yaczes 14 464 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Canabis, no sorry, ale chyba cos jest nie tak skoro byles chudzielcem, a teraz jestes mocno zalany. Podpowiem: spuszczasz sie jakie to durum ma niski IG, a nie wiesz, ze gluten (a juz zwlaszcza w takich ilosciach) bardzo, bardzo spowalnia metabolizm (miedzy innymi). Wczesniej zarles pyzy kilka razy dziennie - no jest to troche takikulturystyczny produkt. Ja musialem podawac ponad tysiac wiecej kalorii kebabem (albo czyms innym xd), bo z doswiadczenia wiem, ze bez takiej nadwyzki waga by mi stala w miejscu, a nie chcialo mi sie tym razem jesc kilogramow ryzu dziennie - do tego odpoczynek od diety byl mi potrzebny, bo juz nie moglem dluzej ciagnac ;/ Poza tym ja jestem ekto, wiec i tak nie bede grubasem , chociaz oczywiscie robilem zle zrac te (pipi). Dobilem do 100 i teraz znowu dietka. Nie mam juz fazy na masowanie, nie chce wygladac jak niedorozwoj z bramki w klubie - wytne sie i bede trzymal wage. A ten chleb zytni chrupki zamienilbym na pumpernikiel. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zalałem sie własnie od pyz bo miałem niewielkie pojęcie o diecie i nawet nie wiedziałem co to jest IG. Tę diete mam od niedawna. Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Tylko, że IG jednego produktu samo w sobie niewiele znaczy. Np weźmy ryż biały ma IG 70, jednak nie jemy praktycznie nigdy samego ryżu, po treningu jedząc go powiedzmy z kurczakiem IG całego posiłku się obniża i tak. Gdy w posiłku są tłuszcze i warzywa jeszcze bardziej. Druga sprawa, samo IG nie mówi wiele o tym jak bardzo podniesie się poziom cukru/insuliny. Przykład, ryż biały IG = 70, arbuz IG=75. Pytanie, czy po zjedzeniu 100 g arbuza poziom cukru podniesie się bardziej niż po zjedzeniu 100 g ryżu ? Oczywiście, że nie. 100 g ryżu to kalorycznie i w kwestii ilości węglowodanów około 950 g arbuza. Dlatego np marchewka ma wysokie IG, ale nie daje dużego wyrzutu insuliny. A dlaczego ? Z tego samego powodu, a jest nim Ładunek Glikemiczny (http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81adunek_glikemiczny). ŁG 100 g ryżu = (76 * 70) / 100 = 53,20 ŁG 100 g arbuza = (8 * 75 ) / 100 = 6,08 ŁG 950 g arbuza = ( [9,5 * 8] * 75 ) / 100 = 57 Trzeba zjeść około 950 g arbuza, żeby spowodować taki sam wyrzut insuliny jak po 100 g ryżu. Druga sprawa to ta, że ogromne znaczenie ma ilość całkowita i jakość kalorii w diecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Canabis, a masz jakies warzywa/owoce w tej diecie? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Tylko, że IG jednego produktu samo w sobie niewiele znaczy. Np weźmy ryż biały ma IG 70, jednak nie jemy praktycznie nigdy samego ryżu, po treningu jedząc go powiedzmy z kurczakiem IG całego posiłku się obniża i tak. Gdy w posiłku są tłuszcze i warzywa jeszcze bardziej. Druga sprawa, samo IG nie mówi wiele o tym jak bardzo podniesie się poziom cukru/insuliny. Przykład, ryż biały IG = 70, arbuz IG=75. Pytanie, czy po zjedzeniu 100 g arbuza poziom cukru podniesie się bardziej niż po zjedzeniu 100 g ryżu ? Oczywiście, że nie. 100 g ryżu to kalorycznie i w kwestii ilości węglowodanów około 950 g arbuza. Dlatego np marchewka ma wysokie IG, ale nie daje dużego wyrzutu insuliny. A dlaczego ? Z tego samego powodu, a jest nim Ładunek Glikemiczny (http://pl.wikipedia....nek_glikemiczny). ŁG 100 g ryżu = (76 * 70) / 100 = 53,20 ŁG 100 g arbuza = (8 * 75 ) / 100 = 6,08 ŁG 950 g arbuza = ( [9,5 * 8] * 75 ) / 100 = 57 Trzeba zjeść około 950 g arbuza, żeby spowodować taki sam wyrzut insuliny jak po 100 g ryżu. Druga sprawa to ta, że ogromne znaczenie ma ilość całkowita i jakość kalorii w diecie. Ale co to ma do mojej diety? Że niby zła jest? Canabis, a masz jakies warzywa/owoce w tej diecie? Tak, zawsze do głównych posiłków dodaje świeże pomidory, sałatke, surówke albo warzywa na patelni. Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Nie pisałem tego odnośnie twojej diety. Napisałem to, ze względu na to, że poruszony został temat IG. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Panowie co zamiast weidera? Jestem na 19 dniu i juz mam serdecznie dosc. Nie chodzi o to, ze jest trudny bo po pierwszej seriii juz jakos idzie ale monotonnia i fakt, ze trzeba go robic codziennie po prostu zabija mi jakąkolwiek chęć, o ile naprawde lubie biegac i machac hantlami to to doprowadza mnie do (pipi)icy. Po prostu przerzucic sie na brzuszki co drugi dzien czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Rob prawie codziennie 5-8 minut roznych brzuszkow /bez odpoczynku miedzy seriami/ i bedzie gites. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Panowie co zamiast weidera? Jestem na 19 dniu i juz mam serdecznie dosc. Nie chodzi o to, ze jest trudny bo po pierwszej seriii juz jakos idzie ale monotonnia i fakt, ze trzeba go robic codziennie po prostu zabija mi jakąkolwiek chęć, o ile naprawde lubie biegac i machac hantlami to to doprowadza mnie do (pipi)icy. Po prostu przerzucic sie na brzuszki co drugi dzien czy co? Lepiej rób 1-2 razy w tygodniu ćwiczenia na brzuch z obciążeniem. Efekt o wiele lepszy niż ten cały weider Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Raczej zupelnie inny efekt. Skoro kolo robi a6w to raczej nie chce dalej powiekszac brzucha. Robiac brzuszki nonstop przez dajmy te 8 minut, osiagnie dodatkowo efekt aerobowy. Mozna to jakos fajnie wkomponowac w aeroby, czy na koniec treningu. Ja generalnie jestem zwolennikiem jak najwezszej talii, chociaz tez mialem epizod z cwiczeniem z obciazeniem. Czesto sie slyszy, ze bez obciazenia nie zrobi sie glebokich bruzd /w sensie masy miesni brzucha do pozniejszej obrobki/, ale "glebokie bruzdy" to juz pojecie wzgledne. W kazdym razie na pewno nie powinno sie zaczynac takiego treningu bez solidnego wzmocnienia miesni brzucha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zdecydowanie nie chce isc w masę jak już, ćwiczę tylko i wyłącznie dla estetyki. A ABSII? Cytuj Odnośnik do komentarza
Usagi 77 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 dobry jest abs2 jak chcesz zrzucic troche sadła , a i mięśnie się lekko pokazuja Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 to jest abs2? http://www.abs-ii.pl/ tu jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza
Usagi 77 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 nie wiem czy abs2 ale abs , sorka niedoczytałem . Może to pomoże http://www.sfd.pl/co_jest_lepsze_%3A_abs_czy_abs_II-t275455.html Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Jakie jest dobre cwiczenie na plecy w domowych warunkach? btw. mam problem - po zrobieniu wczoraj ~230 brzuszkow dzisiaj boli mnie kosc ogonowa. Tak powinno byc, czy cos ze mna nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Podciąganie,bo do martwego i wiosłowania jednak trzeba coś mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Q podloz jakis recznik albo mate. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawel_S5 13 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Jak najlepiej ćwiczyć na redukcje w domowych warunkach oprócz aerobów? mam 179 cm i 73 kg i zalegająca tkanke na brzuchu którą ciezko zrzucic Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Rób tabatę,możesz to mieszać z podciąganiem i pompkami,ale to już dla bardziej zaawansowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Najlepszy sposób na pozbycie się oponozaura z brzucha to? .Oczywiście żeby nie zaprzepaścić ciężkich 5-6 miesięcy pakowania xd Aktualnie stosuję kombo siłownia+a6w, planuję do tego dodać bieganie (wtorek i czwartek powiedzmy). Dobry czy zły pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Z ta utrata miesnia to nie jest do konca prawda. Owszem, na redukcji leci w mniejszym, badz wiekszym stopniu masa miesniowa, ale ona szybko wraca, gdy juz raz sie ja zdobylo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Tyle że szkoda życia na odrabianie strat, lepiej iść cały czas do góry. Jak się nie masuje za wszelką cenę to można pobiegać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Najlepszy sposób na pozbycie się oponozaura z brzucha to? .Oczywiście żeby nie zaprzepaścić ciężkich 5-6 miesięcy pakowania xd Aktualnie stosuję kombo siłownia+a6w, planuję do tego dodać bieganie (wtorek i czwartek powiedzmy). Dobry czy zły pomysł? lepszy rowerek albo marsz na bieżni na wzniosie. ale dużo jest prawdy w tym co yaczes napisał Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Na redukcji można uzupełniać dietę odżywką białkową plus jakieś dobre bcaa, które zapobiega w tym wypadku katabolizmowi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 problemik, coś mi sie z łokciem stało... no jak chcę wyprostować rękę , to taki dziwny, aczkolwiek porażający ból w łokciu czuje :{{{{{{{ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi