na nogi, bo nie liczę pompek wykonywanych w ilosciach masowych). Dieta jak najbardziej, a czemu supli nie jadać?
Opublikowano 11 kwietnia 201113 l Bo nie są ci potrzebne ale jak już tak mocno chcesz to wit&min jak najbardziej , polecam od olimpu. Skoro uprawiasz MT i piłke napewno dieta będzie musiała mieć sporo kalorii żeby zrobić masę ale pisałes że diete masz. Do braków w diecie ewntualnie gainer, jakieś carbo po treningach. Kreatyna zbędna narazie.
Opublikowano 11 kwietnia 201113 l no tak podejrzewałem, thx generalnie carbo i ganer to jaki najlepiej? Nie potrzebuje jakiś wypasów narazie, chcałbym bardzej sprawdzić jak bedzie u mnie działać - polecisz coś? Czy mam brac jak leci?
Opublikowano 11 kwietnia 201113 l Olimp carbo i mass atacker od UNS. Nie jest to może jakiś gainer niewiadomo jak świetnej jakości ale w stosunku jakość/ cena warto kupić.
Opublikowano 11 kwietnia 201113 l Masowanie jest drogie, filety z kurczaka, ryby, wołowina -> 3-4 porcje dziennie, jaja kurze, twarogi, ryże, kasze. Na pewno chcesz się ładować jeszcze w suplementy? Nie polecam gainera, jest niepraktyczny. Kombo carbo + białko osobno sprawdza się lepiej bo regulujesz proporcje zgodnie z zapotrzebowaniem. I będziesz musiał ograniczyć to co teraz ćwiczysz na rzecz treningu siłowego, nic tego nie zastąpi. Edytowane 11 kwietnia 201113 l przez Sebas