Opublikowano 8 sierpnia 201113 l Canabis, no sorry, ale chyba cos jest nie tak skoro byles chudzielcem, a teraz jestes mocno zalany. Podpowiem: spuszczasz sie jakie to durum ma niski IG, a nie wiesz, ze gluten (a juz zwlaszcza w takich ilosciach) bardzo, bardzo spowalnia metabolizm (miedzy innymi). Wczesniej zarles pyzy kilka razy dziennie - no jest to troche takikulturystyczny produkt. Ja musialem podawac ponad tysiac wiecej kalorii kebabem (albo czyms innym xd), bo z doswiadczenia wiem, ze bez takiej nadwyzki waga by mi stala w miejscu, a nie chcialo mi sie tym razem jesc kilogramow ryzu dziennie - do tego odpoczynek od diety byl mi potrzebny, bo juz nie moglem dluzej ciagnac ;/ Poza tym ja jestem ekto, wiec i tak nie bede grubasem , chociaz oczywiscie robilem zle zrac te (pipi). Dobilem do 100 i teraz znowu dietka. Nie mam juz fazy na masowanie, nie chce wygladac jak niedorozwoj z bramki w klubie - wytne sie i bede trzymal wage. A ten chleb zytni chrupki zamienilbym na pumpernikiel.
Opublikowano 8 sierpnia 201113 l Zalałem sie własnie od pyz bo miałem niewielkie pojęcie o diecie i nawet nie wiedziałem co to jest IG. Tę diete mam od niedawna.
Opublikowano 8 sierpnia 201113 l Tylko, że IG jednego produktu samo w sobie niewiele znaczy. Np weźmy ryż biały ma IG 70, jednak nie jemy praktycznie nigdy samego ryżu, po treningu jedząc go powiedzmy z kurczakiem IG całego posiłku się obniża i tak. Gdy w posiłku są tłuszcze i warzywa jeszcze bardziej. Druga sprawa, samo IG nie mówi wiele o tym jak bardzo podniesie się poziom cukru/insuliny. Przykład, ryż biały IG = 70, arbuz IG=75. Pytanie, czy po zjedzeniu 100 g arbuza poziom cukru podniesie się bardziej niż po zjedzeniu 100 g ryżu ? Oczywiście, że nie. 100 g ryżu to kalorycznie i w kwestii ilości węglowodanów około 950 g arbuza. Dlatego np marchewka ma wysokie IG, ale nie daje dużego wyrzutu insuliny. A dlaczego ? Z tego samego powodu, a jest nim Ładunek Glikemiczny (http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81adunek_glikemiczny). ŁG 100 g ryżu = (76 * 70) / 100 = 53,20 ŁG 100 g arbuza = (8 * 75 ) / 100 = 6,08 ŁG 950 g arbuza = ( [9,5 * 8] * 75 ) / 100 = 57 Trzeba zjeść około 950 g arbuza, żeby spowodować taki sam wyrzut insuliny jak po 100 g ryżu. Druga sprawa to ta, że ogromne znaczenie ma ilość całkowita i jakość kalorii w diecie.
Opublikowano 8 sierpnia 201113 l Tylko, że IG jednego produktu samo w sobie niewiele znaczy. Np weźmy ryż biały ma IG 70, jednak nie jemy praktycznie nigdy samego ryżu, po treningu jedząc go powiedzmy z kurczakiem IG całego posiłku się obniża i tak. Gdy w posiłku są tłuszcze i warzywa jeszcze bardziej. Druga sprawa, samo IG nie mówi wiele o tym jak bardzo podniesie się poziom cukru/insuliny. Przykład, ryż biały IG = 70, arbuz IG=75. Pytanie, czy po zjedzeniu 100 g arbuza poziom cukru podniesie się bardziej niż po zjedzeniu 100 g ryżu ? Oczywiście, że nie. 100 g ryżu to kalorycznie i w kwestii ilości węglowodanów około 950 g arbuza. Dlatego np marchewka ma wysokie IG, ale nie daje dużego wyrzutu insuliny. A dlaczego ? Z tego samego powodu, a jest nim Ładunek Glikemiczny (http://pl.wikipedia....nek_glikemiczny). ŁG 100 g ryżu = (76 * 70) / 100 = 53,20 ŁG 100 g arbuza = (8 * 75 ) / 100 = 6,08 ŁG 950 g arbuza = ( [9,5 * 8] * 75 ) / 100 = 57 Trzeba zjeść około 950 g arbuza, żeby spowodować taki sam wyrzut insuliny jak po 100 g ryżu. Druga sprawa to ta, że ogromne znaczenie ma ilość całkowita i jakość kalorii w diecie. Ale co to ma do mojej diety? Że niby zła jest? Canabis, a masz jakies warzywa/owoce w tej diecie? Tak, zawsze do głównych posiłków dodaje świeże pomidory, sałatke, surówke albo warzywa na patelni.
Opublikowano 8 sierpnia 201113 l Nie pisałem tego odnośnie twojej diety. Napisałem to, ze względu na to, że poruszony został temat IG.
Opublikowano 12 sierpnia 201113 l Panowie co zamiast weidera? Jestem na 19 dniu i juz mam serdecznie dosc. Nie chodzi o to, ze jest trudny bo po pierwszej seriii juz jakos idzie ale monotonnia i fakt, ze trzeba go robic codziennie po prostu zabija mi jakąkolwiek chęć, o ile naprawde lubie biegac i machac hantlami to to doprowadza mnie do (pipi)icy. Po prostu przerzucic sie na brzuszki co drugi dzien czy co?
Opublikowano 12 sierpnia 201113 l Rob prawie codziennie 5-8 minut roznych brzuszkow /bez odpoczynku miedzy seriami/ i bedzie gites.
Opublikowano 12 sierpnia 201113 l Panowie co zamiast weidera? Jestem na 19 dniu i juz mam serdecznie dosc. Nie chodzi o to, ze jest trudny bo po pierwszej seriii juz jakos idzie ale monotonnia i fakt, ze trzeba go robic codziennie po prostu zabija mi jakąkolwiek chęć, o ile naprawde lubie biegac i machac hantlami to to doprowadza mnie do (pipi)icy. Po prostu przerzucic sie na brzuszki co drugi dzien czy co? Lepiej rób 1-2 razy w tygodniu ćwiczenia na brzuch z obciążeniem. Efekt o wiele lepszy niż ten cały weider
Opublikowano 12 sierpnia 201113 l Raczej zupelnie inny efekt. Skoro kolo robi a6w to raczej nie chce dalej powiekszac brzucha. Robiac brzuszki nonstop przez dajmy te 8 minut, osiagnie dodatkowo efekt aerobowy. Mozna to jakos fajnie wkomponowac w aeroby, czy na koniec treningu. Ja generalnie jestem zwolennikiem jak najwezszej talii, chociaz tez mialem epizod z cwiczeniem z obciazeniem. Czesto sie slyszy, ze bez obciazenia nie zrobi sie glebokich bruzd /w sensie masy miesni brzucha do pozniejszej obrobki/, ale "glebokie bruzdy" to juz pojecie wzgledne. W kazdym razie na pewno nie powinno sie zaczynac takiego treningu bez solidnego wzmocnienia miesni brzucha.
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l Zdecydowanie nie chce isc w masę jak już, ćwiczę tylko i wyłącznie dla estetyki. A ABSII?
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l dobry jest abs2 jak chcesz zrzucic troche sadła , a i mięśnie się lekko pokazuja
Opublikowano 15 sierpnia 201113 l nie wiem czy abs2 ale abs , sorka niedoczytałem . Może to pomoże http://www.sfd.pl/co_jest_lepsze_%3A_abs_czy_abs_II-t275455.html
Opublikowano 16 sierpnia 201113 l Jakie jest dobre cwiczenie na plecy w domowych warunkach? btw. mam problem - po zrobieniu wczoraj ~230 brzuszkow dzisiaj boli mnie kosc ogonowa. Tak powinno byc, czy cos ze mna nie tak?
Opublikowano 17 sierpnia 201113 l Jak najlepiej ćwiczyć na redukcje w domowych warunkach oprócz aerobów? mam 179 cm i 73 kg i zalegająca tkanke na brzuchu którą ciezko zrzucic
Opublikowano 17 sierpnia 201113 l Rób tabatę,możesz to mieszać z podciąganiem i pompkami,ale to już dla bardziej zaawansowanych.
Opublikowano 19 sierpnia 201113 l Najlepszy sposób na pozbycie się oponozaura z brzucha to? .Oczywiście żeby nie zaprzepaścić ciężkich 5-6 miesięcy pakowania xd Aktualnie stosuję kombo siłownia+a6w, planuję do tego dodać bieganie (wtorek i czwartek powiedzmy). Dobry czy zły pomysł?
Opublikowano 19 sierpnia 201113 l Z ta utrata miesnia to nie jest do konca prawda. Owszem, na redukcji leci w mniejszym, badz wiekszym stopniu masa miesniowa, ale ona szybko wraca, gdy juz raz sie ja zdobylo.
Opublikowano 19 sierpnia 201113 l Tyle że szkoda życia na odrabianie strat, lepiej iść cały czas do góry. Jak się nie masuje za wszelką cenę to można pobiegać.
Opublikowano 19 sierpnia 201113 l Najlepszy sposób na pozbycie się oponozaura z brzucha to? .Oczywiście żeby nie zaprzepaścić ciężkich 5-6 miesięcy pakowania xd Aktualnie stosuję kombo siłownia+a6w, planuję do tego dodać bieganie (wtorek i czwartek powiedzmy). Dobry czy zły pomysł? lepszy rowerek albo marsz na bieżni na wzniosie. ale dużo jest prawdy w tym co yaczes napisał
Opublikowano 21 sierpnia 201113 l Na redukcji można uzupełniać dietę odżywką białkową plus jakieś dobre bcaa, które zapobiega w tym wypadku katabolizmowi.
Opublikowano 1 września 201113 l problemik, coś mi sie z łokciem stało... no jak chcę wyprostować rękę , to taki dziwny, aczkolwiek porażający ból w łokciu czuje :{{{{{{{